Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Kross MTB kerékpárok - Hexagon és Level bringák bemutatása a bringázás szerelmeseinek

2022.03.04 12:24

Nincs is jobb egy bringás élménynél! A tavasz első napsugarai minket is a szabadba csábítanak, és persze első dolgunk az lesz, hogy egy frissítő kerékpártúrát iktatunk be a programfüzetünkbe. De mi a helyzet akkor, ha új bicajra van szükség? Milyen darabok között érdemes válogatnunk? Nos, ez nagyban függ a terep jellegétől. A Kross MTB kerékpárok, azon belül is a Hexagon és Level bringák bemutatása segít nekünk jobban megismerni a piacot.

 

Ha élsz-halsz a vadabb, rázósabb túrákért, akkor mindenképpen tarts velem a következő cikk erejéig! Gyere, hasítsunk!

Az MTB kerékpár anatómiája

A kirándulási célra vett bringák körében talán a legnépszerűbb az MTB, a mountain bike. Ez földútra, nehezebben bevehető terepre lett tervezve. Masszív felépítésének, speciális felszerelésének hála, még a nagyobb emelkedőkön sem adja meg magát. Általában bütykös, széles gumival rendelkezik. Nagyon jól haladhatunk vele a túrák alatt, viszont a városi közlekedéshez nem igazán ajánlott.

Kerékpáros weboldalunkon többféle márkanévvel is találkozhatsz, amelyeknek kínálatában minőségi MTB bringák várják gazdáikat. A Cube és a Kross is évről évre képes lenyűgözni minket fejlesztéseivel.

Te milyen bicajt szeretnél? Ha megtetszettek a leírtak, akkor válogass kedvedre, és ne feledd, nálunk még SZÉP kártyával is fizethetsz!

Kross MTB kerékpárok - Hexagon és Level bringák bemutatása

A Kross márka számos egyedi járgánnyal büszkélkedhet, amelyektől nem mellesleg a professzionalitás sem áll távol. Mindenképpen ki kell emelnünk például a Hexagon és a Level bringákat. 

MTB bicaj kínálatunk egyik legnépszerűbb terméke a Kross Hexagon. Ez a bringa masszív alumínium vázzal van ellátva, és természetesen nem feledkezhetünk meg a speciális SR SUNTOUR villákról sem. A Shimano váltórendszer biztosítja számunkra a sebességek közötti hatékony és gyors váltást. A fékrendszer Shimano, amely támogatja és megteremti a biztonságos biciklis körülményeket. 

A Hexagon a designt tekintve a letisztultabb, egyszerűbb vonalat testesíti meg, hiszen többnyire fekete alapon fehér felirat dominál.

Kross MTB bicikli - Level termékcsalád

A Kross márka kínálatának egy másik gyöngyszeme a Level termékcsalád. Egy Level bringa már stílusában is vadabb energiákat sugároz, mivel fehér, piros, sárga és kék színű termékeket egyaránt beszerezhetünk.

Egy minőségi Kross Level váza szintén alumíniumból készül, tehát továbbra is adott a strapabíró szerkezet. Ebbe a típusba azonban hidraulikus tárcsaféket építettek be, amely ugyancsak támogatja a bringást a veszélytelen tekerésben.

MTB bicaj kiválasztása - Tippek és tanácsok

Összefoglalva, az MTB modellek eléggé masszívak, merevek, vastag kerekei vannak. Pont ezért is gyorsulnak fel olyan könnyen és rendkívül jó a reakcióidejük. De melyiket válaszd?

Igazából nincsenek külön kikötések, mivel a Kross minden darabjával elégedett leszel, és valamennyi jól szolgál majd. Talán a belépőszintű kategóriába sorolhatóak inkább a V-fékes termékek, míg ezzel szemben a tárcsafékes bringák egy komolyabb szintet testesítenek meg. Mégsem ez adja meg a leglényegesebb eltérést, hanem a kerékméret, ezt ugyanis mindig pontosan kell meghatároznod!

Remélem, hogy tetszett neked ez a kis 2022-es bemutató, és megtalálod álmaid mountain bike-ját!