Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Shimano kerékpáros cipők

2020.02.10 14:52

Nem tudsz dönteni a Northwave, Cube, Pearl vagy épp a Shimano cipők között? A választás bizony nem könnyű, ezért az alábbi összeállításunkban most a Shimano cipők kerülnek reflektorfénybe, rávilágítva arra, hogy miért is érdemes alaposabban körbenézned a Shimano cipő kínálatunkban.

Utcai cipő vs kerékpáros cipő

Profi bringások számára bizony nem kérdés, hogy az utcai cipőben és a kerékpáros cipőben való tekerés között ég és föld a különbség. Akárcsak a bringák esetében, a biciklis cipőket is aszerint lehet kategorizálni, hogy milyen célra szeretnénk használni. Ezek alapján beszélhetünk MTB, túra, trekking vagy éppen országúti cipőről.

 

Ami egy speciális kerékpáros cipőt alapvetően megkülönböztet egy sima cipőtől, az a talprésze. Előbbinek ugyanis sokkal merevebb a talpa, valamint stoplikkal van felszerelve, ami lehetővé teszi a pedálhoz való csatlakoztatását.

 

Ezenkívül pedig elmondható, hogy a kerékpáros cipők nagymértékben javítják a teljesítményt és a hajtástechnikát, növelik a biztonságérzetet, valamint egy plusz élményt adnak a bringázáshoz.

 

 

Kerékpáros cipő választása

Mint a kerékpár esetében is, a cipőnél is a legelső teendőd az, hogy átgondold, hogy hol és miként szeretnéd majd használni azt. Fontos ugyanis, hogy a cipőd passzoljon a kerékpárhoz, valamint annak pedáljához.

 

A kerékpáros cipők esetében is eltérően viselkedik egy országúti vagy éppen egy MTB cipő. Előbbiek például rendkívül könnyűek, a talpuk kemény és merev, így tekerésre igen, de sétálásra egyáltalán nem alkalmasak, illetve csak széles felületű pedálhoz illeszkednek. A MTB cipőknél viszont a talprészbe van besüllyesztve a stopli, ezáltal használható sétálásra is.

 

A felhasználóbarát webáruházunkban női és férfi kerékpáros cipők széles választékát találod, mind típus, mind pedig design tekintetében. 

 

Shimano cipők

A Shimano egy japán vállalat, amelynek termékei mind a mai napig nagyon népszerűek a kerékpárosok körében, hiszen azok rendkívül magas minőséget képviselnek, és kivétel nélkül innovatív ötletek nyomán készülnek.

 

Bár 90 éves múltra tekint vissza a cég, a Shimano Pedaling Dynamics, azaz az SPD piacra dobásáig egészen 1990-ig kellett várni a kerékpározás szerelmeseinek.

 

A Shimano cipőkről általánosságban elmondható, hogy érdemes a lábnál egy számmal nagyobbat vásárolni belőle. Ehhez a weboldalunkon találtok egy segédtáblázatot, amely alapján könnyebb beazonosítani, hogy milyen méretre lesz szükséged.

Kezdetben sokan tartanak a dokkolástól, ezért nem mernek kerékpáros cipőben tekerni. Számukra remek megoldást kínál a Shimano Click’r pedálrendszere, amely révén a pedál akár 60 százalékkal könnyebben old ki, valamint a kilépés mellett a belépést is nagymértékben megkönnyíti, így hamar beletanulnak azok is, akik félnek a kerékpáros cipő viselésétől. Számukra ideális választás lehet a Shimano CT500 Click’r Touring cipő vagy éppen a Shimano CT46 Click’r Trekking cipő. Hölgyek részére pedig a hármas talpmerevségű, mindössze 387 gramm súlyú Shimano CW41 Click’r Trekking cipőt tudjuk ajánlani.

 

 

Reméljük, hogy ha eddig hezitáltál, akkor most meggyőztünk, hogy miért is érdemes beruháznod egy jó kerékpáros cipőre. Használatával ugyanis garantáltan megnő a bringázás élményfaktora, sokkal biztonságosabbá válik a kerékpározás, illetve végül, de nem utolsó sorban jelentős mértékben megnövekszik a teljesítményed.