Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

CÉLKERESZTBEN A CUBE AIM – A SOKOLDALÚ KERÉKPÁRCSALÁD

2018.06.18 10:04
  • Több célra is használnád a leendő kerékpárod, de nem találod a megfelelő kategóriát?
  • A csúcsminőséget akarod magad alatt tudni a legjobb piaci áron?
  • Szeretnéd jobban megismerni a Cube legnépszerűbb bringacsaládját?

A mai rovatban a CUBE AIM modellcsaládról fogunk beszélni. Miért és mire, illetve kinek jó ez a típusú bringa a CUBE-tól?  



Te is szeretnél mozogni, sportolni, de nem tudod hogyan kezdj neki? -» A Cube Aim családot Neked találták ki!

Szabadidős eszközt keresel, hogy a hétvégéid tartalmas programmal teljenek? -» Válassz egy bringát a Cube Aim családjából!

Izgalmasabb programot keresel az esti TV-zésnél, amitől még fitt is leszel? -» Bringázz esténként egy Cube Aim-el!




  
   



Fedezd fel és ismerd meg a lakhelyed és Magyarország legszebb, érintetlen tájait a saját CUBE bringáddal.

Cube AIM modellcsalád a CUBE MTB-k között egy egyedileg megalkotott hobbi-sport kategóriáját képvisel. Fontos tudnod, hogy az új 29-es MTB nem egyenlő a hegyi kerékpárral, ez inkább mára már egy gyűjtő fogalom, ennek megfelelően sokkal unverzálisabb felhasználásra alkalmasak, mint amit az MTB szó önmagában sejtet.



A CUBE AIM egy elérhető árú, kényelmes, sportos, csúcsminőségű bringa, ráadásul nagyon sokoldalú. Az Aim családba 4 típus tartozik, ugyanolyan vázzal, de különböző felszereltségi szinttel, az SL modell felé haladva egyre jobb minőségű alkatrészekkel szerelve.



Beszéljünk a tényekről: íme néhány nyers technikai adat, melyektől kimagasló minőségű bringák lettek az Aim-ek, és amelyeket semelyik más konkurens márka nem tud produkálni ebben az árban, sőt, a legtöbben egyáltalán nem használják ezeket az alkatrészeket, technológiákat.



     CUBE AIM - 135 990.-​


    • Mechanikus tárcsafékek

      (a beugró szintnél más gyártók csak V-féket dobnak, a CUBE már itt is gondoskodik a biztonságos megállásról)

 

    • 3x8-as Shimano Váltórendszer

      (minden helyzetben pontos megbízható váltás)

 

    • Vázon belüli kábelvezetés

      (a váltóbowdenek a vázon belül futnak, így letisztultabb az összkép, és nem is fogsz beleakadni soha. A konkures márkáknál is jelen van ez a fejlesztés 200-300 ezer forinttól)







 



      CUBE AIM PRO - 154 990.-

    • Hidraulikus Tárcsafékek

      (keményebb terepeken, hidegben - melegben, hóban – sárban, mindig a legjobb fékhatás) 

 

    • Állítható keménységű teleszkóp

      (szabd személyre hogy mozogjon a teleszkópod, tereptől függően)

 

    • Schwalbe Smart Sam Külsők

      (minőségi gumik, mely asztfalton és terepen is kiváló teljesítményt nyújt)

 




 

 

    CUBE AIM RACE - 169 990.-

    • Kormányról vezérelhető fixálható teleszkóp

      (kényelmes és gyors menetközbeni módváltás, ebben az árban csak a CUBE-nál)

 

    • Shimano Hidraulikus tárcsafékek

      (brutális fékerő mindig és mindenhol)

 

    • 3x8 Shimano Acera Váltórendszer

      (pontos, halk, gyors váltás)

 

  
 



    CUBE AIM SL - 194 990.-

    • 3x9 Shimano Deore váltórendszer

      (felső kategóriás váltórendszer, ebben az árban csak és kizárólag a CUBE-nál)

 

    • Shimano Hidraulikus Tárcsafékek

      (brutális fékerő mindig és mindenhol)

 

    • Shimano Kerékagyak

      (Finom, halk gördülés ellenállás nélkül)


