Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Elektromos kerékpáron gurulva

2020.05.26 14:14

Ha te is nagy bringás vagy, és néha szükséged van egy kis aktív pihenésre, akkor néhány kerékpártúra is alkalmas arra, hogy levezesd a hétköznapok okozta stresszt. A kerékpározás azonban ma már korszerű újításokkal övezett tevékenység, hiszen vásárolhatsz manapság elektromos kerékpárt is. A következő pár sorban ez utóbbi előnyeiről és jellegzetességeiről olvashatsz.

Lustáknak vagy sportolóknak?

A kerékpározásról mindenki tudja, hogy milyen hasznos, hiszen minden ember igényli a kellő testmozgást, és igazán jótékony hatással van az egészségünkre is a tekerés. Azonban az elektromos kerékpár hallatán mindenkiben megfogalmazódik a kérdés, hogy ezen bringatípus vajon a lustáknak vagy a sportolóknak való inkább? Azok, akik azt vallják, hogy a lusta embereknek való, valószínűleg vagy hallomásból ítéltek, vagy egy néhány méteres tesztút bizonyította, hogy az elektromotor besegít a hajtásba. Ez utóbbi már hozza magával azon gondolatmenetet, hogy a bringásoknak kevesebb dolguk marad a biciklin ülve, és a motor dolgozik helyettük. 

 

Weboldalunk kerékpáros blogoldalán számos érdekességet megtudhatsz megannyi kerékpártípusról, amelyek már önmagukban megadják a választ a kérdésedre. Viszont most ismerkedj meg közelebbről az elektromos kerékpárokkal, és talán magad is felülírod korábbi elképzeléseidet!

 

Az elektromos kerékpárok előnyei

Nos, számos kerékpártípus hívogató a bringások számára. A speciális kerékpártípusok eltérő helyzetekhez, különböző kerékpárosokhoz mérten lettek megalkotva. Megkülönböztetünk gyerekkerékpárokat, városi, trekking/túra, MTB, összteleszkópos, országúti vagy hybrid kerékpárokat is. Kiválasztásuknál egyértelműen a felhasználás jellegét kell szem előtt a tartani. A legjobb az, hogy bármikor érdeklődhetsz az egyes típusok tulajdonságai felől, akár egyszerűen online, és rögtön rendelhetsz is! Nem szükséges külön próbaköröket tenni előtte!

 

A hybrid kerékpár működési mechanizmusa eltér a megszokottól. Gyakorlatilag ugyanúgy kezdünk el tekerni, mint egy normál bringán, majd szinte megrészegülünk az élménytől, amikor érzékeljük, hogy mennyivel gyorsabbak vagyunk a motorral együtt, mint anélkül. Nagy előny így, hogy nem kell kifulladnunk felfelé tartva az emelkedőn, hanem a legjobb versenyzők tempójával suhanunk felfelé, így jelentősen spórolunk az erőnkkel is.

 

Továbbá vannak helyzetek, amikor kifejezetten nem akar az ember megizzadni, például a munkába járás során vagy valamilyen fontosabb összejövetel előtt. Ilyenkor szintén jól jön az elektromos bringa.

 

 

Elektromos kerékpártípusok 

Ma már különböző márkákban vásárolhatsz elektromos bicajt. Ilyen például a Neuzer vagy a Cube. Ez utóbbi kifejezetten a minőségről, strapabíró jellegéről és magas presztízséről híres a kerékpárok területén, így ha e mellett döntesz, biztosan nem fogsz csalódni! A minőségi, márkás elektromos kerékpár továbbá évekig szolgál majd téged! Nos, vannak még kételyeid?