Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Biciklis gyerekülés a családos bringásoknak

2020.05.28 14:17

Ha szenvedélyed a kerékpározás, és attól tartasz, hogy gyermeked nem élvezheti veled a száguldást, akkor jobb, ha tudod, hogy a családos embereknek sem szükséges lemondaniuk a kalandos kerékpártúrákról. Néhány egyszerű kiegészítő, mint amilyen a biciklis gyerekülés, könnyedén segítheti zökkenőmentes utadat a gyerekkel. A következő pár sorban most a gyerekülés előnyeiről és jellegzetességeiről olvashatsz.

A bringás lét

A bringás lét megannyi előnnyel jár. Azontúl, hogy kényelmes és viszonylag gyors, környezetkímélő is, ráadásul még a szervezetünkre is jótékony hatással van. Tulajdonképpen ez már-már egy életérzés, így sokan el sem tudják képzelni az életüket tekerés nélkül. Szerencsére nem is kell! Azok számára, akik előszeretettel használják a kerékpárt, az is magától értetődő, hogy a már magától is ügyesen ülni tudó lurkót nem babakocsiban, hanem kerékpáron szállítják. 

 

Szóval egyáltalán nincs mitől tartani, kedves szülők, csupán jól kell választani! Biciklis webáruházunkban nagyjából mindent megtudhatsz a kerékpározásról, annak legfontosabb alkatrészeiről és kiegészítőiről. Ráadásul itt minden információt megtalálsz, így olvasás után akár rögtön rendelhetsz is online!

 

A biciklis gyerekülés előnye

Mindenki találkozott már életében legalább egyszer kerékpárra szerelhető gyereküléssel. A speciális kerékpáros kiegészítőknek óriási előnyük van, hiszen használatuk megkönnyítik a bringázást. Nincs ez másképpen a gyerekülésekkel sem!

 

Legnagyobb előnye ezeknek a “mini üléseknek”, hogy a család minőségi időt tölthet együtt. A pici sem maradhat ki a mókából, ő is élvezheti az utazást, miközben ide-oda nézelődik. De ugyanúgy pihenhet is a kicsi. Nem is beszélve arról, hogy magad mellett tudhatod.

 

Másik előnye a biztonság. Alapvető előírásnak minősül a gyerek szállításával kapcsolatban a gyerekülés. Megfelelő kiegészítőkkel megvédheted gyermeked, ehhez kezdetnek a biciklis gyerekülés kiváló eszköz.

 

Gyereküléstípusok

Különböző típusok vannak, eltérő tulajdonságokkal, amelyek mind-mind rendelkeznek előnyökkel és hátrányokkal egyaránt. Minőségi és színes gyereküléseink között Te is kiválaszthatod a legszimpatikusabb darabot! Lássuk, milyen változatok között válogathatsz általában!

 

Az elől rögzíthető változat a vázra csatlakoztatható, és többnyire 12-15 kg-ig használható. Ennek előnye, hogy a gyerek szem előtt van, tehát a szülő látja, hogy mit is csinál éppen. A kicsi is sokkal jobban lát, nem csak oldalra nézelődhet. A hátránya viszont az, hogy a gyerek arcába csap a hideg menetszél. 

 

A hátra rögzíthető gyerekülés sokkal elterjedtebb, és általában nagyobb a választék is belőle. Előnye, hogy felfogjuk a gyerek elől a menetszelet, illetve az ülést látva az autósok is sokkal körültekintőbbek.

 

A leggyakoribb a vázra erősített típus, amikor is a nyeregcsőre szerelnek fel egy adaptert, és ebbe kell bevezetni a gyerekülés rúdszerkezetét. Az ülés ebben az esetben lényegében a levegőben lóg. De tulajdonképpen ez azért is jó, mert elnyeli a bukkanók okozta rázkódásokat, valamint nagyon gyorsan és könnyen lecsatlakoztatható a kerékpárról.