Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Nincs is jobb egy bringás élménynél! A tavasz első napsugarai minket is a szabadba csábítanak, és persze első dolgunk az lesz, hogy egy frissítő kerékpártúrát iktatunk be a programfüzetünkbe. De mi a helyzet akkor, ha új bicajra van szükség? Milyen darabok között érdemes válogatnunk? Nos, ez nagyban függ a terep jellegétől. A Kross MTB kerékpárok, azon belül is a Hexagon és Level bringák bemutatása segít nekünk jobban megismerni a piacot.

 

Ha élsz-halsz a vadabb, rázósabb túrákért, akkor mindenképpen tarts velem a következő cikk erejéig! Gyere, hasítsunk!

A bringával való első találkozás egy életre meghatározhatja a gyerek bicajozáshoz fűződő hozzáállását. A gyermekek minden porcikája nagyon érzékeny, ráadásul folyamatos fejlődésüket csak minőségi kerékpárokkal tudjuk támogatni. A gyerekkerékpárok körében például igen elterjedtek a CUBE márka termékei, amelyek speciális kialakításuknak köszönhetően végigkísérik a kicsiket az első néhány méteren. 

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy miért érdemes már a kezdetekkor CUBE bringára beruházni, és néhány új modellel is megismerkedhetsz!

Minden bringás várja azt a pillanatot, amikor végre megismerheti az új kerékpár modelleket. Alig győztük kivárni, hogy eljöjjön ez az év és ezzel együtt végre a 2022-es KROSS kerékpárok kínálata is! Készen állsz?

 

Tarts velem, mert ebben a cikkben elhoztuk neked azokat az új modelleket, amelyek garantáltan szerelembe ejtenek majd téged is! Ki tudja, talán idén egy új bicajjal is gazdagodatsz majd!Bringások figyelem! Készen álltok a jó hírre? Megérkeztek a legmenőbb, legújabb és legtrendibb 2022-es CUBE kerékpármodellek! Ha már te is tűkön ültél és nem győzted kivárni, hogy végre végignézhesd ezt a listát, akkor végre megkönnyebbülhetsz, nem szükséges tovább várnod! Elérkezett az év eleje, ami sok újdonságot hozott nekünk. 

 

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy mit alakított a CUBE 2022-ben. Tarts velem, mert lehet, hogy megtalálod közben álmaid bringáját!

Azt gondolnánk, hogy az elektromos kerékpár egy amolyan “mindenes bicaj”, tehát ezenkívül semmi másra nem lesz szükségünk. Viszont attól, hogy elektromos bringáról van szó, még ugyanúgy szükségünk lehet más kellékekre is útjaink során. Éppen ezért az E-bike kiegészítők ma már egy külön kategóriát képeznek, nemcsak a webáruházunkban, de a bringások világában is.

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy milyen termékek tartoznak ebbe a csoportba és hogy miért érdemes őket beszerezned!

A kerékpárosok számára fontos a biztonság. Ez nem csak a minőségi alkatrészekre vonatkozik, de tulajdonképpen a megfelelő kellékekre is. Gyakori kérdés például az is, hogy milyen lakatot válasszunk. Bármely bringatúra alatt szükség lehet egy kis szünetre, és ilyenkor nem mindegy, hogy mi védi a kerékpárt. A hajtogatható kerékpárlakatok között mindenki találhat kedvére való darabot.

 

Tarts velünk egy rövid cikk erejéig, és ismerkedj meg a legjobb biztonsági zárakkal!

A bringázásnak manapság több alternatívája van. Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományos kerékpárokhoz, de egyre többen ruháznak be elektromos darabokra is. Feltehető azonban a kérdés, hogy milyen e-bike típusok vannak és mely változatokat érdemes beszereznünk? Válogathatunk a túra, az MTB és az összteleszkópos bicajok között is. 

 

A következő pár sorban tehát a különböző e-bike verziókat vesszük górcső alá, hogy segítsünk neked a döntésben! Tarts velem hát egy kétkerekű kalandra! Kisebb vagy nagyobb akksi kellene a bringádba? Nem fér bele a pályázatodba a nagyobb akksis bringa? Kisebb akksival is elég lenne olcsóbban, de csak nagyobbal kapható? CSERÉLJ AKKSIT VÁSÁRLÁS UTÁN: BOSCH 400-500-625-750 bármelyikét választhatod**

Biztos Te is láttad már a CUBE oldalán elérhető, új, 2022-es modelleket. Remélhetőleg pár héten belül már a MaxBike oldalán is megtudod majd rendelni. Nagyon sok változást és újítást hoz magával a 2022-es év, ha bringavásárlás előtt állsz, vagy szeretnél naprakész lenni a CUBE kerékpárok világában, akkor ezt el kell olvasnod.

Minden bringásnak szüksége van olyan kiegészítőkre, amelyek kényelmesebbé teszik az utakat és segítenek karbantartani a kerékpárt. Pumpára például mindenkinek szüksége van, hiszen a kerék felfújását akkor sem ússzuk meg, ha nem kapunk defektet. 

Felmerülhet a kérdés azonban, hogyan érdemes a telített piac termékei közül választani. Nos, a minőségi pumpa akár egy életen át támogathat minket. Éppen ezért a következő pár sorban a legelterjedtebb változatokról és azok előnyeiről tudhatsz meg kicsit többet.

Akármilyen hosszú bringás túráról is beszélünk, annyi biztos, hogy szünetet szoktunk tartani. Akár egy hosszabb pihenőről, akár egy rövidebb megállóról is van szó, szükségünk lehet néhány mély lélegzetre vagy egy korty vízre. Ilyen esetben jó, ha a kerékpár fel van szerelve Cube oldaltámasszal.

