Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

CÉLKERESZTBEN A CUBE AIM – A SOKOLDALÚ KERÉKPÁRCSALÁD

2018.06.18 10:04
 • Több célra is használnád a leendő kerékpárod, de nem találod a megfelelő kategóriát?
 • A csúcsminőséget akarod magad alatt tudni a legjobb piaci áron?
 • Szeretnéd jobban megismerni a Cube legnépszerűbb bringacsaládját?

A mai rovatban a CUBE AIM modellcsaládról fogunk beszélni. Miért és mire, illetve kinek jó ez a típusú bringa a CUBE-tól?  Te is szeretnél mozogni, sportolni, de nem tudod hogyan kezdj neki? -» A Cube Aim családot Neked találták ki!

Szabadidős eszközt keresel, hogy a hétvégéid tartalmas programmal teljenek? -» Válassz egy bringát a Cube Aim családjából!

Izgalmasabb programot keresel az esti TV-zésnél, amitől még fitt is leszel? -» Bringázz esténként egy Cube Aim-el!
  
   Fedezd fel és ismerd meg a lakhelyed és Magyarország legszebb, érintetlen tájait a saját CUBE bringáddal.

Cube AIM modellcsalád a CUBE MTB-k között egy egyedileg megalkotott hobbi-sport kategóriáját képvisel. Fontos tudnod, hogy az új 29-es MTB nem egyenlő a hegyi kerékpárral, ez inkább mára már egy gyűjtő fogalom, ennek megfelelően sokkal unverzálisabb felhasználásra alkalmasak, mint amit az MTB szó önmagában sejtet.A CUBE AIM egy elérhető árú, kényelmes, sportos, csúcsminőségű bringa, ráadásul nagyon sokoldalú. Az Aim családba 4 típus tartozik, ugyanolyan vázzal, de különböző felszereltségi szinttel, az SL modell felé haladva egyre jobb minőségű alkatrészekkel szerelve.Beszéljünk a tényekről: íme néhány nyers technikai adat, melyektől kimagasló minőségű bringák lettek az Aim-ek, és amelyeket semelyik más konkurens márka nem tud produkálni ebben az árban, sőt, a legtöbben egyáltalán nem használják ezeket az alkatrészeket, technológiákat.     CUBE AIM - 135 990.-​


  • Mechanikus tárcsafékek

   (a beugró szintnél más gyártók csak V-féket dobnak, a CUBE már itt is gondoskodik a biztonságos megállásról)

 

  • 3x8-as Shimano Váltórendszer

   (minden helyzetben pontos megbízható váltás)

 

  • Vázon belüli kábelvezetés

   (a váltóbowdenek a vázon belül futnak, így letisztultabb az összkép, és nem is fogsz beleakadni soha. A konkures márkáknál is jelen van ez a fejlesztés 200-300 ezer forinttól)       CUBE AIM PRO - 154 990.-

  • Hidraulikus Tárcsafékek

   (keményebb terepeken, hidegben - melegben, hóban – sárban, mindig a legjobb fékhatás) 

 

  • Állítható keménységű teleszkóp

   (szabd személyre hogy mozogjon a teleszkópod, tereptől függően)

 

  • Schwalbe Smart Sam Külsők

   (minőségi gumik, mely asztfalton és terepen is kiváló teljesítményt nyújt)

 
 

 

    CUBE AIM RACE - 169 990.-

  • Kormányról vezérelhető fixálható teleszkóp

   (kényelmes és gyors menetközbeni módváltás, ebben az árban csak a CUBE-nál)

 

  • Shimano Hidraulikus tárcsafékek

   (brutális fékerő mindig és mindenhol)

 

  • 3x8 Shimano Acera Váltórendszer

   (pontos, halk, gyors váltás)

 

  
     CUBE AIM SL - 194 990.-

  • 3x9 Shimano Deore váltórendszer

   (felső kategóriás váltórendszer, ebben az árban csak és kizárólag a CUBE-nál)

 

  • Shimano Hidraulikus Tárcsafékek

   (brutális fékerő mindig és mindenhol)

 

  • Shimano Kerékagyak

   (Finom, halk gördülés ellenállás nélkül)


