Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Milyen méretű kerékpárláncok léteznek?

2020.05.02 13:47

Nincs is jobb, mint tavasszal felülni a bringára és izgalmas hegyi túrákat tenni. A természet és a sport ereje nemcsak kikapcsol, de a hasonló programok hatására fel is töltődhetünk. Sokan azonban tanácstalanok vagyunk, amikor egy, a kerékpárunkhoz tartozó alkatrész vásárlására kerül sor. A következő cikkben a kerékpárlánc méretekkel ismertetlek majd meg.

Kerékpárláncok méretei

A kerékpárlánc mérete tulajdonképpen a szélessége, na meg a hossza collban megadva. Szinte minden esetben ugyanaz lesz a láncszemek hossza, az eltérés egyedül a szélességben lehet, attól függően, hogy hány sebességes rendszerhez tervezték meg őket. 

 

Hogyan is néz ki egy modern kerékpárlánc? Általában szempáronként 8 alkatrészből áll. Ránézésre egy egyszerű alkatrész lehet, de valójában a bringád legösszetettebb darabja, mivel nagyjából félezer rézegységből áll. Ahogy azt már korábban is megtudhattad, vásárlásakor leginkább azt kell figyelembe venni, hogy hány sebességes kerékpárhoz keresünk láncot. Webáruházunk kínálatában megtalálsz minden kerékpáralkatrészt. Miután kitanultad a főbb méreteket, minden kételyt eloszlatunk az online vásárlás kapcsán. Csak néhány egyszerű dolgot kell tudnod és nem fogsz hibázni!

 

 

Mi is az a hajtásrendszer?

Ha nagyon költői akarnék lenni, akkor úgy fogalmaznék, hogy a hajtásrendszertől az a kerékpár, ami. A kerékpár szíve a hajtásrendszer, ezért is olyan fontos, hogy minőségi alkatrészekből álljon. Gyakorlatilag ez a hajtás teszi hatékonnyá a kerékpározást. Ide sorolható a fogaskoszorú, a hajtómű, a középcsapágy, a lánckerék vagy az általunk már oly sokat emlegetett lánc. Weboldalunkon a hajtásrendszer minden fontos kelléke megtalálható egy helyen, így nem kell azon elmélkedned, hogyan oldod meg az egyszeri és gyors beszerzésüket. 

 

 

Sebesség és lánc méretek

Az 1 sebességes rendszerhez passzoló lánchoz viszonylag könnyen és jó áron hozzá lehet jutni, habár a kínálat aránya változó lehet. A 7-8 sebességes kerékpárokhoz nem olyan bőséges a kínálat, mivel ez amolyan belépő kategóriát képvisel. A 9 és 10 sebességes rendszerekhez már több termék is rendelkezésre áll, a 11 sebességes gépekhez pedig még több produktum közül válogathatsz. Mindenképpen olyan helyről vásárolj, ahol többféle méret megtalálható. Nálunk a kerékpárláncok sokféle mérete között válogathatsz, ráadásul kiváló minőségű, strapabíró terméket vásárolhatsz! 

 

 

Lánc élettartamának növelése

Mi nem adunk el silány minőséget, csak azért, hogy minél többször vásárolj nálunk! Komolyan vesszük a kerékpár támogatását minőségi alkatrészekkel, hiszen a kerékpározás egy életérzés, ezt az érzést pedig nem lehet számszerűsíteni! Éppen ezért adunk néhány tippet, hogyan növelheted kerékpárod láncának élettartamát. Azt már valószínűleg tudod, hogy a csapokhoz és a láncszemekhez használt alapanyag minősége nagyban befolyásolja az élettartamot. A rendszeres karbantartás és a kenés, olajozás még fontosabb, hogy megőrizd minőségi állapotát! Ugyanakkor ne feledkezz meg a láncok részegységeinek felületkezelésésről sem! Ha ezekre odafigyelsz, biztosan megóvhatod bringád egyes alkatrészeinek épségét!

 

Amennyiben kerékpáros felszerelésre is szükséged lenne, a speciális Cube termékek ebben is segíthetnek!