A Cube márka termékei között számos kiegészítővel találkozhatsz, amelyek megkönnyítik mindennapjaidat. Szerencsére most elhoztuk neked a legjobb minőségű kitámasztókat is, hogy legyen miből válogatni! Tarts velem egy rövid cikk erejéig és tudd meg, miért is olyan hasznos ez a bringás kiegészítő!

A bringások legtöbbje tudja, hogy a kényelmes és biztonságos kerékpározás egyik feltétele, hogy minden szükséges felszereléssel rendelkezzünk. A bringás alkatrészek általában a bicaj alapfelszereléséhez tartoznak, azonban előfordulhat, hogy időnként ezeket is cserélni kell. A külső gumik például amolyan “kopó alkatrésznek” minősülnek. 

A következő pár sorban megtudhatod, hogy milyen szempontok alapján érdemes vásárolni, és hogy milyen márkanevek uralják a bringás piacot e területen!

Eljött lassan a nyár, és hódolhatunk a kedvenc hobbinknak, a bringázásnak is. Amennyiben csak mostanában szántad rá magad, hogy komolyabban belefektess a témába, akkor nem árt végre egy saját bringát is beszerezni! A KROSS túrakerékpárok például a túra szerelmeseinek lettek kitalálva. 

 

Amennyiben szeretnél többet megtudni ezen bicikli típus előnyeiről, akkor olvasd el ezt a rövid cikket! Fedezd fel, melyik a hozzád illő kerékpár és tudd meg, hogy milyen egyéb bringás kiegészítőkre lesz majd szükséged a túrák alatt!

A modern bringások között általában csak kétféle ember létezik, akinek szüksége van valamilyen új alkatrészre és akinek egyszer szüksége lesz. Az alkatrészek általában egy idő után kopni fognak, és biztosítanunk kell a minőségi cserét. A Cube 2091 Axh például a vázpapucsok cseréjét támogatja.

Vásárlás során fontos körültekintően eljárni, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű új alkatrészt szerzünk be. Éppen ezért hoztuk el neked a Cube termékeit! A következő pár sorban többet is megtudhatsz a vázpapucsokról! Tarts velem egy rövid cikk erejéig!

Ha kerékpár vásárlásra szánjuk el magunkat, fontos, hogy előtte kellőképpen mérlegeljünk. Igyekezzünk a felhasználási célhoz, a használat gyakoriságához és a saját igényeinkhez igazítani a bringát. Ma már számtalan típusú kerékpár beszerezhető. A városi bringák körében például rendkívül elterjedt a cruiser kerékpár.

Senkinek sem mindegy, hogy milyen minőségű kerékpáron teker. Szerencsére a Neuzer beach cruiser darabjai között mindenki megtalálja a számára ideális kétkerekű járgányt. Most pedig lássuk, hogy miért érdemes a cruiser típus mellett dönteni!

A gyerekek első tekerése mindig igazi élmény, s természetesen a szülőknek a további útjuk során is támogatniuk kell őket. Azonban nagyon oda kell figyelni arra, hogy a megfelelő méretű bringát szerezzük be számukra. A gyerekbicikli 16”-os méretben például nem minden gyereknek ajánlott.

De akkor hogyan válasszuk ki a tökéletes bringát? Melyek a legfontosabb kritériumok? Hány éves gyerekeknek ajánlott az adott kerékpár?

A bringások életében mindig adott a kérdés, hogy miként oldják meg a személyes holmik tárolását az útjuk során. Ez azért is jelent nagy kihívást, mert mindenkinek más táskatípus az ideális. Jól tudjuk, hogy a táskáknak nem csak a biztonságos használatot, de a kényelmes viseletet is garantálniuk kell. A következő pár sorban éppen ezért átvesszük, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ráadásul kiemelten egy táskatípussal, a nyeregtáskával is megismerkedhetsz közelebbről.

Szép Kártyás fizetésre eddig is volt lehetőséged, a szabadidő zsebből, most azonban a kormányrendeletnek köszönhetően bármely zsebből fizetheted a megvásárolni kívánt termékeket. Részletekről itt olvashatsz.

 

Minden bringás tudja, hogy milyen fontos a kerékpár speciális kialakítása, és ehhez különféle alkatrészek pótlására és cseréjére is szükség lehet. A kényelmes és biztonságos tekerést például többek között a gumik minősége is befolyásolja. Éppen ezért a következő cikkben a külső gumikról lesz szó, és megtudhatod, hogyan válaszd ki azokat!

A bringások számára fontos, hogy kellő kényelemben és a maximális hatékonyságot elérve tekerhessenek. De mire is van szükség ehhez? Na igen, a legtöbb bringás alkatrészre biztos, köztük például a pedálra! A következő cikkben tehát ennek szerepéről, típusairól lesz szó és azt is megtudhatod, milyen márkák termékei között érdemes válogatnod! 

Biztosan neked is fontos, hogy a bringád tökéletesen működjön, ez ugyanis a kényelmes és biztonságos tekerést egyaránt garantálja. Nos, ehhez talán az egyik legfontosabb szempont az, hogy minden alkatrész rendben legyen. A fékrendszer például az egyik legfontosabb bringás kategória, amelyet fontos karbantartani. A következő cikkben ennek előnyeiről és jelentőségéről olvashatsz.

Minden bringás igyekszik a szabályokat betartva közlekedni, és ez így van rendjén. Sokan közülük speciális diétán vannak, esetleg komoly célkitűzéseik vannak a sport területén. Nos, bármely esetet is vizsgáljuk, tulajdonképpen mindegyik esetén jól jön egy sebességmérő. A következő cikkben néhány speciális darabról tudhatsz meg még többet.

Hallottál már a KROSS KERÉKPÁROK-ról: Egy erős brand, új innovációkkal, prémium alkatrészekkel, kiváló gyártás minőséggel. Mit érdemes tudni róluk? Miért jó annak aki KROSS kerékpárt teker? Ha egy jó minőségű bringát keresel, mostantól gondolj a KROSS-ra is, ebben a cikkben elmondjuk miért.

