Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Hogyan válasszuk ki az első biciklit a gyereknek?

2019.08.01 10:35

Az első bicikli kiválasztása a gyereknek komoly dilemma szinte minden szülő számára. Mekkora méret, milyen típus, mennyi idős korban… és csak így záporoznak tovább a kérdések a szülők részéről.

A kisgyermekek számára nem számít az időjárás, télen-nyáron, esőben-napsütésben szaladnak ki a szabadba. Mivel a séta még a totyogók körében kevésbé népszerű, főleg hosszabb távokra, így leginkább valamilyen járművel róják az utakat. A legelső jármű általában egy kismotor, a fiúk és lányok körében egyaránt nagyon népszerű. Ahogy pedig nő a gyermek, és a kismotor már kicsi lesz neki, elérkezik az idő az első bicikli megvásárlására.

 

Az első biciklivel megtapasztalt élmények lesznek azok a gyermek életében, amik meghatározzák, hogy hogyan fog viszonyulni ehhez a népszerű sporthoz/hobbihoz. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pozitív benyomást keltsen benne a biciklizés megtanulása és szeresse az első biciklijét. 

 

Az alábbi összeállítással szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a tanácstalan szülők számára, hogy megkönnyítsük a döntésüket, és hasznos tippekkel segítsünk eligazodni a gyermek biciklik világában.

 

 

Futóbicikli: az első bicikli alternatíva a gyereknek

 

A legtöbb szülő a kismotort futóbiciklire váltja le. Napjainkban ez egy igen népszerű eszköz. Nincs rajta pedál, így a gyermeknek lábbal kell hajtani. Mivel azonban nincsenek rajta oldalkerekek, a gyermeknek bizony egyensúlyozni kell rajta. Ezután a pedálos kétkerekűre váltás már a tapasztalatok alapján sokkal könnyebben fog menni.

 

A futóbicikliket általában 1,5-4 éves gyermekek részére ajánljuk, körülbelül 85 cm magasságtól, 26-42 cm-es lábhossz esetén. Természetesen ezek csak irányszámok, vannak gyermekek, akik már 3 éves korukban átülnek kétkerekű biciklire.

 

 

A gyerek első, önálló biciklije

 

Mivel a gyermek biztonsága a legfontosabb minden szülő számára, így inkább áldozzunk egy minőségi  biciklire, azzal ugyanis sokkal könnyebb lesz a tekerés is a gyermek számára.

 

Így a teljesen új Cube Cubie 120 2019 kerékpár tökéletes választás a tekerni vágyó legkisebb gyermekek számára. Fiús és lányok verzióban is megvásárolható nálunk. Legkisebb kezekre tervezett V-fékkel van ellátva, a hátsó kontrafék könnyen használható. Könnyű, de masszív 6061-es alumínium vázzal felszerelt, sárvédővel és láncburkolattal, valamint lekerekített élekkel és sarkokkal a biztonság érdekében. Rendkívül strapabíró járgány, minden tekintetben maximálisan a kicsikre tervezve.

A gyermek kerékpárok kerékméret alapján kategorizálhatóak, és 3 tényező határozza meg: a testmagasság, az életkor és a belső lábhossz. Fontos, hogy egyik tényező sem adja meg önmagában a megfelelő méretet. Ugyanis a gyermek vagánysága, biztonságérzete, tapasztalata nagy mértékben befolyásolja a számára ideális méretet. Fontos, hogy a gyermek biztonságban érezze magát tekerés közben, és kényelmes is legyen számára a kerékpározás.

 

Az ajánlás alapján azonban a legkisebb 12”-os bicikli 2-5 éves, a 16”-os 4-6 éves és 95-120 cm magasságú, a 20”-as kerékpár 5-9 éves és 115-130 cm magas, a 24”-es méret pedig 7-10 éves, 125-150 cm magas gyermek részére ideális. A következő méretre váltás jele általában az, amikor a nyereg már nem emelhető tovább, vagy túl rövid lesz a nyereg és kormány közötti távolság, így nem lesz megfelelő a gyermek tartása biciklizés közben, és kényelmetlen is lesz számára.


Webshopunkban minden méretben találhatsz minőségi gyermek biciklit, kollégáink pedig minden felmerülő kérdésre készséggel és maximális szakértelemmel válaszolnak. Egy kiváló minőségű CUBE kerékpár minden korban ideális választás lehet a gyermek számára, melyen abszolút élmény lesz a tekerés, valamint a szülő számára lényeges szempontokat is teljesíti, úgy mint időtálló minőség és biztonság.