Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Ha kerékpár karbantartás, akkor Muc-Off!

2020.02.10 14:58

Ki ne szeretné, hogy az új kerékpárja minél tovább szép, fényes és tiszta legyen? Ha észben tartod ezt a pár dolgot, akkor sokáig megőrizheted a kerékpár újszerű külsejét és még az alkatrészek élettartamát is megnövelheted.

Ha kerékpár karbantartás, akkor Muc-Off!

Ki ne szeretné, hogy az új kerékpárja minél tovább szép, fényes és tiszta legyen? Ha észben tartod ezt a pár dolgot, akkor sokáig megőrizheted a kerékpár újszerű külsejét és még az alkatrészek élettartamát is megnövelheted. A MaxBike webáruházában számos Muc-off termék közül válogathatsz!

 

A kerékpár mosása

Érdemes minden használat után lemosni a szennyeződéseket, ehhez akár a benzinkúti vagy az önkiszolgáló autómosók magasnyomású mosóját is használhatod. Csak arra kell vigyázni ebben az esetben, hogy az agyakat, csapágyakat és a teleszkópot távolabbról, kisebb nyomással mosd. A Muc-Off bringasampon nagyban megkönnyíti a sár és a makacs szennyeződések leoldását, illetve a zsírtalanító is sokat segíthet.

A lánc tisztítása

Fontos a lánc és a fogaskerekek tisztán tartása, mivel ezeknek az olajos felületén nagyon sok kosz megtapad. Ezeknek az alkatrészeknek az áttörlésére használhatsz egy tisztítószerrel átitatott rongyot, de ha biztosra akarsz menni, akkor válaszd a kifejezetten erre a célra fejlesztett Muc-off lánctisztítót vagy a Muc-off hajtás tisztítót, ami a hátsó fogaskoszorútól a lánctányérokig minden tisztítására alkalmas.

Olajozott működés

Miután a kerékpárod minden részét megtisztítottad, jöhet a megfelelő kenés kiválasztása. Időjárási viszonytól függően választhatsz portaszító olajat száraz időben, míg a csapadékosabb időszakban inkább egy nedvességtűrő fajtát.

A fékek állapota

Ha fékezésnél zajt hallasz, az valószínűleg amiatt van, mert szennyezett a tárcsa és a fékpofa. A hangos fékek és a rossz fékhatás legjobb ellenszere a Muc-off tárcsafék tisztító spray.

Egy-egy ilyen mosás, tisztítás alkalmával érdemes ellenőrizni az alkatrészek állapotát is. Ha nem vagy biztos a saját hozzáértésedben, nyugodtan bízd ezt a vizsgálatot szakemberre. Azt egyébként is érdemes megtenned évente egyszer, hogy szervizben alaposan átnézeted a kerékpárt és kicserélteted az esetlegesen elkopott alkatrészeket.