 

A kerékpározás során rendkívül fontos, hogy a kényelmi szempontok biztosítása mellett a biztonságos tekerést is megteremthessük. Erre számos lehetőségünk van, azonban mindenekelőtt azokat az alapvető kiegészítőket kell beszereznünk, amelyek nélkül sokkal kockázatosabb lenne a tekerés. A következő pár sorban a bukósisak fontosságáról, illetve a legkiemelkedőbb darabokról olvashatsz bővebben.

A családosok számára fontos, hogy olyan bringás kiegészítőket szerezzenek be, amelyek kényelmessé és biztonságossá teszik a kerékpáros utakat. A kicsik épsége fontosabb, mint a miénk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy például milyen gyereküléssel rendelkezünk. A következő cikkben megismerheted a legkorszerűbb gyereküléseket, kulacsokat és bukósisakokat!

Ma már elektromos bringák (pedál- vs. nyomatékszenzoros) hada gurul szemben az utakon, azonban sokan mégsem igazán vannak tisztában ezeknek az előnyeivel. Pedig rendkívül jó befektetésnek bizonyulnak. A következő pár sorban tehát felfedjük az elektromos bringák használati előnyeit, és a típusairól is többet megtudhatsz. Tarts velem egy rövid ismertető erejéig, és légy a téma szakértője

Kerékpár vázméret kalkulátor

Pár mondatban mit-hogy csinálj, hogy állami támogatással Neked is legyen egy e-bikeod:

Azt mondják, a lánc a kerékpár igazi lelke, éppen ezért kell annyira óvni azt. De sajnos minden kerékpár életében eljön egyszer az a pillanat, amikor a tekerés alatt meghalljuk a zavaró, nyikorgó hangot. Ez egyfajta ébresztőként szolgálhat számunkra. Ilyenkor hagyd abba a tekerést, és kezeld lánctisztítással a helyzetet! Megfelelő karbantartással meghosszabbíthatod élettartamát. A következő cikkben speciális lánctisztítókról lesz szó.

Hamarosan itt a tél, de szerencsére ilyenkor sem kell lemondanunk a sportolásról. Sőt, ebben az időszakban előtérbe kerül néhány speciális téli sport, amit űzhetünk, ilyen például a síelés is. Na de jól tudjuk, hogy a hasonló tevékenységek különleges felszerelést igényelnek. A következő cikkben szó lesz a síelésről, annak eszközeiről, valamint megtudhatod, hogy milyen szempontok alapján válassz sílécet.

 

A kerékpározás során teljesen felszabadulunk, feltöltődünk, de olyan is van, hogy éppen a közlekedésben segítenek a járgányok. Bármelyik is igaz rád, biztos vagyok benne, hogy neked is akadt már gondod a személyes holmi szállításával és tárolásával. A következő pár sorban a kerékpáros kiegészítők által nyújtotta szállítási lehetőségről, a táskákról, s bővebben a kormánytáska előnyeiről lesz szó.

Egy kerékpárt sem hajtunk örökké. Előfordulhat, hogy egy túra alatt pihenőt tartunk, vagy pár percre meg kell állnunk ellenőrizni valamit. Ilyenkor jól jön, ha van a biciklin kitámasztó. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy a bringa stabilan oldalra állítható. A következő pár sorban a kitámasztók előnyeiről és változatairól lesz szó bővebben.

A kerékpározás egy igazi életérzés, amihez nem árt, ha megfelelő öltözettel rendelkezünk. Különösen igaz ez például a lábbelire, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a tekerés során milyen cipőt húzunk a lábunkra. A következő pár sorban néhány egzakt tippel látunk el a megfelelő ruházat kapcsán, sőt még az országúti kerékpáros cipővel is megismerkedhetsz!

Az emberek sokszor feleslegesnek tartják az olyan kerékpáros kiegészítőket, mint amilyen például a kulacstartó is, pedig bizonyos esetekben nagyon nagy hasznát vehetjük. De mikor érdemes felszerelni? A következő pár sorban ezt is megtudhatod, így leginkább a speciális kerékpáros kiegészítőkről és a kulacstartó szerepéről lesz szó bővebben.

Nincs is jobb, mint a friss levegőn tekerni egyet, különösen akkor, ha ezt nem egyedül tesszük. Amikor rászánjuk magunkat végre a vásárlásra, egyáltalán nem könnyű a kerékpárválasztás, hiszen ha hosszú távra tervezünk, számos szempontot figyelembe kell vennünk. A következő cikkben abban segítünk, hogy jól dönts, és a tökéletes bringán indulhass kalandjaidra.

Két keréken minden más, minden szabadabb. A kerékpározás maga egy életérzés, és ezt könnyen megérthetjük már egy-két kerékpáros túra után is. Ha már belekóstoltál a száguldás ízébe, és szeretnél egy saját bringát, akkor olvasd el a következő pár sort a kerékpárválasztás szempontjairól. Továbbá megismerheted a Kross kerékpárt is. 

Ha te is szívesen tekernél a hegyekben a családoddal, akkor bizonyára elgondolkoztál már azon, hogy milyen bicaj lenne ideális számotokra. A különböző kerékpárok más-más utakhoz ajánlottak. Szerencsére van kifejezetten a hegyi kalandokhoz tervezett kerékpár, ilyen a mountain bike is. A következő pár sorban erről a speciális bicikliről olvashatsz részletesebben.

A kerékpározás egy életérzés, így minden kerékpáros tudja, hogy csak akkor lehetnek teljesek a kétkerekű kalandok, ha rendelkezünk olyan ruházati kiegészítőkkel, amelyek nem csak teljessé teszik kerékpáros szettünket, de némelyik darab a kényelmes bringázást is biztosítja. Ilyen például a kerékpárkesztyű is. A következő pár sorban most ennek előnyeiről olvashatsz.

