Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Kinek való a női MTB kerékpár?

2020.12.28 16:10

A kerékpározás nemtől független tevékenység, így a hölgyek is gyakran iktatnak be egy-egy kerékpáros programot. Sokan extrémebb terepeken sem félnek kipróbálni magukat. A női MTB kerékpár pont az ilyen bátor és bevállalós nőknek lett kifejlesztve. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy elsősorban a hölgyeknek való kerékpárokról lesz szó a cikkben. Ismerkedj meg közelebbről az MTB női változataival, valamint a Cube speciális termékeivel!

 

 

Az MTB kerékpár jellegzetességei

Friss levegőt nemcsak sétálás közben, de a kalandos kerékpártúrák alatt is szívhatunk. A közel sem sima terepviszonyok azonban speciális bringát is igényelnek. Így jön képbe a mountain bike, ami kifejezetten a hegyi bringázáshoz lett kifejlesztve.

 

Bivalyerős kerekei és stabil, robosztus vázai biztosítják a meredekebb területeken való haladást, így a laza talajon is könnyen tapadnak. A bicikli hajtását segítik professzionális teleszkópjai is. Az extrém, hegyvidéki túrákon tehát ez az a bicikli, ami valóban megállja a helyét. 

 

Ha még kezdőnek minősülsz a bringázásban, akkor haladj lépésekben, és fokozatosan tedd nehezebbé a kihívásokat! A MaxBike weboldala segíthet megtenni ezeket a lépéseket! A Cube kínálata például a kezdők és haladók életében is nagy segítség!

 

 

Mit kell tudni a női MTB kerékpárról?

A fiatal és középkorú hölgyek nagy kedvence az MTB. De mitől lesz női az a női MTB? 

 

Először is, ezek általában másféle vázkialakítással rendelkeznek. Két speciális vázról is beszélhetünk. Az egyik esetében a férfi bringákhoz hasonló váz képe jelenik meg előttünk, alacsonyabb vagy kissé hajlított felső csővel. A másik típus esetében alacsonyan, alul található a felső cső. A vázak acélból, alumíniumból vagy karbonból készülnek.

 

Jellemző még, hogy csak ritka esetben szerelnek fel rá gyárilag csomagtartót vagy sárvédőt. A meredek emelkedőkön és lejtőkön való stabil kerékpározást speciális teleszkópok és többsebességes váltórendszerek segítik. 

 

Nagyjából így néz ki egy női MTB. Ha te is rászántad magad egy szabadabb életre, amelyben a bringád dominál, akkor webáruházunk MTB kerékpárkínálatában te is megtalálod a tökéletes bringát! Ha pedig Cube rajongó lennél, nálunk szintén jó helyen jársz!

 

A bringaválasztás szempontjai

Mindig a terepviszonyok és a felhasználási cél alapján válassz biciklit! A lényeg, hogy a kerékpár méretei és a saját adataid is összhangban legyenek. Az átlépési magasság vagy a testmagasság segítségével meghatározhatjuk az ideális méretet is. 

 

Ha a méretekkel már rendben vagyunk, akkor vedd figyelembe a márkát is! A minőségi Cube női MTB kerékpárral teljes biztonsággal indulhatsz útnak. Speciális felszerelések, egyedi design és strapabíró alkotóelemek jellemzik. Mi kell még?

 

 

Inspiráló női kerékpárosok

Érdemes azonban néhányat hölgyet megemlíteni, akik valóságos példát állítanak elénk, ha kerékpározásról van szó.

 

A holland származású Annemiek van Vleuten, aki megnyerte a női időfutamot a 2017-es UCI országúti kerékpár-világbajnokságon. 2016-ban agyrázkódást szenvedett, amikor a riói olimpián arccal az aszfaltnak csapódott. Ennek ellenére nem adta fel és megfogadta, hogy visszatérése győzelemmel zárul majd. 

 

Laura Trott eredetileg légmellel született és asztmás is, ennek ellenére már 2 aranyérmet tudhat magáénak. 

 

Clarie Lomas lovasbalesetet szenvedett, s mellkastól lefelé lebénult. 5 évvel később már robotvégtagokkal sétálta végig a London Marathont. Azóta már az Egyesült Királyságot is körbetekerte.