Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Hogyan állítható össze a jó biciklis ruházat?

2020.12.16 16:09

Hogyan állítható össze a jó biciklis ruházat?

 

Egy bringás útra mindig a lehető legnagyobb kényelemben kell elindulnunk, különösen akkor, ha túráról van szó. Egy farmer nem nyújt kellemes komfortot a kerékpáron ülve, míg a melegítő túl lezser lehet. Ezért sokszor a speciális biciklis ruházat a nyerő. A következő pár sorban megtudhatod, hogyan érdemes összeállítani egy jó bringás szettet, és milyen szempontokra figyeljünk ezalatt. 

 

Miért fontos a speciális biciklis ruházat?

 

Mindenki szereti minimalizálni a kellemetlenségeket, egy kerékpáros túra során márpedig ez elég fontos. A nyári 30 fokos hőségben például borsódzik a hátunk, ha ránk izzad a pamutpóló, de a téli hidegben sem kellemes, ha ugyanez történik csak 2-3 réteg ruhával. Ilyenkor a lejtőkön száguldva valósággal ráfagy a testre. Vagy jön egy esős időszak, amikor felveszünk ugyan egy esőkabátot, de alatta ismét a saját izzadságunk levében fürdünk. 

 

Na jó, valójában túl lehet élni az imént felsorolt eseteket, de valljuk be, kinek hiányoznak az ilyen kellemetlenségek, amikor ma már sokkal speciálisabb megoldások is léteznek? Kerékpáros weboldalunkon a biciklis ruházat minden kiegészítőjét megtalálod, így kényelemben és védelemben teheted meg útjaidat!

 

 

Mik tartoznak a kerékpáros ruházat elemei közé?

 

Nagy a vita, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek kifejezetten a kerékpáros öltözet kategóriájába sorolhatók. Sokak szerint csak a professzionális nadrágok, cipők és más darabok tartoznak ide, azonban az az igazság, hogy minden, a bringázáshoz szükséges ruhanemű ide tartozik.

 

A nadrágok, mezek, pólók bizonyára nem lepnek meg. Ezenkívül fontosak még az aláöltözetek, melegítők is. A sapka, kesztyű, sisak, szemüveg, kabát és kamásli szintén megemlíthető. Egyedi tervezésű kerékpáros ruháink között te is megtalálod a legfontosabb darabokat!

 

A bevásárlólista élén mindenképpen a nadrág áll, ezt szerzik be ugyanis a leggyakrabban a cipő mellett. A nadrágokban általában olyan speciális, higiénikus szivacsbetétek vannak, amelyek meggátolják a bőr feldörzsölését. A cipők talpmintája szintén követi a pedál formáját és kényelmes tekerést biztosít. 

 

 

Minőség és márka

 

Feltehető a kérdés tehát, hogy hogyan alakítsuk ki saját bringás szettünket. Habár nagyon fontos, hogy színben és stílusban passzoljanak egymáshoz az elemek, azonban a legfontosabb talán mégis az, hogy kellemes közérzetet nyújtsanak. Egyik darab se akadályozzon minket a mozgásban, ez ugyanis balesetveszélyes lehet! A lényeg, hogy kényelmesen és biztonságosan tekerhessünk az út során!

 

Az alábbi feltételeket nem könnyű teljesíteni, csak ha profi felszerelést szerzünk be. Ezt néhány márkanév tudja neked garantálni. Ilyen a Cube, a Pearl vagy a Shimano. Vegyünk példának akkor egy jó kerékpáros dzsekit. A Cube multifunkcionális dzsekije támogatja a szabad mozgást. A hűvösebb napokon kitűnően hasznosítható, továbbá ellenáll az időjárási viszonyoknak és jól védi felsőtestünket. 

 

A kerékpáros ruházat tehát több különböző elemből áll, amelyek külön-külön is megvásárolhatóak, de valójában érdemes mindegyikből legalább egyet beszerezni. Ez főleg akkor igaz, ha gyakran járunk túrázni. Ha az alábbi szempontokat észben tartod, akkor biztosan jó döntést fogsz hozni! Webáruházunk profi termékei között te is válogathatsz, így legközelebb már felkészülten indulhatsz útnak!