Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Egy jó kerékpártáska csomagtartóra

2020.08.04 14:59

Bizony vannak olyan eszközök, amelyek elengedhetetlennek minősülnek egy jó kerékpáros túrához. Ezeket pedig kénytelenek vagyunk magunkkal vinni, így sokszor fejtörést okoz a kerékpáros szállítás. Engedd meg, hogy ötletekkel lássalak el! A következő pár sorban elmondom, miért hasznos a kerékpártáska csomagtartóra.

 

 

A kerékpározás hatásai

Nyilván sokat hallottál már a kerékpározás jótékony hatásairól, de a következő pár sor elolvasása után te magad is meggyőződhetsz arról, hogy bizony érdemes a hosszabb bringás túrákra is rászánni az időt. 

Bringával sokkal gyorsabb, környezetbarátabb és egészségesebb közlekedni, nyaralásra menni. A biciklizés erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, oldja a szorongást, ráadásul a keringést is támogatja. Azok is tekerhetnek, akik fogyókúráznak. Így a bringázás szinte bárki számára hatásos mozgásforma lehet a mindennapokban.

Kerékpárra szerelhető táskák

A különböző kerékpárra szerelhető táskák tehát abban segítenek, hogy egy-egy biciklis kalandra magaddal vihesd az “életed”. Szerencsére van miből válogatni, hiszen széles kínálatú kerékpáros webáruházunkban számos különböző típusú táskával találkozhatsz. Lássuk, milyen típusú kerékpáros táskák vannak! 

 

Az ún. váztáskákat a klasszikus vázháromszögbe vagy a felső csőre szerelhetjük. Ezeket jellemzően a triatlon versenyzők használják az energiaszeletek vagy a zselék tárolására. A váztáskák előnye, hogy az ellenállást sem növelik, mivel a kormányszár mögött kerülnek elhelyezésre. 

 

A kormánytáskák a túrázók és a városi bringások közkedvelt típusa. Multifunkciós jellegűek, esetükben alapfeltétel a vízállóság. Számos rekesszel rendelkeznek, és általában a GPS is itt kap helyet.

 

A nyeregtáskák legfontosabb funkciója, hogy ne a mez hátsó zsebében kelljen tárolni dolgainkat, és jellemzőjük, hogy az ülés alatti részhez kerülnek rögzítésre. Arra azonban ügyelni kell, hogy a legnehezebb holmik a súlypont eltolódás miatt ide kerüljenek! 

 

A professzionális táskákat kedvelők számára a csomagtartóra szerelhető táska ajánlott, míg a piknikes hangulatot a kosarak biztosítják.

 

 

Kerékpártáska csomagtartóra

Kerékpáros táska csomagtartóra? Igen, azt hiszem, ez az egyik legkedveltebb megoldás. Minőségi kerékpáros táskáink között számos egyedi darabra bukkanhatsz! 

 

Esetükben a klasszikus túratáskákról van szó, mivel azokat régebben mindenki a csomagtartóra szerelte fel. Legnagyobb előnyük, hogy kényelmesen elfér benne minden holmink. Kiválasztásukkor fontos szempont a dokkolórendszer, hiszen lássuk be, egy hosszabb túra esetében a táska végig a bringán marad. Elterjedt változata az ún. “trunk bag”, ami a csomagtartó tetejére rögzíthető 10-20 literes táskát jelöli. 

 

 

Tippek utazóknak

A kerékpáros táskákat soha ne tömd meg teljesen, a 10-20%-uk jó, ha üresen marad. Ez azért is lényeges, hogy a táska ne tolja el a bicikli súlypontját. De nekünk is sokkal könnyebb, mert így nem kell kipakolnunk a fél táskát, mire megtaláljuk, amit keresünk. Természetesen azt sem kell mondani, hogy minden szükséges eszközt pakolj el, ami a nagy útra hasznos lehet, nehogy valami kimaradjon! Ha ezekre odafigyelsz, akkor már csak egy felejthetetlen kalandnak kell élned, ami örök élménnyel gazdagíthat.