Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Női trekking kerékpár - mit érdemes róla tudni?

2020.07.29 14:58

A kerékpáros hölgyek lábában több km is lehet, mégsem fáradnak el sosem a tekerésben, hiszen ez már egy igazi életérzésnek minősül. Ők bizony jól tudják, hogy az erőnlét és a lelkesedés mellett az sem mindegy, hogy milyen bringán ülünk. A következő pár sorban tehát olyan minőségi női trekking kerékpárokról lesz szó, amelyekkel minden út élmény. 

 

 

A kerékpározás egészségre gyakorolt hatása

Talán az egyik legfontosabb egészségügyi vonatkozás a bringázás kapcsán, hogy kitűnően edzi a szív- és érrendszert, jótékonyan hat a keringésre. Ugyanakkor a rendszeres tekerés sokkal masszívabbá tesz, javítja a terhelhetőséget, a fizikai teljesítőképességet. A test összes izmát megmozgatja, szebb lesz az izomtónusunk. Arról nem is beszélve, hogy erősödik immunrendszerünk, oldja a stressz és a szorongást is. 

 

Ha további érdekességekről olvasnál, akkor ezt megteheted kerékpáros weboldalunkon, ahol kiegészítőkkel is találkozhatsz!

 

 

Milyen kerékpártípusok vannak?

A legismertebb bringatípus talán a mountain bike. A hegyi kerékpár a meredek hegyi lejtőkre és emelkedőkre lett tervezve. Ezt bizonyítja különleges vázgeometriája, illetve felszerelésének elemei is. 

A versenykerékpárt a legtöbben országúti bringaként ismerik. Ennek minden alkatrésze úgy lett kifejlesztve, hogy gyorsan és egyenletesen haladjon a kerékpározó, így ez a sportolók számára tökéletes. Erősen hajlított koskormánnyal, rövid tengelytávval és merev vázzal rendelkezik.

A downhill a mountain bike-hoz hasonló célt szolgál, de ez már inkább az extrém meredekségű lejtőkre lett tervezve. Nagyon hosszú teleszkópokkal és bivalyerős vázzal lett ellátva.

A city, vagyis városi kerékpár alacsony felépítésű váza, íves kormánya és praktikus csomagtartója a városi közlekedést támogatja.

Ezenkívül vannak még más típusú biciklik is, mint amilyen a dirt, cross trekking, cyclocross, trial, fitness vagy BMX bringa is. Elég, ha azt tudod, milyen célra szeretnéd használni a kerékpárt, és egyszerűen kiválaszthatod széles kínálatú kerékpárjaink közül.

A női trekking kerékpár előnyei

A trekking kerékpár gyakorlatilag a klasszikus túrakerékpár, ami a szabadságról és a kényelemről szól. Érdekessége, hogy szinte egyenes háttal tekerhetünk rajta. Váza általában alumínium, illetve teleszkópokkal is el van látva. Alapfelszereltsége közé tartozik a sárvédő, a csomagtartó és a dinamós világítás. Azok számára, akik kedvelik a sportosabb kategóriát, inkább a cross trekking ajánlott. 

A túrázni vágyó hölgyek könnyedén beszerezhetik álmaik bringáját. Innovatív túrakerékpárjaink között megtalálhatóak a legújabb darabok, valamint olyan neves márkákkal találkozhatnak, mint amilyen a Cube, Neuzer vagy Kross.

 

 

Cube túrakerékpárok

A CUBE márka a kerékpárpiac egyik vezető neve, mivel magas műszaki technológiával, páratlan designnal és színvonalas termékekkel kapcsolható össze. Legismertebb változatai közé sorolható a Cube Cross vagy a Cube Kathmandu. Arra is ügyelj, hogy az egyes típusok is eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így mindenképpen tájékozódj vásárlás előtt. Szerencsére ma már mindezt megteheted weboldalunkon, sőt, a rendelést is lebonyolíthatod online. Ne feledd, álmaid kerékpárja csak néhány kattintásra van tőled!