Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

E-bike típusok - Túra, MTB vagy összteleszkópos változatot válasszak?

2022.01.05 11:59

A bringázásnak manapság több alternatívája van. Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományos kerékpárokhoz, de egyre többen ruháznak be elektromos darabokra is. Feltehető azonban a kérdés, hogy milyen e-bike típusok vannak és mely változatokat érdemes beszereznünk? Válogathatunk a túra, az MTB és az összteleszkópos bicajok között is. 

 

A következő pár sorban tehát a különböző e-bike verziókat vesszük górcső alá, hogy segítsünk neked a döntésben! Tarts velem hát egy kétkerekű kalandra! Miért jó elektromos bringával nyomulni?

Egy minőségi elektromos bringának köszönhetően könnyebb lesz a tekerés, amely nem kis előny, főleg az óriási emelkedőkön. Az is igaz, hogy viszonylag nagy sebességgel repeszthetünk, de a folyamatos és fokozatos fejlődésben is támogat majd minket. 

Azt azonban ne gondold, hogy neked semmi dolgod nem lesz! Habár a motor rásegít a tekerésre, ettől függetlenül a fizikai aktivitást mi végezzük. Ha pedig az aggaszt, hogy egy picit drága beruházás ilyen bicajt venni, akkor engedd meg, hogy megosszam veled a tényt; hosszú távon többet spórolhatsz vele, nem úgy, mint amikor mindenhová autóval mész!

További tippekért keresd fel bringás webáruházunkat, ahol be is szerezheted a legmenőbb kiegészítőket a járgányod mellé!


E-bike típusok - túra és MTB bringák

De minden e-bike egyforma? Valójában nem! Nagyon is különböznek, legalábbis más-más terepen is használhatjuk őket. Kezdjük mindjárt a túratípussal! 

A túrakerékpárok, nem meglepő módon, a bicajos túrák alatt lehetnek hasznunkra. A komfortos e-bicajoknak hála, még megpakolt csomaggal is egyenletesen haladhatsz, és semmi nem állja az utadat majd. 

Többféle kialakítású “trekking bike” létezik. Többnyire alumínium vázzal, Shimano váltórendszerrel, világítással, csomagtartóval és sárvédővel is el van látva. Elektromos kerékpár kínálatunkban sok-sok vonzó ajánlattal találkozhatsz, egy ehhez hasonló bicaj ára például 90.000 Ft körül mozog. 

A mountain bike csoportosításba tartozót mindenki ismeri. Ezek már a hegyvidékes terepen is megállják a helyüket. Az ilyen kerékpárokkal folyamatos, dinamikus a tekerés, és nem kell a tüdőnket is kiköpni a kemény emelkedőkön. A rásegítést talán az ehhez hasonló területen érezzük a leginkább. Speciális vázkialakításuk és teleszkópjaik is a nagy hegyi túra megtételét hivatottak támogatni. 

 

 

Összteleszkópos elektromos kerékpárok

Az összteleszkópos darabok az ún. Fully elektromos bicajok. A Cube modelljei között nem egy ilyen masszív járgánnyal találkozhatunk. Ezek a legtechnikásabb terepeken is bírják a terhelést, de a kényelmes közlekedés sem álom többé, még a vadabb utakon sem!

Egy összteleszkópos elektromos bicikli a rázkódások csillapításáért is felelős. Professzionális tervezésének köszönhetően igazán közkedvelt darab, hiszen a biztonság és a komfort is lényeges szempont akkor, amikor két keréken száguldozunk. Ez a változat pedig hozza a tőle elvárt szintet. Meglehet, hogy némelyik darab ára már 1.000.000 Ft körül mozog, de hosszú távon sokkal többet spórolhatunk velük! 

Így is csak a töredékét tudtuk megmutatni neked a színes elektromos bicajok világából, de remélem, hogy most már te is tisztábban látsz! Ha szeretnél egy menő e-bike-ot beszerezni, akkor látogasd meg weboldalunkat, ami maga a bringás paradicsom! Talán megtalálod álmaid kerékpárját, és a te vágyad is valóra válik!