Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Milyen E-bike kiegészítőkre van szükségünk?

2022.01.14 09:34

Azt gondolnánk, hogy az elektromos kerékpár egy amolyan “mindenes bicaj”, tehát ezenkívül semmi másra nem lesz szükségünk. Viszont attól, hogy elektromos bringáról van szó, még ugyanúgy szükségünk lehet más kellékekre is útjaink során. Éppen ezért az E-bike kiegészítők ma már egy külön kategóriát képeznek, nemcsak a webáruházunkban, de a bringások világában is.

A következő pár sorban most megtudhatod, hogy milyen termékek tartoznak ebbe a csoportba és hogy miért érdemes őket beszerezned!

Az E-bike lelke az aksi lenne?

Napjainkban egyre menőbb E-bike-kal tekerni, nemcsak Európában, de hazánkban is. Általában a kötelező “átnézésen” és frissítéseken kívül nem igényel nagy karbantartást egy ilyen járgány.

Akkumulátor tekintetében sem kell rendszeres gondozásra gondolni, azonban az általános kezelésére ügyelni kell. Mivel ez a bringa lelke, törekedni kell a gondos használatra, hogy hosszú távon is jól szolgáljon a drága alkatrész. 

Kezdőként talán nem könnyű eligazodni a témában, éppen ezért is hoztuk létre bringás webáruházunkat, ahol mindent megtudhatsz, ami fontos egy kerékpáros számára!

 

 

Mit nem szeret az akkumulátor?

A rövidre zárás például tipikusan az E-bike ellensége. Ez ellen úgy védekezhetünk, hogy időnként átfutjuk a kábeleket és megnézzük, hogy nem látunk-e törést rajtuk. Ilyenkor egyenes út vezessen a szervizbe!

A hideggel szemben nem könnyű felvenni a harcot, de szerencsére nem is lehetetlen. Számos gyártó készít már speciális neoprene borítást az aksihoz, s ezeket érdemes alkalmazni. Amennyiben éppen nem használjuk a bicajt, akkor vegyük ki az aksit és tároljuk szobahőmérsékleten! “Téli álom” alatt érdemes ¾-ig feltöltve tárolni azt, s fontos, hogy 2-3 havonta rátöltsünk! 

Az oxidáció szintén egy jelentős probléma lehet. Ez gyakorlatilag a réz csatlakozóvégekben okoz gondot. Ha zöldes vagy barnás elszíneződést látunk rajta, akkor ajánlott egy picit átcsiszolni, de csak finoman! 

Soha ne bontsd elmeire az akkut! Használj gyári töltőt! Ebben segítségedre lehet professzionális E-bike kiegészítő kínálatunk, amelyben mindent megtalálsz, ami a kerékpár lelkének ápolásához szükséges! Ráadásul most még SZÉP kártyával is fizethetsz!

 

 

Milyen egyéb E-bike kiegészítőkre lehet még szükségünk?

A kis tanblogunk ezzel még nem ért véget, hiszen az elektromos bringatúra is bringatúra, így mindig figyelemmel kell kísérnünk a biciklink állapotát.

Az E-bike kiegészítők között nemcsak minőségi Bosch Powerpack-kel, vagy Bosch Power Tube-al de más hasznos termékkel is találkozhatsz. Az akkumulátor épségének megőrzése érdekében ugyanolyan fontos még például a megfelelő töltőkábelek beszerzése vagy cseréje is. A kompakt töltők például 40%-kal kisebbek és könnyebbek a standard változatoknál, azonban minőségben vetekednek velük.

Hasznunkra lehet még továbbá egy Purion vagy Kiox kijelző is. Ezeket a rendelkezésünkre bocsátják azokkal az információkkal, amelyekkel a tekerés alatt tisztában kell lennünk. Ilyen például a hatótávolság, a vezetési mód vagy a megtett távolság. Strapabíró darab, és biztosan illeszkedik a kormányhoz is. Általában öt vezetési mód közül választhatunk.

 

Remélem, friss E-bike tulajdonosként most már kicsit neked is könnyebben megy a vásárlás, és még sokáig veled lesz a bicajod! A kiegészítőkből is válaszd a minőségit, soha ne spórolj rajtuk!