 

 

A Cube Aim-ek esetében 27,5 és 29 colos kerékméret is rendelkezésedre áll, gyerekek a 27,5-es, felnőtteknek szinte kizárólag a nagyobb kerékméret az ideális választás. Amiben igazán kiemelkedik az Aim az összes többi bringa közül, az a bringa „lelkét” adó speciálisan megalkotott ARG vázgeometria. Ez egy összefoglaló név, mely egyrészről a rövidebb „cockpit”-et, vagy pilótafülkét jelenti. Vagyis nem kell ráfeküdni, rágörnyedni a bringára. A Cube AIM-eken teljesen természetes és kényelmes testtartásban ülhetsz kerékpározás közben - rövid és hosszabb távon egyaránt. 
  Másrészről egy teljesen egyedi Cube fejlesztésnek köszönhetően a CUBE ARG geometriás vázak a hátsó csövei speciálisan legyártott, véknyított profillal rendelkeznek, mely egy egészen elképesztő attribútummal ruházza fel a bringát: akár 15-20 mm hátsó rugózást biztosítanak, ami észrevehetően kényelmesebbé teszi ezt a modellcsaládot akár murvás úton, akár a városi úthibáknál. Az ARG-nek köszönhetően jóval kevesebbszer kell kiállni a nyeregből, és a „technika nagyon sok mindent megold helyetted” nagyobb sebességnél is.
 

A belső bowdenezés is abszolult kategórián felüli, persze erre is ugyanaz a magyarázat, mint az előzőkre: pár évvel ezelőtt a Cube Aim-ek megkapták a csúcskategóriás aluvázak összes fejlesztését, és technológiai paraméterét, megtartva a hobbi bringásoknak ideális vázgeometriát. A belső bowden vezetésnek köszönhetően a bringa sokkal letisztultabb dizájnt kap, a bowdenek szervizperiódusa is csökken, a váltók hatékonysága pedig ezzel párhuzamosan javul.Már csak hab a tortán az integrált tárcsafékkonzol, ami 30%-al nagyobb fékerőt, jobb hűtést, védettebb pozíciót biztosít.


   Erre az egyedileg megalkotott vázra 5 év garanciát vállal a CUBE, míg a komplett kerékpárra 1 év garanciát kapsz. És ez mind-mind a Cube Aim!Térjünk ki az egyedi termékspecifikus kiegészítőkre, amely a legjobb párosítás a CUBE-odhoz. Egyedileg tervezett és tökéletesen illeszkedő integrált oldaltámaszok, csomagtartók, csavar nélkül rögzíthető, integrált bilincses sárvédők hada közül válogathatsz. A Cube minden ponton figyel a részletekre, hogy garantáltan a legjobb bringás élményben legyen részed! 
  

 

Beszéljünk még egy gyakori kérdésről: Vastag kerék-vékony kerék – mi a különbség?Sokan kérdezik tőlem: 

 

"Nem nehéz tekerni ezeket a bringákat, olyan vastag a kerekük?"

Nem. Elmagyarázom, miért jó:

 

Mivel sokkal ballonosabb külsőkről beszélünk, nem fog rázni, észrevétlenül suhansz át minden úthibán, kisebb felületi egyenlőtlenségen. Biztonságot és stabilitást kölcsönöz a bringának. A kerékpár gördülékenysége ma már sokkal inkább a csapágyazáson és a hajtásrendszeren múlik, mint a gumikon. Ráadásul az új 29-es gumik már tökéletesen vékony futófelülettel rendelkeznek a saját mintázatukon belül, így a legnagyobb különbség a légellenállásban érzékelhető, tipikusan 30 km/h fölötti sebességnél.
 

Összegezve, bármely irányból szeretnéd megközelíteni a kerékpározást, vagy csak a fentiekben említett problémákra keresed a megoldást egy Cube AIM-el megérkezel a célodhoz. Nem fogsz csalódni, és nem akarsz majd leszállni róla!

Reméljük hasznosnak találtad a cikkünket, és olvastál olyat, amiről eddig még keveset hallottál. Hamarosan újabb „szakmai csemegékkel” jelentkezünk.