 

 

A Cube Aim-ek esetében 27,5 és 29 colos kerékméret is rendelkezésedre áll, gyerekek a 27,5-es, felnőtteknek szinte kizárólag a nagyobb kerékméret az ideális választás. Amiben igazán kiemelkedik az Aim az összes többi bringa közül, az a bringa „lelkét” adó speciálisan megalkotott ARG vázgeometria. Ez egy összefoglaló név, mely egyrészről a rövidebb „cockpit”-et, vagy pilótafülkét jelenti. Vagyis nem kell ráfeküdni, rágörnyedni a bringára. A Cube AIM-eken teljesen természetes és kényelmes testtartásban ülhetsz kerékpározás közben - rövid és hosszabb távon egyaránt. 




  



Másrészről egy teljesen egyedi Cube fejlesztésnek köszönhetően a CUBE ARG geometriás vázak a hátsó csövei speciálisan legyártott, véknyított profillal rendelkeznek, mely egy egészen elképesztő attribútummal ruházza fel a bringát: akár 15-20 mm hátsó rugózást biztosítanak, ami észrevehetően kényelmesebbé teszi ezt a modellcsaládot akár murvás úton, akár a városi úthibáknál. Az ARG-nek köszönhetően jóval kevesebbszer kell kiállni a nyeregből, és a „technika nagyon sok mindent megold helyetted” nagyobb sebességnél is.




 

A belső bowdenezés is abszolult kategórián felüli, persze erre is ugyanaz a magyarázat, mint az előzőkre: pár évvel ezelőtt a Cube Aim-ek megkapták a csúcskategóriás aluvázak összes fejlesztését, és technológiai paraméterét, megtartva a hobbi bringásoknak ideális vázgeometriát. A belső bowden vezetésnek köszönhetően a bringa sokkal letisztultabb dizájnt kap, a bowdenek szervizperiódusa is csökken, a váltók hatékonysága pedig ezzel párhuzamosan javul.



Már csak hab a tortán az integrált tárcsafékkonzol, ami 30%-al nagyobb fékerőt, jobb hűtést, védettebb pozíciót biztosít.


   



Erre az egyedileg megalkotott vázra 5 év garanciát vállal a CUBE, míg a komplett kerékpárra 1 év garanciát kapsz. És ez mind-mind a Cube Aim!



Térjünk ki az egyedi termékspecifikus kiegészítőkre, amely a legjobb párosítás a CUBE-odhoz. Egyedileg tervezett és tökéletesen illeszkedő integrált oldaltámaszok, csomagtartók, csavar nélkül rögzíthető, integrált bilincses sárvédők hada közül válogathatsz. A Cube minden ponton figyel a részletekre, hogy garantáltan a legjobb bringás élményben legyen részed! 




  

 

Beszéljünk még egy gyakori kérdésről: Vastag kerék-vékony kerék – mi a különbség?



Sokan kérdezik tőlem: 

 

"Nem nehéz tekerni ezeket a bringákat, olyan vastag a kerekük?"

Nem. Elmagyarázom, miért jó:

 

Mivel sokkal ballonosabb külsőkről beszélünk, nem fog rázni, észrevétlenül suhansz át minden úthibán, kisebb felületi egyenlőtlenségen. Biztonságot és stabilitást kölcsönöz a bringának. A kerékpár gördülékenysége ma már sokkal inkább a csapágyazáson és a hajtásrendszeren múlik, mint a gumikon. Ráadásul az új 29-es gumik már tökéletesen vékony futófelülettel rendelkeznek a saját mintázatukon belül, így a legnagyobb különbség a légellenállásban érzékelhető, tipikusan 30 km/h fölötti sebességnél.




 

Összegezve, bármely irányból szeretnéd megközelíteni a kerékpározást, vagy csak a fentiekben említett problémákra keresed a megoldást egy Cube AIM-el megérkezel a célodhoz. Nem fogsz csalódni, és nem akarsz majd leszállni róla!

Reméljük hasznosnak találtad a cikkünket, és olvastál olyat, amiről eddig még keveset hallottál. Hamarosan újabb „szakmai csemegékkel” jelentkezünk.