Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Vonóhorogra szerelhető kerékpártartó megoldások

2020.02.24 15:18

A vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó kiváló megoldás mindazok számára, akik egyszerre több biciklit szeretnének szállítani. Ezzel a kerékpártartó típussal ugyanis mindez lehetséges, a feltétel csupán annyi, hogy az autó rendelkezzen vonóhoroggal.

 

A gépkocsira szerelhető kerékpártartók révén a bringázás szerelmeseinek nyaraláskor sem kell lemondani a bicajozásról, hiszen ezeknek a szerkezeteknek köszönhetően magukkal vihetik a kerékpárjaikat.

Kerékpártartó típusok

Az autóra szerelhető kerékpártartókat három csoportba sorolhatjuk, mégpedig aszerint, hogy a gépkocsi melyik részére kell rögzíteni a tartót. Ezek alapján megkülönböztetünk tetőcsomagtartóra rögzíthető, hátsó ajtóra szerelhető, valamint a már fentebb említett vonóhorogra rögzíthető kerékpártartót. 

 

Azt, hogy kinek, melyik az ideális, több tényező is befolyásolja. Így például a szállítható kerékpárok száma és fajtája, vagy éppen a használat gyakorisága és időtartama.

 

Természetesen minden verzióra vonatkoznak különféle előírások, amelyeket be kell tartani az utakon. A tetőcsomagtartóra rögzíthető típus esetében például nem megengedett az oldalirányú túlnyúlás, illetve az autó és a biciklik együttes magassága maximum 4 méter lehet. A hátsó ajtóra szerelhető verzióra nagyjából ugyanazok a megkötések érvényesek, mint a vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó esetében. 

 

 

Vonóhorogra szerelhető kerékpártartó

Ennek a típusnak - ahogy a neve is sugallja - feltétele, hogy az autó rendelkezzen vonóhoroggal. Enélkül ugyanis természetesen nem megoldható a szerkezet rögzítése. 

 

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó ideális megoldás mindazok számára, akik egyszerre több, akár négy biciklit is magukkal szeretnének vinni. Nagy előnye még ennek a típusnak, hogy nem csak maga a szerkezet, de a kerékpárok is könnyen rögzíthetőek arra.

 

Vannak azonban előírások, amelyeket be kell tartani, ha szabályosan szeretnétek közlekedni az utakon egy ilyen típusú kerékpártartóval. Ugyanis a rakomány nem lehet 2.5 méternél szélesebb, hátrafelé legfeljebb 1 méterrel, míg oldal irányba maximum 0.4 méterrel nyúlhat túl az autón. Ezenkívül természetesen nem takarhatja le a rendszámtáblát, illetve a hátsó világító és fényjelző berendezéseket sem.

 

Amennyiben a fenti szabályokra vonatkozóan bármilyen kérdésetek merülne fel, szakértő kollégáink állnak rendelkezésetekre.

 

Peruzzo Pure4 Lock 

Webáruházunk a vonóhorogra szerelhető kerékpártartók széles választékával várja az odalátogatókat. 

 

Gyártó tekintetében a Peruzzo és Thule képviselteti magát a kínálatunkban. A Peruzzo egyik kiváló vonóhorogra rögzíthető kerékpártartója a Peruzzo Pure4 Lock, amely egy négy sínes, maximum 60 kilogrammig terhelhető, 20 kilogramm önsúlyú szállítóeszköz. Számos előnyeinek egyike, hogy dönthető, így a hátsó ajtó nyitására felszerelt állapotban is van lehetőség. Ezenkívül rögzített rendszámtábla tartóval és pótvilágítással rendelkezik, valamint zárható mind a rögzítőrésznél, mind pedig a vonóhorognál. A tartóba külön-külön fixálhatóak a kerékpárok. Végül, de nem utolsósorban pedig összecsukható, hiszen a lámpatestek, a homlokcső és a kerékpártartó elemek visszahajthatóak.

 

Indulás előtt feltétlenül ellenőrizd, hogy megfelelően rögzítésre került-e a szerkezet, valamint maguk a kerékpárok is stabilan állnak a tartón. Az első kilométereken győződj meg arról is, hogy a gépjármű nem veszített-e a stabilitásából.