Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Hogyan és milyen bicikli táskát válassz magadnak?

2019.12.12 13:28

Akiknek már van bicikli táskájuk, azok már tudják, hogy milyen hasznos is ez a kerékpáros felszerelés. Akiknek pedig még nincs, azok jól figyeljenek, mert megtudhatják, hogy milyen típusok léteznek belőle, és hogy milyet is érdemes vásárolni. Az ugyanis nem kérdés, hogy egyet be kell szerezni.

Miért hasznos?

A mai világban már kerékpárra sem lehet pattani a szükséges holmijaink nélkül. A kulcs az a minimum. Emellett - nagy valószínűséggel - ott a mobiltelefon. Esetleg még pénztárca a pénznek és iratoknak, zsebkendő. Az biztos, hogy ennyi minden nem fér el egy nadrágzsebbe. És itt jön a képbe a biciklis táska, amelyet éppen ennek a helyzetnek a megoldására találtak ki. Vagyis hogy ha mindössze néhány apró tárggyal indulsz el otthonról, azokat legyen hova elpakolnod, mialatt tekersz.

 

Webáruházunkban a biciklis táskák rendkívül széles választéka megtalálható. Az alábbi összeállítás alapján gondold át, hogy neked milyen típus lenne a legideálisabb.

 

Ha elbizonytalanodtál, vagy bármilyen kérdésed merülne fel, szakértő és segítőkész kollégáink örömmel állnak rendelkezésedre.

 

 

A biciklis táska típusai

Ezek a táskák alapvetően elég különbözőek, méretben és típusban is. A kialakításukat ugyanis elsősorban az határozza meg, hogy a kerékpár melyik részére kell rögzíteni. Ez alapján a bicikli táskák között megkülönböztetünk váztáskákat, kormánytáskákat, nyeregtáskákat és csomagtartóra rögzíthető táskákat.

Egy külön típusba tartoznak még azok a táskák, amelyeket nem a kerékpárra kell rögzíteni, hanem a kerékpáros maga kell, hogy viselje. Ezek pedig értelemszerűen a hátizsákok, válltáskák.

 

  • Váztáskák

Elsősorban rövidebb tekerésekre ideális, hiszen az űrtartalma viszonylag kicsi. Elhelyezkedése miatt nem akadályoz a tekerésben. Legelterjedtebb fajtája a háromszög táska.

 

  • Kormánytáskák

Alapvetően hosszabb túrára indulók számára ideális, akik a sok magukkal vitt holmi közül a legfontosabbakat ebbe a táskába tudják elhelyezni, hogy mindig kéznél és szem előtt legyenek. Jellemzően vízálló anyagból készülnek, gyakran kulacstartóval és átlátszó, vízhatlan telefon -és térképtartóval felszereltek, hogy menet közben is könnyen tudjál tájékozódni. Előny, ha merevített a táska, így ugyanis a benne lévő tárgyaidat nagyobb biztonságban tudhatod.

 

  • Nyeregtáskák

Elsősorban a versenyzők választják ezt a típusú táskát. Éppen emiatt gyakran dokkolóval felszereltek, ami nagymértékben megkönnyíti a verseny közben a mozgatását. A nyeregtáska kapacitása a váztáskáéhoz hasonló, hiszen az űrtartalma jellemzően kicsi, kb. 1 liter.

 

  • Csomagtartóra rögzíthető táskák

Funkciójuk rövidebb és hosszabb távok megtétele esetén is ideális. A kínálat ebből a típusból meglehetősen széles, így mindenkinek érdemes a saját igényeinek leginkább megfelelő verziót választani. Létezik ugyanis belőle párban kapható oldaltáska vagy akár háromrekeszes is.

 

A külön csoportot alkotó hátizsákokból szintén rendkívül nagy a kínálat, ugyanis már a trendibb darabok is nagyon elterjedtek. Városi kerékpárosok, de maratonosok körében is igen népszerű ez a típus, hiszen nem igényel semmilyen rögzítést, a hátadra kapod, és már ülhetsz is a bringára. Amire ennél a típusnál érdemes odafigyelni, hogy a vállpántok hossza kellően hosszúra/rövidre állítható legyen, hogy semmiképpen se zavarjon tekerés közben.

 

Láthatod, hogy a különböző biciklis táska típusok más-más helyzetekben ideálisak. Az viszont közös bennük, hogy nagyon hasznosak.