Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Hajtogatható kerékpárlakat? - Igen, ilyen is van!

2022.01.05 12:22

A kerékpárosok számára fontos a biztonság. Ez nem csak a minőségi alkatrészekre vonatkozik, de tulajdonképpen a megfelelő kellékekre is. Gyakori kérdés például az is, hogy milyen lakatot válasszunk. Bármely bringatúra alatt szükség lehet egy kis szünetre, és ilyenkor nem mindegy, hogy mi védi a kerékpárt. A hajtogatható kerékpárlakatok között mindenki találhat kedvére való darabot.

 

Tarts velünk egy rövid cikk erejéig, és ismerkedj meg a legjobb biztonsági zárakkal!

Lakatok és lakattípusok

Mielőtt rátérnénk a “fő attrakcióra”, ismerkedjünk meg más lakatokkal is, s egyhamar rájössz majd, hogy mindegyik használatának vannak pozitív hozadékai. 

Kezdjük mindjárt a sodrony lakattal. Ez a darab nagyon könnyű, kis helyen is elfér, könnyen szállítható. Általában a nyeregcsőre vagy a vázcsőre szerelhető tartóval is el van látva. Ez leginkább az eltolásos lopástól védi a bringát, szóval nem árt, ha rajta tartod a szemed. 

A görgős lakat majdnem olyan, mint egy dupla sodrony lakat. Na jó, nem egészen, de a külső műanyag/szilikon burkolatot nem nehéz átvágni, ennek a feltárult belsejében ott lapul a sodrony lakat. Ha ilyet helyezel a kerékpárra, szintén nem árt néha ránézni!

Persze az, hogy milyen típusú biztonsági kiegészítőt választunk, rengeteg szemponttól függ, érdemes még tájékozódni a témában, például bringás weboldalunkon!

 

Még több lakat 

A láncos lakat már egy komolyabb verzió. Ez a típus többnyire edzett acél láncszemekkel rendelkezik, amelyek már jelentős mértékben emelik a védelmi színvonalat. Ennek a lakatnak egy másik előnye a flexibilitás, hiszen olyan helyekre is kikötheted a bringád, ahová az U lakattal talán esélyed sem lenne. 

Az U lakat szintén nagyon hasznos kiegészítő. Ez egy edzett acél kengyelből áll, amellyel a vázat egy ellenálló tereptárgyhoz rögzíthetjük. Vigyázzunk, mert az olcsó változatokat könnyen eltávolíthatják.

Amennyiben szeretnél te is megbízható kiegészítőket vásárolni, akkor nézd meg bátran lakatkínálatunkat, ahonnan kiválaszthatod a kedvenceidet! 

 

Hajtogatható kerékpárlakat? - Milyen előnyei vannak? 

A colstock-szerű lakat, ami egyaránt össze is hajlítható, rendkívül rugalmas megoldás. Ennek éppen ez a legnagyobb előnye. Evidens tehát az is, hogy többféle formájú, keresztmetszetű tárgyhoz is hozzálakatolhatjuk. Tömör anyagának köszönhetően strapabíró és ellenálló, viszonylag nehezen roncsolható.

Egy jó hajtogatható kerékpárlakattal is bárhová “odaláncolható a bicaj, és nem kell órákat bajlódnunk a lezárással sem! Gyors, egyszerű és nagyszerű megoldás!

 

Tippek és tanácsok 

Mitől függ, hogy melyik típusra szavazz? A túra, a környék típusától. Mennyi időre hagyod magára a biciklit és milyen gyakran. Nagyjából ezek a dolgok határozhatják meg a döntésedet. 

Mindenképpen stabil szerkezetű tárgyhoz rögzítsd a bicajt, ez ugyanis fokozza a védelmet. 

 

A minőségből sosem elég!

Remélem, hogy most már képet kaptál a lakatokról, és egy kicsit jobban átlátod azt is, hogy melyik illik hozzád. Nincs más hátra, mint a vásárlás! 

Arra figyelj oda, hogy bármilyen kerékpáros kiegészítőről is van szó, mindig a minőségi termékeket részesítsd előnyben! Ezek egyrészt tovább tartanak, másrészt fokozzák a biztonságérzetet is!

Keresd fel kínálatunkat, barangolj kedvedre, és rendelj még ma, mert nincs vesztenivalód! Állítsd össze saját kerékpáros szettjeidet!