Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Bringás bukósisak - miért van rá szükség?

2021.03.31 16:30

A kerékpározás során rendkívül fontos, hogy a kényelmi szempontok biztosítása mellett a biztonságos tekerést is megteremthessük. Erre számos lehetőségünk van, azonban mindenekelőtt azokat az alapvető kiegészítőket kell beszereznünk, amelyek nélkül sokkal kockázatosabb lenne a tekerés. A következő pár sorban a bukósisak fontosságáról, illetve a legkiemelkedőbb darabokról olvashatsz bővebben.

Bringás találós kérdés - Kötelező a bukósisak?

Sok-sok “mítosz” kering a kerékpáros bukósisak használati feltételei körül, ezért most tiszta vizet öntünk a pohárba! Kötelező hordani vagy sem? Megbüntetnek a hiányában vagy sem? Biztonságot nyújt a használata vagy sem? Nos, ez utóbbira biztosan igennel felelek! Lássuk, mit kell tudnod a bukósisak viselésének szabályairól!

 

A bukósisak hivatalosan csak akkor kötelező, ha lakott területen kívül, 40 km/h feletti sebességgel haladunk. Valamint általában a 14 év alatti gyerekeknek is erősen ajánlott feltenni. Ezeket leszámítva egyéni döntés kérdése, hogy viseljük-e azt vagy sem. 

 

Azonban a félreértések elkerülése végett fontos, hogy tényleg viseljünk bukósisakot, a saját biztonságunk érdekében! Kerékpáros weboldalunkon számos hasznos információt megtudhatsz még a bringás világról! 

 

Most pedig lássuk, miért ne hagyd ki a bukósisakot a kerékpáros bevásárló listáról! 

 

 

Miért hordjak kerékpáros bukósisakot?

A bukósisak tulajdonképpen tested legérzékenyebb pontját, a fejedet védi. Kellő védelemmel látja el, s ez gyakorlatilag mindig fontos, de nehezebb vagy hegyvidékes terepeken semmiképpen se hagyjuk ki a szettünkből! Az esetleges balesetek során ugyanis a sisak életet menthet! 

 

Az egy más kérdés, hogy még az eső ellen is védi fejünket, de valójában minden bukósisak olyan speciális béléssel rendelkezik, hogy kellőképpen elnyelje az ütődéseket! Azt mondják, hogy “az ördög nem alszik”, így tulajdonképpen ajánlott minden hosszabb úton felvenni. 

 

Amennyiben neked is rendkívül fontos a biztonság, akkor ne tétlenkedj tovább! Találd meg a hozzád színben is illő darabot, keresd fel kerékpáros bukósisakjainkat és válogass kedvedre! Ezek között a Cube különleges designnal ellátott termékeit is megtalálhatod! 

 

 

Cube bukósisakok

A Cube a kerékpározás valamennyi területén képviselteti magát termékeivel, így gyakorlatilag a teljes felszerelésed összeállíthatod segítségükkel! Nincs ez másképpen a bukósisakok kategóriájában sem!

 

Egy speciális Cube bukósisak teljessé teszi bringás öltözéked! Azt már olvashattad, hogy egyedi béléssel és szerkezettel van megáldva a bringás bukósisak! Nos, a Cube sisak azonban nem csak egy egyszerű darab! Ezek a magas színvonalú és magas védelmi szintű bringázást teszik lehetővé, hogy semmi miatt ne kelljen aggódnod! Strapabíró, masszív anyagból készülnek, ugyanakkor nem keltenek nehéz hatást. 

 

Ha valóban sisak vásárlásra szánod el magad, akkor én a helyedben a Cube darabjai mellett döntenék!

 

Bármilyen más bringás termékre, kiegészítőre is van szükséged, akkor keresd fel kerékpáros webáruházunkat, ahol mindent megtalálsz majd! Ha még kezdő vagy a témában, és bizonyos területeken még nem tettél nagy tudásra szert, akkor ne félj segítséget kérni szakembereinktől! Sőt, azt is kijelenthetem, hogy ehhez hasonló blog bejegyzésekkel is találkozhatsz nálunk, amelyek segítenek tisztán látni egyes kérdések kapcsán!