Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Mert az edzés télen sem állhat meg! Indul az ELITE görgő akció!

2018.10.18 11:22


 

Mire való egy edzőgörgő, hogyan működik és milyen típusok vannak?

 

A görgő egy olyan sporteszköz, amivel az otthonod kényelméből tekerhetsz a saját kerékpároddal úgy, hogy nem kell elhagynod a házat. Végig a rossz hónapok alatt edzhetsz ugyan úgy, így formában tudod tartani magad, sőt, akár fejlődhetsz is. Így elsre szobabringára emlékeztető lehet, de ez annál sokkal több és jobb is. Míg egy szobakerékpár nagyon sok helyet igényel, addig egy edzőgörgő összecsukható és kis helyen tárolható. Egy szobakerékpárt nem tudsz a saját méreteidhez állatani, viszont a görgőn a saját kerékpárod használod ami Rád van szabva, tehát marad a megszokott komfort. Pont emiatt a legfontosabb érv az edzőgörgők mellett, hogy ez a megoldás nyújtja a legközelibb élményt az igazi bringázáshoz.

 


 

Az edzőgörgőknek több fajtáját különböztetjük meg, az első, alap görgők kormányról vezérelhető mágnesfékes rendszerrel működnek. Te állítod az ellenállás erősségét kormányról vezérelve, miközben a hátsó kereked a görgőbe van fogva. A következő kategória már egy okosabb találmány, itt a bringázáshoz edző szoftvert is használhatsz, amit TV-n vagy akár számítógép monitoján keresztül tudsz használni. A harmadik kategória nyújtja a legkompaktabb élményt, hiszen itt a szoftverrel összeköttetésben működik a görgő. Így lesz a szimulációs élmény valósabb, hiszen a választott pályán tekerve a rendszer képes az emelkedést, a leejtőt és akár a szélárnyékot is imitálni bizonyos szinten. Ezeken túl a szabad görgő mint olyan, kissé kilóg a sorból, hiszen ebben a rendszerben a kerékpár nem kerül semmilyen formában rögzítésre. Ugyan úgy kell egyensúlyoznod, ahogy a szabadban. Ez a fajta görgőhasználat igényel némi gyakorlást.

 

Az edzőgörgő remek szolgálatot tesz használójának, nem csak profik készülnek versenyekre, vagy melegítenek be edzőgörgők használatával, egyre több hobbibringás is a görgő használat mellett dönt. A megfelelő eszköz kiválasztásához bátran kérj segítséget tőlünk, készséggel állunk rendekezésedre! Addig is nézz szét megannyi akciós, csomagajánlatos görgőnk között, amiket IDE kattintva azonnal meg is találsz!

 

Az ELITE görgőakcióról pedig ITT tudhatsz meg még többet!