Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Miért előnyös a vonóhorogra szerelhető kerékpártartó?

2020.07.23 14:29

A bringázás szerelmesei legtöbbször a nyaralás alatt sem képesek lemondani a kétkerekű száguldásról, számukra természetes, hogy mindenhová magukkal viszik kerékpárjukat. A különböző típusú kerékpártartók változatos megoldásokat kínálnak. A következő pár sorban a vonóhorogra szerelhető kerékpártartóról olvashatsz bővebben.

Speciális kerékpártartó típusok

 

A kerékpártartókat három csoportba oszthatjuk aszerint, hogy az autó melyik részére kell rögzíteni a tartót. Megkülönböztethetünk tetőcsomagtartóra, hátsó ajtóra és vonóhorogra rögzíthető kerékpártartót.

 

Többféleképpen is dönthetsz, de legtöbb esetben a kerékpárok száma és fajtája, a használat időtartam és gyakorisága határozza meg az ideális választást.

 

Bármelyik vásárlása mellett is döntünk, mindig érdemes figyelni az alapvető előírások betartására! Például a tetőcsomagtartóra rögzíthető típus esetében nem megengedett az oldalirányú túlnyúlás, továbbá a biciklik és az autó együttes magassága sem haladhatja meg a 4 métert. 

 

 

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó előnyei

Már a típus neve is sugallja, hogy az autónak rendelkeznie kell vonóhoroggal. Ez a kerékpártartó azoknak megfelelő, akik egyszerre több, akár egyenesen 4 biciklit szeretnének magukkal vinni. Másik előnye ennek a módszernek, hogy a bringák is igazán könnyen rögzíthetőek.

 

A szabályos közlekedés érdekében természetesen ez esetben is szükséges betartani a termékekhez kötődő előírásokat. Például a rakomány nem lehet 2,5 méternél szélesebb, hátrafelé pedig maximum 1 méterrel, viszont oldalirányba legfeljebb 0,4 méterrel nyúlhat túl az autón. Arra is ügyelj, hogy ne takard el a rendszámtáblát!

 

 

Minőség és megbízhatóság

Különböző gyártók képviseltetik magukat a piacon, a MaxBike változatos kerékpártartói között érdemes szétnézni.

 

A Peruzzo egyik minőségi kerékpártartója a Peruzzo Pure4 Lock, mely 4 sínes, maximum 60 kg-ig terhelhető, 20 kg önsúlyú szállítóeszközként ismert. Azért is kedvelik olyan sokan, mert dönthető, így a hátsó ajtó nyitására felszerelt állapotban is lehetőség van. Zártható a rögzítőrésznél és a vonóhorognál is, továbbá rögzített rendszámtáblatartóval és pótvilágítással is rendelkezik. Természetesen össze is csukhatod.

 

Indulás előtt azonban mindenképpen légy elővigyázatos! Elsősorban figyeld meg, hogy megfelelően rögzítésre került-e a szerkezet, valamint hogy maguk a bicajok is stabilan állnak-e a tartón. Az első km-eken pedig az is kiderül, hogy a jármű nem veszített-e a stabilitásából.