Sokszor halljuk a szülőktől, hogy “első a biztonság”, míg olyat is gyakran mondanak, hogy “csak egy kis biciklizés, mi baj lehet”. Valójában mindkettőben van valami, azonban a biztonság elsődleges szempont, amikor gyermekünkről van szó. Egy biciklis túra óriási élményt nyújthat az egész családnak, azonban nem árt mindezt biztonságos keretek között megtenni. Lássuk a gyerekbukósisak legnagyobb előnyeit!

Minden kerékpáros életében eljön az a pillanat, amikor átértékeli bringája felszereltségét, vagy éppen rádöbben, hogy szüksége van valamire egy hosszabb biciklitúra előtt. A kerékpár-kiegészítők segítenek megoldást találni ezekre a helyzetekre és teljessé tenni bringás szetted. A következő pár sorban most ezen kiegészítők hasznáról olvashatsz bővebben.

A bringázás szerelmesei legtöbbször a nyaralás alatt sem képesek lemondani a kétkerekű száguldásról, számukra természetes, hogy mindenhová magukkal viszik kerékpárjukat. A különböző típusú kerékpártartók változatos megoldásokat kínálnak. A következő pár sorban a vonóhorogra szerelhető kerékpártartóról olvashatsz bővebben.

Ha szenvedélyed a kerékpározás, és attól tartasz, hogy gyermeked nem élvezheti veled a száguldást, akkor jobb, ha tudod, hogy a családos embereknek sem szükséges lemondaniuk a kalandos kerékpártúrákról. Néhány egyszerű kiegészítő, mint amilyen a biciklis gyerekülés, könnyedén segítheti zökkenőmentes utadat a gyerekkel. A következő pár sorban most a gyerekülés előnyeiről és jellegzetességeiről olvashatsz.

Ha te is nagy bringás vagy, és néha szükséged van egy kis aktív pihenésre, akkor néhány kerékpártúra is alkalmas arra, hogy levezesd a hétköznapok okozta stresszt. A kerékpározás azonban ma már korszerű újításokkal övezett tevékenység, hiszen vásárolhatsz manapság elektromos kerékpárt is. A következő pár sorban ez utóbbi előnyeiről és jellegzetességeiről olvashatsz.

Akár hobbi, akár profi szinten tekersz a bringán, azzal már bizonyára Te is tisztában vagy, milyen fontos, hogy kerékpárod teljesen “egyben legyen”. Minden alkatrész a biztonságodért van, ennek tetejében még a minőségi tekerést is garantálja egy hibátlan bicaj. Legyen szó egy kis testedzésről vagy nagyobb kerékpáros túráról, a kormányzás alkatrészei “tartanak” jó irányban. Most megtudhatod, mire jó a kormányvég vagy hasonló más alkatrész a kormányzás kelléktárából.

Nincs is jobb, mint egy igazi hegyi kerékpártúra a családdal, amely alatt nemcsak feltöltődünk, de aktívan tölthetünk minden közös pillanatot. De álljunk csak meg! Egy ilyen túrához ütős járgányokra lesz szükség! Tehát ebben a cikkben a kalandos útvonalak fő támogatójáról, az MTB kerékpárokról olvashatsz bővebben.

Ha már elterveztél egy felejthetetlen túrát a szikrázó tavaszi napsütésben, de a túra helyszíne koránt sincs közel, akkor ideje újratervezni. A kerékpártárolás ilyen esetben egyáltalán nem egyszerű, szerencsére ma már kapható kerékpártartó 4 kerékpárhoz is. Most a szakszerű tárolóeszközökről olvashatsz pár sort.

Habár a kerékpározás talán életed legnagyobb szenvedélye, bizonyára akad valami, ami még fontosabb számodra. Ez pedig a biztonság. Különösen akkor nem hagyható figyelmen kívül, ha gyermeked is veled tart. A következő pár sorban néhány hasznos, gyerekeknek készült bukósisakot mutatunk be neked, amelyek segítségével egyszerűen kipipálhatod az alapvető biztonsági előírásokat, kétkeréken is.

A hosszabb kerékpáros túrákhoz elengedhetetlen, hogy magunkkal vigyünk néhány kelléket, különösen akkor, ha többnapos kirándulásról van szó. Néha az is megesik, hogy akad egy kis “potyautas” az út során. Ha neked sincs ötleted, hogyan oldd meg a gyerek vagy a túrakellékek szállítását, akkor most bemutatunk neked néhány praktikus kerékpár-utánfutót, amelyek a hasznodra lehetnek.

Nincs is jobb, mint tavasszal felülni a bringára és izgalmas hegyi túrákat tenni. A természet és a sport ereje nemcsak kikapcsol, de a hasonló programok hatására fel is töltődhetünk. Sokan azonban tanácstalanok vagyunk, amikor egy, a kerékpárunkhoz tartozó alkatrész vásárlására kerül sor. A következő cikkben a kerékpárlánc méretekkel ismertetlek majd meg.

A városi kerékpárok elsődleges funkciója, hogy gyorsabbá és kényelmesebbé tegyék a városban való közlekedést. A bringáknak ez a típusa ugyanis nagyon jó opció arra az esetre, hogy a tömegközlekedési eszközökön való zötykölődést, illetve az autóban a dugóban való ücsörgést elkerülve könnyedén eljuss A-ból B-be.

A kerékpár külső gumija rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve. Hiszen az érintkezik minden utadba kerülő kővel és kátyúval, az sínyli meg leginkább a hirtelen és erős fékezéseket. Ezek alapján akár fogyóeszközként is titulálhatnánk a külső gumikat. Azonban ha áldozunk a minőségre, akkor hosszú ideig használhatjuk azokat anélkül, hogy elkopnának.

