Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

MTB kerékpár a hegyi kalandoroknak!

2020.05.23 14:03

Nincs is jobb, mint egy igazi hegyi kerékpártúra a családdal, amely alatt nemcsak feltöltődünk, de aktívan tölthetünk minden közös pillanatot. De álljunk csak meg! Egy ilyen túrához ütős járgányokra lesz szükség! Tehát ebben a cikkben a kalandos útvonalak fő támogatójáról, az MTB kerékpárokról olvashatsz bővebben.

Miért éppen kerékpártúra? 

A kerékpározás az egész szervezetre jótékony hatással van. Javítja a fizikai teljesítőképességet, erősíti a vérkeringési rendszert, támogatja az ízületeket, valamint serkenti az agyműködést is.

 

Kerékpározás közben a környezetre fókuszálunk, így elterelődik figyelmünk a problémáinkról, aminek köszönhetően csökken a stressz mértéke. 

 

A tekerés kiváló alakformáló mozgásforma, így a zsírégetés az izomerősítés hatékony módszere is egyben. 

 

Kiváló módja annak is, hogy egy kis időt töltsünk a családunkkal. Szerencsére ma már annyi bicikliútvonal van, hogy nagyon könnyen el tudunk jutni A-ból B-be, így akár a nyaralás helyszínére is. Webáruházunk a kerékpározás minden fortélyát bemutatja, s eszközeinkkel még a kerékpárszállítást is megoldható, amennyiben kocsival indulnátok neki, és csak utána tekernétek egyet.

 

 

Az MTB kerékpár jellegzetességei

Annyiféle kerékpár létezik, de tudni kell róluk, hogy mindegyik más területet képvisel, és más terepre lettek tervezve. Nálunk megtalálod a kerékpárok széles választékát, köztük az MTB-ket is.

 

Az évek során sokféle változata alakult ki ennek a kerékpárfajtának. Stabil, robosztus vázzal rendelkezik, amelybe erős kerekek lettek beszerelve. Ennek köszönhetően a hegyi bukkanók sem jelentenek komoly akadályt, de a laza talajon is kellően tapadnak. Elengedhetetlen elemei közé sorolható még a teleszkóp, amely a nehezebb terepen való tekerést támogatja. Szóval, ha természetjárásra, extrém terepeken lévő kirándulásra, netalán versenyre készülsz, akkor azt hiszem, már érted, miért éppen ez a Te “kerékpárod”.

A legvadabb MTB kerékpártípusok

A legismertebb márkák közé tartozik a CUBE valamint a Kross. Jól látható tehát, hogy minőségi MTB kerékpárjaink között bátran válogathatsz, ráadásul mindent elintézhetsz online! Itt mindent megtudhatsz a kerékpározásról és annak szakmai hátteréről.

 

A CUBE márka kiemelt szerepnek örvend a kerékpárpiacon, hiszen magas minőséget, szakszerű műszaki technológiát és páratlan designt testesít meg. Legismertebb változatai közé tartozik a Cube Attention, Cube Access, Cube Aim vagy a Cube Reaction. Az egyes típusok szintén eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeknek felfedezése csak egy kattintásodba kerül! 

 

Most, hogy így megismerkedtél az MTB-k világával, válaszd ki a Te kerékpárodat! Ne feledd, a kerékpár egy igazi “társ”, így jól gondold meg, melyikkel vágnál neki túráidnak! Ne habozz, túrázz, de kerékpárral! Spring, sunshine, bike!