Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Két kimagasló CUBE modell – melyiket válasszam?

2018.03.19 09:49

Idei első cikkünkben két megfizethető, mégis sokat ígérő MTB Cube bringát mutatunk be. A Cube bringák miden évben megkapják a legújabb..

Idei első cikkünkben két megfizethető, mégis sokat ígérő MTB Cube bringát mutatunk be. A Cube bringák miden évben megkapják a legújabb gyári fejlesztéseket, mind anyaghasználatban, mind geometriában, mind alkatrészekben. Sok beszállító, mint pl. a Shimano is évről évre fejleszti az alkatrészeit, így már a legalacsonyabb kategóriákban is jellemzően 3X9 sebességes váltórendszerrel rendelkező bringákat találunk, de hamar elérünk a hátul 10 fogas modellekig is.És hogy ez miért jó? Minek nekem 30 sebesség? A kutya nem a 30 sebességben van elásva, hanem hogy hátul ugyanolyan(hasonló) intervallumot több fogaskerékkel kisebb részekre lehet osztani, így az egyes váltások között nem lesz akkora különbség, ergo jobban be tudod osztani ez erődet. Ez nem a versenyzőknek szól, hanem pont a hobbi bringásoknak tud sokat segíteni. Mindezt azért fontos elmondani, mert a bemutatásra kerülő bringák is 9-es, ill. 10-es rendszerrel vannak szerelve. Két hasonló modellről van szó, mindkettő az A betűs családba tartozik (Aim, Analaog, Attention, Acid).

 

Az első az AIM SL, az AIM típus legújabb tagja, aminek olyan magasra tolták a felszereltségét, mint amit a korábbi évek Analog modelljein megszokhattunk. Az ára viszont maradt az AIM kategóriában, tehát egy nagyon jól megfizethető modellt kapunk 3X9-es váltórendszerrel, Shimano hidraulikus tárcsafékekkel, és teljes Shimano hajtás-váltásrendszerrel, beleértve az agyakat, középcsapágyat is 200 000 Ft alatt. Ez nagy előre lépésnek számít, mivel ezért a felszereltségért a korábbi években legalább 30 000 Ft-al többet kellett még fizetni. Ha szeretnél egy kiváló minőségű, könnyen kezelhető bringát, amin minden egyes percet garantáltan élvezni fogsz, akkor a CUBE AIM SL tökéletes választás lehet. Hétvégi bringázásokhoz, hegyi túrákhoz egyaránt. Az AIM SL kimondottan a élménybiciklizésről szól, segít, hogy kényelmes pozícióban ülhess, és tovább bírd erővel is! 

A második kiszemelt bringa az Attention SL: Ez már egy igazán komoly monti – vázgeometriában és anyaghasználatban 100%-ban megegyezik az AIM-SL-el, mégis egy teljesen más felhasználói kör számára készült. Természetesen hobbi használatra is kiváló, a geo kényelmes, és garantáltan kevésbé fáradsz el, mint egy AIM-en, de a két bringa közötti különbség ettől sokkal nagyobb lehetőségek kapuját nyitja ki.Az Attention SL az évek során olyan magas felszereltségi szintre jutott, amivel 15 évvel ezelőtt világbajnokságot lehetett nyerni! A technológia fejlődésének az előnyeit mára minden felhasználó élvezheti. Egy bringa, ami a teljesítményről szól: merev, tartós, szinte minden terhelést kibíró alkatrészek. Az integrált, 2 részes hajtómű brutális merevséget ad az egész hajtásrendszernek, így a lehető legtöbb erőt tudod átjuttatni a kerekre, bármekkora erővel taposhatod- nem hajlik, nem deformálódik, nem ér be sehova. A 2X10 sebességes Dyna-Sys váltásrendszerrel pedig minden fokozatba kompromisszum mentesen válthatsz, nincs keresztlánc, bármelyik első fogaskeréken végig válthatod a teljes hátsó intervallumot. Itt is 100%-ban Shimano hajtás-és fékrendszer található a bringán, de ez már bőven a Shimano középkategóriájába esik, sőt az XT hátsó váltó és a Deore hajtómű mára felső kategóriába tartoznak.Persze egy fecske nem csinál nyarat, amiért ez a bringa igazán jó, hogy az összes alkatrésze kemény használatra lett tervezve, nincsenek benne gyenge pontok. Ha keményebb hegyi túrákat tervezel, vagy hosszabb távolságokat szeretnél letekerni, rendszeres edzésként gondolsz a kerékpározásra, akkor az Attention SL-t Neked találták ki! Egy mindent kibíró, de egyszerű technológia, olcsó fenntartással, és még mindig 300 000 Ft alatti árral.Amiben hasonlít a két bringa, hogy mindkettő saját kategóriában kiemelkedő felszereltséggel rendelkezik, és az évről-évre fejlődő technológiának köszönhetően ez a két modell került arra a határra, ahol az ár még alacsony marad, de az alkatrészek már az eggyel magasabb kategória minőségét fedik. Felhasználástól függően úgy gondoljuk, ez a két bringa igazán jó választás lehet 2018-ban.