Túlzás nélkül állítható, hogy a mai világban egy kerékpár táska nélkülözhetetlen társ a biciklizés során. Ugyanis nincs az a méretű kabátzseb vagy nadrágzseb, amelybe akár csak a legszükségesebb dolgok (mobiltelefon, kulcs, pénztárca) beleférnének. Szerencsére már sokféle típus és stílus létezik belőlük, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideálisat.

A trekking, avagy a túra kerékpárokat elsősorban a túrázás szerelmeseinek álmodták meg a gyártók. Kialakításuk és felszereltségük ugyanis mind-mind azt a cél szolgálják, hogy egy hosszabb táv letekerése esetén se okozzon csalódást a bringásoknak ez a típus.

A vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó kiváló megoldás mindazok számára, akik egyszerre több biciklit szeretnének szállítani. Ezzel a kerékpártartó típussal ugyanis mindez lehetséges, a feltétel csupán annyi, hogy az autó rendelkezzen vonóhoroggal.

 

A gépkocsira szerelhető kerékpártartók révén a bringázás szerelmeseinek nyaraláskor sem kell lemondani a bicajozásról, hiszen ezeknek a szerkezeteknek köszönhetően magukkal vihetik a kerékpárjaikat.

„Első a biztonság!” Gyakran halljuk ezt és mikor máskor lenne fontosabb, mint amikor a gyermekeinkről van szó? Egy biciklis túra nagyszerű szórakozás és remek közös élmény az egész családnak, főleg, ha nem feledkezünk meg a biztonságról sem.

A Cube hybrid kerékpárok bármelyike garantáltan megbízható társad lesz az utakon. Egy hybrid tökéletes választás mindazok számára, akik például egy-egy meredekebb emelkedőnél szívesen vennének igénybe egy kis segítséget, amely megkönnyítené az arra való feljutást. Idősebb generáció számára is remek megoldás, hiszen így még sokáig élvezhetik a mozgás örömét, de ha szükségesnek érzik, kihasználhatják a hybrid erejét.

Gyakran felmerülő kérdés a kisgyerekes családokban, hogy elmenjenek-e a gyerekekkel együtt síelni. Elég nagyok-e már hozzá és ha igen, akkor hogy fogjanak neki a tanítgatásuknak? Pár egyszerű dolgot szem előtt tartva, a gyerekeknek is garantált, hogy jó élmény lesz a síelés.

Ki ne szeretné, hogy az új kerékpárja minél tovább szép, fényes és tiszta legyen? Ha észben tartod ezt a pár dolgot, akkor sokáig megőrizheted a kerékpár újszerű külsejét és még az alkatrészek élettartamát is megnövelheted.

Nem tudsz dönteni a Northwave, Cube, Pearl vagy épp a Shimano cipők között? A választás bizony nem könnyű, ezért az alábbi összeállításunkban most a Shimano cipők kerülnek reflektorfénybe, rávilágítva arra, hogy miért is érdemes alaposabban körbenézned a Shimano cipő kínálatunkban.

A fogaskeréksor a kerékpárokon azon alkatrészek csoportjának egyik szerves eleme, amelyek a hajtóműrendszert alkotják, ami pedig forgási energiává alakítja át a bringás által kifejtett izomerőt. Konkrétan a hátsó agyon elhelyezkedő fogaskerekek összességét nevezzük fogaskeréksornak.

Nincs annál rosszabb, amikor az ember egy nem megfelelő bicikli méretet választ magának. Ezzel ugyanis garantáltan elveszik az a fantasztikus élmény, amelyet a szabadban töltött mozgás tud nyújtani, hiszen a tekerés garantáltan nagyon kényelmetlen, kellemetlen és hosszú távon rendkívül fájdalmas is lesz. Éppen ezért a megfelelő bicikli méret kiválasztása kulcsfontosságú egy új kerékpár vásárlásakor.

A megfelelő sícipő kiválasztása kiemelten fontos. Alapvetően ezen múlik, hogy érezzük majd magunkat síeléskor, mivel egy kényelmetlen sícipő elronthatja az egész élményt.

Kollégáink sokszor találkoznak azzal a vásárlói kérdéssel, hogy “milyen kerékpárt vegyek magamnak?”. Ez bizony nem könnyű feladat, hiszen a kínálat óriási, így nem nehéz elveszni a bringák között.

Aki azt hiszi, hogy a futás vagy a kerékpáros edzés a legegyszerűbb edzésformák egyike, az bizony nagyon téved. Egyszerűség alatt gondolunk itt arra, hogy nem kell más hozzá csupán, mint te magad és - futás esetén - egy jó futócipő vagy - kerékpáros edzéshez - egy jó bringa.

A biciklis világban otthonosabban mozgók már bizonyára tisztában vannak azzal, hogy mi is az a - kevésbé jártasak számára talán pedig még ismeretlen - trekking kerékpár. Most nekik segítünk egy kicsit jobban megismerni a bringáknak ezt a típusát.

Szemezgess ELITE Mega Sale csomagjaink közül. Csomagjainkban hasznos kiegészítőket adunk akciós edzőgörgők mellé ajándékba.

A bringázás szerelmesei, valamint a versenybiciklisták elsősorban inkább a profi kerékpár és alkatrészek megvásárlására koncentrálnak, a kerékpáros kiegészítőknek sok esetben már nem szentelnek annyi figyelmet. Bejegyzésünkben most azoknak szeretnénk segítséget nyújtani különféle kerékpáros kiegészítők és ajándékötletek kapcsán, akiknek a családjában vagy baráti társaságában vannak olyanok, akik élnek-halnak a kerékpározásért.

