Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Pedál - Nem mindegy, mivel tekerünk!

2021.04.26 16:51

A bringások számára fontos, hogy kellő kényelemben és a maximális hatékonyságot elérve tekerhessenek. De mire is van szükség ehhez? Na igen, a legtöbb bringás alkatrészre biztos, köztük például a pedálra! A következő cikkben tehát ennek szerepéről, típusairól lesz szó és azt is megtudhatod, milyen márkák termékei között érdemes válogatnod! 

A pedál szerepe a tekerés során

A pedál szerepe az, hogy segítsen nekünk a kerékpár hajtásában. Mivel a lábunk az egyik fő érintkezési pont a bringázás alatt, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen pedált taposunk. Kerékpáros weboldalunk felületén számos bringás eszközzel találkozhatsz, köztük a pedállal is, hogy minél jobban felkészülhess a kétkerekű utakra! Nálunk olyan márkákkal találkozhatsz, mint amilyen a Cube is.

A pedál nagyban befolyásolja kényelmünket. Egy minőségi pedállal sokkal kellemesebb érzés a bringázás, és az erőkifejtés is hatékonyabb lehet. Tulajdonképpen ez egy olyan forgáspont, amelynek segítségével képesek vagyunk a hajtómű körkörös mozgatására. 

Pedál típusok

A pedálokat többnyire két fő csoportra oszthatjuk, vannak taposópedálok és patentpedálok. Speciális pedál kínálatunkbanszerencsére mindkettővel találkozhatsz. A Cube és a Shimano darabjai a magas minőségű darabokat hozzák el neked! Most pedig ismerkedj meg a két típus jellegzetességeivel és döntsd el, melyik illik hozzád! 

A taposópedál egyenlő a normál pedál fogalmával. Ezek többnyire műanyagból vagy fémből készülnek és bármilyen cipővel használhatóak. Ez a típusú pedál segít az egyensúly megtalálásában, valamint felismerheted a helytelen lábtartást. Ha a helyes pozíciót és lábtartást szeretnéd rögzíteni, akkor ez a változat ajánlott számodra. 

A patentpedálokat a körkörös pedálozás igénye hozta létre, növelve ezáltal a tekerés hatékonyságát. Ezeket már akkor érdemes alkalmazni, amikor tudod, hogy elsajátítottad a helyes kerékpározást, és már megvan az a technikai tudás is, amivel “szintet léphetsz”.

 

 

Mit kell tudni az SPD pedálról? 

A patentpedáloknak is számos változata van, ilyen például az SPD pedál is, amelynek jelentése; Shimano Pedálozási Dinamika. De mit is kell tudni erről a pedálról?

Ez gyakorlatilag egy teljes egységben működő cipő-pedál rendszert testesít meg. A pedálkötés és a cipőtalp merevsége lehetővé teszi, hogy sokkal hatékonyabban tekerjünk, és a kényelem is garantált. Ezt a rendszert többnyire a túra- és terepcipőkön alkalmazzák. 

Egy minőségi SPD pedál számos előnnyel bír. Például könnyített rugóval rendelkezik, így egyszerű a ki- és belépés. Az önbeállító rögzítőkeret szintén könnyíti a belépést. A biztonságos közlekedést az integrált prizma támogatja, ráadásul külön beállítható a kioldási és belépési rugóellenállás is. 

 

Minőségi márkák termékei

Ha általánosságban a kerékpáros kiegészítőkről, alkatrészekről van szó, akkor a Cube, a Pearl, a Thule vagy az Acid márkák között érdemes keresgélned. A pedálok területén a Shimano a legerősebb márka. De tulajdonképpen webáruházunk valamennyi termékei hozzák az elvárt minőséget, sőt néha még kicsit annál is többet! 

Ne feledd, a szuper pillanatok néha a minőségi kiegészítőkkel vagy alkatrészekkel kezdődnek, legalábbis a bringázás esetében mindenképpen! Amennyiben neked is szükséged van néhány új bringás eszközre, ne habozz benézni hozzánk, ahonnan most mindent beszerezhetsz online!