Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A trekking kerékpárok jellemzői

2020.01.13 13:56

A biciklis világban otthonosabban mozgók már bizonyára tisztában vannak azzal, hogy mi is az a - kevésbé jártasak számára talán pedig még ismeretlen - trekking kerékpár. Most nekik segítünk egy kicsit jobban megismerni a bringáknak ezt a típusát.

Bringa típusok

Manapság már annyi típusú kerékpár kapható, hogy ember legyen a talpán, aki laikusként képes eligazodni a széles választékban. Elmúltak azok az idők, amikor elég volt csak a színt eldönteni, ugyanis nem létezett annyi fajta bringa, hogy egyébről kelljen dönteni.

 

A kerékpároknak azonban ma már számos típusa létezik: városi bicikli, túra kerékpár, MTB, országúti és trekking kerékpár. Ezeken az alaptípusokon felül választhatunk még hybrid bringát, összteleszkópos biciklit vagy akár a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektromos kerékpárt.

 

Számos típus létezik tehát, viszont a funkciójuk alapvetően eltérnek, így vásárlás előtt mindenkinek érdemes átgondolni, hogy elsősorban milyen célból és milyen körülmények között szeretné majd használni a kerékpárját. Ezeket a kérdéseket megválaszolva ugyanis már közelebb kerülsz ahhoz, hogy megtudd, hogy melyik kerékpár típus a legideálisabb számodra.

 

 

Mi is az a trekking kerékpár?

A trekking kerékpár egy olyan típusa a bringáknak, amely remekül ötvözi a sportolást a kényelem érzetével, hiszen rendkívül kényelmes vázgeometria és komfortos tekerőpozíció jellemzi. Leginkább szilárd burkolatra, valamint murvás, földes talajra tervezték ezt a kerékpár típust. Nagyobb átmérőjű kerekeinek köszönhetően az átlagnál gyorsabb haladás érhető el vele. Váza jellemzően magas és rendkívül erős, így kiválóan bírja a nehezebb csomagok általi terhelést egy-egy nagyobb túra esetén is. Ezenkívül többnyire csomagtartóval és rugós nyeregcsővel felszereltek. Az ergonomikus markolat és az enyhén hajlított kormány pedig szintén a kényelmi fokozat növelésére szolgál.

 

Webáruházunkban a trekking kerékpárok rendkívül széles választéka található. Az általunk annyira kedvelt és tiszta szívből ajánlott CUBE márka mellett olyan további gyártók képviseltetik magukat ebben a kategóriában, mint a Capriolo, a Neuzer vagy a Kross. Szakértő kollégáink örömmel állnak rendelkezésre, csak vedd fel velünk a kapcsolatot, és megválaszoljuk az összes felmerülő kérdésedet.

 

 

Trekking kerékpár választása

Ahogy a legtöbb bringa esetében, ha megvan a típus, amilyet szeretnél, akkor a következő fontos lépés, hogy a megfelelő méretet kiválaszd. Egy számodra rossz méretű kerékpáron ugyanis garantáltan nem lesz élmény a tekerés. A weboldalunkon található táblázat segít abban, hogy a testmagasságodhoz milyen méret a legideálisabb, azaz, hogy hány centiméteres vázmérettel rendelkező kerékpárt válassz.

 

Kínálatunkban már megjelentek a Cube 2020-as szériájának trekking kerékpárjai is. Így például kapható már a Cube Cross Allroad Iridium’N’Green 2020 is, amely a kategória egy kiváló képviselője. Alacsony karbantartást igénylő váza, időjárásfüggetlen hidraulikus tárcsafékei, belül vezetett bowdenei és letisztult kinézete egyaránt igazi csúcsbringává teszik.

 

Egy trekking kerékpár biztosan jó választás mindazok számára, akik szeretnék ötvözni a sportolást a kényelemmel. Ez a bicikli típus ugyanis éppen ezt nyújtja. A hosszútávú tekerés közben lehetőség adódik a természet és a környezet felfedezésére is. Éppen ez az elképzelés az, ami a Cube trekking szériáját is ihlette.