Egy kerékpáros edzésterv akkor lesz igazán ideális, ha az alábbi jellemzők egyidejűleg fennállnak. Az első és legfontosabb egy jól összeállított és felépített edzésterv. Ez önmagában azonban még nem elegendő sajnos. Ugyanis kellő edzettség és elegendő idő nélkül egy gondos terv még nem működőképes.

Télen, a zord hidegben, a szakadó hóban és süvítő szélben a leghasznosabb bringás felszerelésed biztosan egy szuper téli biciklis ruha lesz. Ha komolyan veszed a kerékpározást, akkor már rövidebb távokra, normál időjárási körülmények között is ajánlott megfelelő kerékpáros öltözetet beszerezni. Extrémebb időjárás esetén pedig egyenesen kötelező.

Akiknek már van bicikli táskájuk, azok már tudják, hogy milyen hasznos is ez a kerékpáros felszerelés. Akiknek pedig még nincs, azok jól figyeljenek, mert megtudhatják, hogy milyen típusok léteznek belőle, és hogy milyet is érdemes vásárolni. Az ugyanis nem kérdés, hogy egyet be kell szerezni.

Ha egy igazán jó hegyi kerékpáron szeretnél tekerni, akkor egy Cube mountain bike lesz a legjobb választás a számodra! Bár nem csak ebben a kategóriában, hanem minden típusú bringájánál a német brand a maximumot nyújtja, így egy Cube MTB is biztosan hosszú ideig megbízható társad lesz az utakon.

A téli sportok szerelmesei nagyon jól tudják, hogy a sífelszerelést - főként a síléc típusát - bizony körültekintően kell kiválasztani, hiszen ez nagymértékben befolyásolja a síelés élményét. Ami a szomszédnak bevált, nem biztos, hogy neked is jó lesz. A széles kínálat ráadásul nem könnyíti meg a döntést. 

Mint a márka elkötelezett hívei, arról szeretnénk most meggyőzni minden bicikli vásárlás előtt álló urat, hogy miért is lesz biztosan jó választás, ha egy Cube férfi kerékpár mellett döntenek. A rendkívül nagy kínálatnak köszönhetően ugyanis a kerékpár választás már igazi kihívásnak számít. Főleg, ha nem csak egy bringát, hanem egy igazán jó bringát szeretnél találni. Viszont egy Cube kerékpár vásárlásával biztosan jó döntést hozol.

Melyik kerékpár méret az ideális? Milyen típusú biciklit vegyek? Milyen márkát válasszak? Már ebből a néhány kérdésből is látszik, hogy kerékpárt választani bizony nem könnyű feladat. Már csak azért sem, mert óriási a kínálat. Nem csak sokféle márka, de bizony már számos kerékpár típus is elérhető a piacon. Ha azonban vásárlás előtt szánsz egy kis időt a tájékozódásra, és néhány kérdést megválaszolsz magadnak, máris jelentős mértékben közelebb kerülhetsz az ideális kerékpár kiválasztásához.

A Cube MTB kerékpárok közül igazán nehéz megtalálni a megfelelőt. Mert önmagában mindegyik remek bringa, de így legalább biztosan nem tudsz mellélőni, bármelyikre is esik végül a választás.

Sok kerékpáros számára már biztosan nem kell bemutatni a Cube márkát, de a kevésbé tájékozottaknak mindenképpen érdemes utána olvasni, mert abban biztosak lehetnek, hogy valami igazán nagyszerűről maradnak le.

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos biciklik, napról napra több ilyen járgány látható a hazai utakon is. Sokak számára azonban még teljesen ismeretlen az elektromos biciklik, azaz a pedelecek világa.

Ebben a bejegyzésben most kicsit körbejárjuk ezt a témakört, vagyis összefoglaljuk, hogy mi is jellemzi az elektromos kerékpárokat. 

Tapasztalt bringások szemöldöke feltehetően nem szalad fel, ha meghallják azt a kifejezést, hogy Cube cross trekking kerékpár. De a laikusok kedvéért tegyük azért tisztába, hogy milyen bringákról is van szó valójában.

Egy igazán profi MTB-t a felépítése és az alkatrészei határoznak meg. De hogy mi is az az MTB? 

A Cube női kerékpárok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a bicikliző hölgyek körében. Ráadásul megérdemelten, mert a Cube kerékpárok minőségileg kifogástalanok és megbízhatóak. A német gyártó elsődleges célja ugyanis, hogy a nemzetükre jellemző precizitás és minőség visszaköszönjön termékeiken.

A profi kerékpárosok már tudják, hogy miért van szükség egy biciklis cipő beszerzésére. Ez a kerékpáros felszerelés, illetve ruházat is egy olyan dolog, amelynek létjogosultságát akkor értheted csak meg igazán, amikor kipróbálod. És rájössz, hogy mennyivel is jobb vele, mint nélküle.

A profi, valamint a lelkes amatőr kerékpárosok számára sem ismeretlenek a Cube bicikli fajták. Azoknak azonban, akik még nem ismerik jól ezt a márkát, mindenképpen érdemes tájékozódni, mert mégiscsak egy maximális minőséget képviselő, piacvezető márkáról van szó.

A kerékpár szállító eszközök óriási könnyebbséget jelentenek azok számára, akiknek a bringázás egy életforma. A szülők számára mindenképpen, hiszen a gyermekek a lábbal hajtós kismotor kinövését követően rögtön bringára pattannak. Kezdetben futóbiciklin róják az utcákat, később pedig már igazi kerékpárral tekernek. Ami viszont már nem kicsi, és nem fér be csak úgy az autó csomagtartójába.

Már az elején érdemes leszögezni, hogy tekerés közben a megfelelő kerékpáros öltözet viselése nagyon fontos. Nem kényelmes hétköznapi ruhában biciklire pattanni, főleg akkor, ha hosszabb távokat szoktál megtenni. Nem véletlen lettek ugyanis a kerékpáros ruhák kifejezetten a kerékpározáshoz tervezve és kialakítva.

