Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Szeljük Kross kerékpárral az utakat!

2020.11.11 15:14

Két keréken minden más, minden szabadabb. A kerékpározás maga egy életérzés, és ezt könnyen megérthetjük már egy-két kerékpáros túra után is. Ha már belekóstoltál a száguldás ízébe, és szeretnél egy saját bringát, akkor olvasd el a következő pár sort a kerékpárválasztás szempontjairól. Továbbá megismerheted a Kross kerékpárt is. 

A kerékpártúrák hozadéka…

A kerékpártúrának számos előnye van, így ha még nem határoztad el magad komolyabban a kerékpárvásárlás mellett, akkor a következő pár sor talán megerősíthet gondolatodban. Weboldalunkon beleshetsz a kerékpározás rejtelmeibe, mindent megtalálsz, amit a tekerésről kezdőként tudnod kell!

 

A kerékpáros túrák legnagyobb előnye, hogy nem kötelező kilométereken át tekerni, elég például, ha egy piknikre vagy sétára tekerünk ki egy természetes vidékre. A haladók pedig beiktathatnak tényleges kerékpártúrákat, és fokozatosan a terepen és annak hosszán is nehezíthetnek. Ráadásul a gyereket sem kell otthon hagyni, hiszen egy családi bringázás számukra is élvezetes lehet!

 

Ez a mozgásforma továbbá csapatépítő tréningnek is tökéletes. Ilyenkor a dolgozók összekovácsolódnak, még jobban megismerik egymást, mindemellett a felgyülemlett feszültséget is levezethetik. 

 

 

A trekking kerékpár

Ezer és egy kerékpártípus létezik. Ott van például a downhill, a mountain bike, a city vagy az országúti, na meg a trekking kerékpár. Mivel most a túrák kerültek előtérbe, így kifejezetten az ezekhez tervezett biciklifajtáról, a trekking vagy más néven túra kerékpárról lesz szó. 

 

A klasszikus túra kerékpár a szabadság és a komfort jegyében lett kialakítva, és csodamód szinte egyenes háttal ülhetsz rajta. Stabil alumínium vázzal és speciális teleszkópokkal van ellátva. Továbbá felszerelései közül megemlíthető még a dinamós világítás, a sárvédő és a csomagtartó is. A túrázni, sportolni vágyók kerékpárja, mely a maga páratlan minőségében támogatja a kerékpáros kalandokat. 

 

 

A Kross története

A túra kerékpárok leghíresebb márkaneve a Kross. A cég 1990-ben jött létre a lengyelországi Przasnysz-ban, a tulajdonosnak, Zbigniew Sosnowski személyének köszönhetően. ‘97-től saját kerékpárokat kezdett gyártani, és hamarosan robbanásszerű terjeszkedés következett be.

 

Egy olyan vállalatról van szó, amely nem enged a színvonalas termékek gyártásából, a modern informatikai, technológiai és logisztikai háttér biztosításából, ugyanakkor a különleges kerékpáros élmény átadásából sem. Célja tehát, hogy a kerékpározás közbeni élmények révén gyűjtsön ihletet a bringák fejlesztéséhez, illetve hogy a tekerés szabadságát másoknak is közvetítse, lehetővé tegye. 

 

 

Kross kerékpár

A Kross darabjai között női és férfi modellek egyaránt megtalálhatóak. Ahogy azt már olvashattad, a bringák kialakítása kapcsán nagy hangsúlyt kapnak azok a speciális felszerelések, amelyek a sportos használatot támogatják. Váltórendszerét tekintve minimum 18 sebességes, ami segíti a bringást a nagyobb emelkedők legyőzésében. Így a lendületes, hosszú távok megtételére is alkalmas bringa.

 

Egy minőségi Kross kerékpár igazi társ a sportban, a túrákon, így semmi kétség afelől, hogy a legalkalmasabb trekking biciklik közé sorolhatóak.

 

Ne feledd, mindig a használati célnak megfelelően válassz kerékpárt, így biztosan jól döntesz majd!