Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Gyerekülések és egyéb bringás kiegészítők

2021.03.22 16:28

A családosok számára fontos, hogy olyan bringás kiegészítőket szerezzenek be, amelyek kényelmessé és biztonságossá teszik a kerékpáros utakat. A kicsik épsége fontosabb, mint a miénk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy például milyen gyereküléssel rendelkezünk. A következő cikkben megismerheted a legkorszerűbb gyereküléseket, kulacsokat és bukósisakokat!

Gyerekülések és döntési szempontok

Azt tudjuk, hogy többféle kerékpárra szerelhető gyerekülés közül lehet választani, ezért érdemes néhány szempontot figyelembe venni a választás előtt.

Az előre szerelhető gyerekülés általában csak 15 kg-ig terhelhető, s ezeknek általában rövidebb a támlája is. Ez a típus ezért mondhatni, hogy kevésbé védi a gyerek fejét vagy nyakát, így a választás során vegyük figyelembe a baba korát is.

Ezzel szemben a hátsó gyerekülés esetében 25 kg a súlyhatár. Sokan arra esküdnek, hogy ez sokkal nagyobb komfortérzetet biztosít a gyerek számára, ebben ugyanis kicsit szabadabban ülhet a gyerek, nem kell a karjainkba bújva nézelődnie. 

A gyerekek már általában a 6-7 hónapos kortól is a gyerekülésbe helyezhetők, de ugyanakkor a lényeg nem a kor, hanem az, hogy stabilan képes legyen már a kicsi megülni! Addig haszálhatja a gyerekülést, amíg képes beleülni, s leginkább a termékek súlyhatárát érdemes figyelembe venni!

A széles kínálatú gyerekülések megtalálhatók kerékpáros webáruházunkban

Gyerekülés - Thule vagy Bellelli?

Ma már a piacon számos minőségi gyereküléssel találkozhatunk, de most két egyedi márkanév darabjait szeretnénk kiemelni neked, a Thule és a Bellelli termékek használati előnyeit. Speciális gyerekülés-kínálatunkban te is megtalálhatod a tökéletes darabot!

A Thule bringás gyerekülések sikereiket leginkább a gyártó precizitásának köszönhetik. Egyszerű és könnyű a használatuk, a gyorszáras rendszernek köszönhetően gyorsan rögzíthetőek, tökéletes anyagból készülnek, így hosszú távon hasznosíthatóak. A legtöbb Thule darab egyaránt alkalmas normál és ahead-es kormányszárhoz is, valamint puha kormánnyal vannak ellátva, ami optimális a gyerekek számára. Levehető szivacsbetétekkel is rendelkeznek.

A Bellelli ülések szintén hozzák az elvárt színvonalat. Sok termék EasyFit ablakkal rendelkezik, így közvetlenül rögzíthető a kerékpárhoz. Párnázott biztonsági övvel is el vannak látva, növelve a biztonságérzetet. 

Bukósisak = biztonságos bringázás

A bukósisakok megvédenek az esetleges balesetek során, hiszen a test legérzékenyebb pontját, a fejet fedik le. Ma már különböző desingban kaphatóak felnőtt- és gyermek sisakok egyaránt. 

Egy gyerek számára nagyon fontos a megfelelő komfortérzet biztosítása. Egy kényelmes Cube gyerek bukósisak úgy van kialakítva, hogy a szellőzőnyílásoknak köszönhetően a légáramlás is biztosítva legyen. A bogárháló védi a kicsiket a hívatlan rovaroktól, a sisak hátulján lévő lámpa pedig biztosítja a jól láthatóságot. Ehhez rendkívül jól illik például a Bellelli Pepe kék gyerekülés.

Természetesen vannak “junior” és “baby” változatok is, így a gyermek korához illően választhatunk.

Kulacsok és kulacstartók

Minden mozgásforma után pótolnunk kell a folyadékot, így ezt a kerékpározás során is meg kell tennünk. A speciális kialakítású kulacsaink lehetővé teszik, hogy éppen annyi vizet vigyünk magunkkal, amennyire szükségünk van. A Cube márka különböző nagyságú kulacsai strapabíró anyagból készültek, jól zárhatóak és egyedi designban szerezheted be őket!