Cube MTB-d van? Merevfarú, és A-betűvel kezdődik a neve?

A női városi kerékpár alapvetően rövidebb távok komfortos megtételére hivatott. Mindemellett fontos szempont természetesen a hölgyek számára, hogy stílusos is legyen a bicikli. 

A kerékpáros felszerelések egyik alapvető eleme a bringás kesztyű. A biciklis nadrág, mez, sisak és egyebek mellett érdemes beszerezned egy bringás kesztyűt is magadnak, hiszen egy jól kiválasztott kesztyű megnöveli a biciklizés élményét.

A kerékpáros sebességmérők ma már szinte alapfelszereltségnek számítanak még a hobbi kerékpárosok biciklijén is. A kíváncsiságon túl, hogy mennyivel is tekersz, azért is fontos egy sebességmérő a kerékpáron, mert a jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében Magyarországon lakott területen kívül, 40 km/h sebesség felett kötelező a kerékpárosoknak a bukósisak használata. Bár ez a határ egy akkora sebesség, amit viszonylag kevesek és ritkán érnek el, sebességmérő nélkül nehéz pontosan meghatározni az éppen aktuális tempódat.

Egyértelműen megmondani, hogy melyek a jó bicikli márkák, szinte képtelenség. Bringás berkekben is állandó vitatéma ez. Ugyanis az, hogy kinek melyik gyártó, márka kerékpárjai válnak be leginkább, azt javarészt a saját igények határozzák meg. Egyéni tapasztalat függvénye, hogy kinek melyik márka a legideálisabb. Ki erre, ki arra esküszik. Összeállításunk a témában segít Nektek eligazodni a kerékpárok piacán fellelhető márkák között.

Kerékpár ruházatból és felszerelésekből rendkívül nagy a kínálat. De mire van egyáltalán feltétlen szükségünk? Miből milyet érdemes vásárolni? Ezeket a kérdéseket boncolgatjuk ebben az összeállításban, amelyben szakmai szemmel próbálunk Nektek segíteni eligazodni a témában, hogy milyen szempontokat vegyetek figyelembe a vásárlás során.

 

Az első bicikli kiválasztása a gyereknek komoly dilemma szinte minden szülő számára. Mekkora méret, milyen típus, mennyi idős korban… és csak így záporoznak tovább a kérdések a szülők részéről.

A bringás kiegészítők listája végtelen. Számos tétel közül lehet választani, így mindenki maximálisan a saját igényeire tudja szabni a kerékpárját. Vannak kiegészítők, amelyek nem feltétlen szükségesek a bicajozáshoz, de jelentős mértékben megkönnyítik és még kényelmesebbé tehetik azt...

A kerékpáros kabátoknak köszönhetően a hidegebb évszakok sem jelentenek akadályt a bringások számára. A legmodernebb anyagokból és előállítási technikával készülnek, így minden igényt maximálisan kielégítenek.

Ebben a cikkünkben a kerékpáros kabátok világába kalauzolunk el Titeket. Reméljük, hogy összeállításunkkal segíteni tudunk Nektek a megfelelő téli, biciklis öltözet kiválasztásában.

A mai kerékpár kínálat rendkívül széles. Ezért nézelődés és vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy alapvetően mire és milyen terepen fogod használni a biciklidet. Ez ugyanis nagyban leszűkíti a lehetőségeket, és sokkal gyorsabban és könnyebben megtalálod az igényeidnek megfelelő és legideálisabb kerékpárt.

Szomorú, de sajnos igaz, hogy az elmúlt években a kerékpárlopások száma jelentős növekedést mutat hazánkban. Érdemes tehát beruházni egy kerékpár lakatra, ha a biciklinket ugyanott szeretnénk majd találni, ahol korábban hagytuk.

Manapság a biciklis táska, közülük is talán a csomagtartóra szerelhető típus már nélkülözhetetlen kellék akár a legrövidebb távokra is. Ha csak a sarokig is tekerünk el, akkor is mindenképpen szükségünk lesz lakáskulcsra, telefonra, esetleg pénztárcára. De még ha sikerül is ruhánk zsebébe mindent elrejteni, sajnos nem biztos, hogy minden tárgy meg is érkezik A-ból B-be, mert könnyen előfordulhat, hogy kiesik valami a zsebeinkből.

Szerencsére van megoldás, mégpedig a biciklis táskák, amelyek számos verzióban kaphatóak már.

Mielőtt áttekintenénk a kerékpáros bukósisak használatára vonatkozó jogszabályokat, illetve a sisakválasztás szempontjait, szögezzük le, hogy a sisak viselése elsősorban biztonsági szempontból fontos. Egy borulás esetén ugyanis megvéd a kisebb sérülésektől, de egy nagyobb baleset esetén életmentő is lehet!

Sokakban felmerülhet az igény, hogy de jó lenne a nyaralásra magunkkal vinni a kerékpárokat valamilyen gépkocsira szerelhető kerékpártartóra rögzítve. De mivel és hogyan juthatnak el a kerékpárjaink biztonságosan A-ból B-be?

Nincs szülő, aki ne várná izgatottan a pillanatot, amikor megveheti gyermekének az első, igazi kerékpárt. Aztán amikor elérkezik az idő, vele együtt a tanácstalanság is és jön a megszokott kérdés: “milyen és mekkora biciklit vegyek a gyereknek?

Hozzáértő bringások elismerően bólogatnak a Cube kerékpár kifejezés hallatán, ők pontosan tudják, hogy mit is takar ez a márkanév, de vajon ismerik a Cube kerékpár történetét is? Azért a laikusok kedvéért tegyük tisztába, hogy miről is van szó pontosan.

