Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Elektromos bringák (pedál- vs. nyomatékszenzoros) a porondon

2021.01.29 16:26

Ma már elektromos bringák (pedál- vs. nyomatékszenzoros) hada gurul szemben az utakon, azonban sokan mégsem igazán vannak tisztában ezeknek az előnyeivel. Pedig rendkívül jó befektetésnek bizonyulnak. A következő pár sorban tehát felfedjük az elektromos bringák használati előnyeit, és a típusairól is többet megtudhatsz. Tarts velem egy rövid ismertető erejéig, és légy a téma szakértője

Elektromos kerékpár - Kinek való?

Nincs olyan ember, akinek ne fordulna meg a fejében a kérdés; “Kinek való az elektromos bringa? A lusta sportolóknak? Netalán a profiknak?” Az igazság az, hogy nem szabad bedőlni a látszatnak, ugyanis nem! Nem csak a “lustáknak” való!

 

Valójában nincs sokkal kevesebb dolga a bringásnak egy elektromos kerékpáron ülve, hiszen nem a motor teker majd helyette! Elmondható ugyanis, hogy jóformán ugyanúgy kezdjük el hajtani, mint egy normál kerékpáron ülve, aztán jön a “woow” élmény, mennyivel gyorsabbak vagyunk motorral, mint annak hiányában. De akkor miben segít nekünk az elektromos bringa? Nos, a hirtelen emelkedőkön könnyebb a tekerés, sokkal gyorsabban haladunk ilyenkor előre. Ráadásul ezen terepeken kifárasztanunk sem kell magunkat.

 

Ha szeretnél még többet megtudni a témában, akkor kerépárokra szakosodott webáruházunk felületén még számos más érdekességet megtalálsz!

 

Elektromos bringák (pedál- vs. nyomatékszenzoros) típusai

Természetesen az elektromos bringáknak is különböző típusai vannak. A két ismert változata a pedál- és a nyomatékszenzoros E-Bike. 

A pedálszenzoros típusok az olcsóbb kategóriát testesítik meg, s ezek általában már 250-350 ezer Ft-ért megvásárolhatóak. Az első vagy a hátsó agyban helyezkedik el a motor, s a bringát 20-30 km-es hatótáv jellemzi. Általában ezeket a változatokat egyszerűbb felszereléssel látják el. A NEUZER márka kifejezetten nagy kínálattal rendelkezik e kategória terén.

Aztán ott vannak az ún. nyomatékszenzoros darabok is, amelyek már a prémiumkategóriába sorolhatóak. Ezeknek az ára is már 700 ezer Ft felett kezdődik. A motor a középagynál található, s ez a típus 90-160 km-es hatótávval rendelkezik. Ha kedveljük a realisztikusabb hajtásélményt, akkor ezek a csúcstechnológiai darabok ajánlottak. Ha ezek mellett döntünk, a CUBE márka termékei a legideálisabbak számunkra. 

Webáruházunk elektromos kerékpárjai között mindkét változat megtalálható, így neked már csak ki kell választanod a megfelelő terméket!

A minőségi E-Bike pozitív hozadékai

Már mindent megtudtunk az elektromos kerékpárokról, azonban az még mindig nem derült ki, miért érdemes beszerezni őket. 

 

Egy minőségi elektromos kerékpárnak számos előnye van. Ezek segítenek könnyebbé tenni a tekerést, ami a nagyobb emelkedőkön nem kis segítség. Ezekkel a darabokkal viszonylag magas sebességet érhetünk el és támogatják a fokozatos fejlődést. Mit jelent ez? Tény, hogy a motor rásegít a tekerésre, azonban ugyanúgy fizikai aktivitást végzünk, annyi különbséggel, hogy sokkal fokozatosabban erősíthetjük magunkat. Habár elsőre drágának tűnnek, sokat spórolhatunk velük, ha autó helyett ezeket használjuk.

 

 

Rendelj online!

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy otthonról ülve is rendelhetsz E-Bike-ot? Mivel nálunk minden szükséges információt megtalálsz a weboldalon, így érdemes jobban áttekinteni CUBE kínálatunkat, hogy egy kattintással beszerezhesd álmaid kerékpárját! Ha kiválasztottad az optimális kerékpárt, akkor már csak egy kattintás választ el attól, hogy a tiéd legyen!