Ebben a cikkben összeszedtük mindazokat az információkat az SPD pedál és SPD cipő kérdése kapcsán, amelyet tudni érdemes akár az első vásárlás előtt állsz, akár egy típusváltáson gondolkozol.

Ma már számtalan kerékpár fajtával lehet találkozni, széles a választék a különböző márkák között, így nem csoda, ha nehezen tudod kiválasztani, Neked melyik lenne az ideális. Alábbi cikkünkben igyekszünk 5 pontban segítséget nyújtani, hogy milyen szempontok szerint érdemes vásárolni.

Ha kerékpáros ruházatról esik szó, hajlamosak vagyunk csak a profi sportolókra gondolni, és azt hinni, hogy azoknak való a technikai ruházat, akik komolyan foglalkoznak a kerékpáros sportokkal. Ez viszont nagy tévhit, hiszen közel sem kell profinak lennünk ahhoz, hogy igényünk legyen az igazán kényelmes tekerésre.

Épp úgy, ahogy egy jó öltönyt is testre igazít a varrónő, úgy a kerékpárunkat is amennyire lehetséges, magunkra kell állítani. A hosszútávú, kényelmes kerékpározás egyik kulcspontja, hogy a bringád passzoljon hozzád. Eláruljuk, mikre kell figyelned, és hogyan tudod a kerékpárod magadhoz állítani.

Egész napos bringázást tervezel a családdal és a barátaiddal? Szeretnél kellőképpen felkészülni? Alábbi cikkünkben eláruljuk, mi az amire mindenképp figyelned kell, mire lesz szükséged a tekerés során.

Minden bringás életében eljön a pont, sokaknál sokszor is, amikor szembesülnie kell az egyik legbosszantóbb kerékpáros problémával, ami nem más, mint a defektes gumi. Ez érhet minket az erdőben, tekerés közben, vagy munka után fáradtan a bringatárolóban is. Sokaknak ez az egyébként kicsi kis lyuk nagy fejtörést okoz, rögvest szerviz keresésébe kezd, oszt és szoroz fejben, hogyan jusson oda, majd onnan haza stb. 

Közel az év vége, Szilveszter éjjelén a legtöbb emberben megfogalmazódik, hogy mit vár el a következő évétől, mit szeretne elérni, és tucat szám születnek a fogadalmak is. A legnépszerűbb fogadalom a világon, talán már ki is találtad, igen, a „jövőre lefogyok!” felkiáltások. Ki ne állt volna január elején a mérlegre, és határozta volna már el, hogy az új évben ledob pár kilót, vagy akár jelentősebb túlsúlyt. A lendület viszont gyakran alább hagy, hiszen sokszor nem is vagyunk tisztában vele, pontosan mit is és hogy is szeretnénk elérni.

Országunk tele van jobbnál jobb bringázós helyekkel, akár kiadós túrára vágyunk, akár a hegyeket győznénk le, szinte minden igénynek megfelelő terepet találunk itthon. Viszont oda eljutni gyakran nehézségekbe ütközik, hiszen sok esetben nincs lehetőség autós szállításra, viszont ez nem tarthat minket vissza például egy jó kis balatoni bringatúrától. Az utazásra, kerékpárunk szállítására a magyar vasút is kínál lehetőséget.

Nem csak a KRESZ írja elő a lámpák használatát, de számodra is fontosnak kell lennie. Az őszi, téli hónapok közeledtével újra előtérbe kerül a világítás kérdése. Szeretnénk, hogy idén ősszel ezzel ne legyen gondod, így számtalan szuper lámpánkat leakcióztuk Neked!

Folyton defektet kapsz? Foltozol, és morgolódsz? Eljött az idő, hogy beszerezd új külsőid 10 de akár 35% kedvezménnyel. A szuper kedvezmények mellé még ajándék is jár!

Tovább bővítettük kínálatunkat, és örömmel jelentjük be, hogy újabb magyar márka kerékpárjai közül válogathatsz webshopunkban! >>>>

Ismét bővült a kínálatunk egy új kerékpármárkával, így mostantól a több mint 20 éves múltra visszatekintő magyar brand kerékpárjai is elérhetők a MaxBike-on!

Tudj meg többet és olvass tovább! >>>

Fontos küldetés számunkra, hogy a munkánkban naprakészek legyünk. Igyekszünk tartani a lépést a fejlődéssel, ezért mindig a legmodernebb és legújabb termékeket találhatod meg nálunk. 2019-re fókuszálva nem feledkeztünk el a 2018-as év legjobb termékeiről sem. Csak az utolsó darabok vannak készleten, amiket most akár 70% kedvezménnyel tudsz beszerezni. NE maradj le, tudj meg többet! >>>

Bármerre jársz a világban, akár nyaralsz, akár kirándulsz, szállítsd kerékpárjaid könnyedén és biztonságosan. Ismerkedj meg a kerékpárszállítás piacán vezető svéd márkával!

Mi nem csak egy online bolt vagyunk, nem egy apró szobában, gép előtt ülő embertől vásárolsz, hanem egy komplett, szakképzett csapat áll rendelkezésedre egy fizikailag tényleg létező boltban. Több ezer termék között dolgozunk nap mint nap, amik közül Te magad is válogathatsz az oldalon. Ismerj meg minket, tudj meg többet rólunk! Olvass tovább! >>>

  • Több célra is használnád a leendő kerékpárod, de nem találod a megfelelő kategóriát?
  • A csúcsminőséget akarod magad alatt tudni a legjobb piaci áron?
  • Szeretnéd jobban megismerni a Cube legnépszerűbb bringacsaládját?

Idei első cikkünkben két megfizethető, mégis sokat ígérő MTB Cube bringát mutatunk be. A Cube bringák miden évben megkapják a legújabb..

A kiváló egészség átlagosnál nagyobb erőfeszítést kíván! Legyél Te is Elite!