Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Hasznos tippek kerékpárvásárláshoz

2019.01.31 16:39

Ma már számtalan kerékpár fajtával lehet találkozni, széles a választék a különböző márkák között, így nem csoda, ha nehezen tudod kiválasztani, Neked melyik lenne az ideális. Alábbi cikkünkben igyekszünk 5 pontban segítséget nyújtani, hogy milyen szempontok szerint érdemes vásárolni.

Ma már számtalan kerékpár fajtával lehet találkozni, széles a választék a különböző márkák között, így nem csoda, ha nehezen tudod kiválasztani, Neked melyik lenne az ideális. Alábbi cikkünkben igyekszünk 5 pontban segítséget nyújtani, hogy milyen szempontok szerint érdemes vásárolni.

 

 

1.    Legyen a szabványoknak megfelelő!

Az Európai Unió konkrét szabályozást vezetett be kerékpárok minőségét, biztonságát illetően, ezzel védve ki a rossz minőségű, gyenge alkatrészekkel szerelt kerékpárokat, amik nem csak pillanatok alatt tönkre mennek, de balesetveszélyesek is! Ide tartoznak például a vázak, fő alkatrészek anyagminőségére vonatkozó, és a gyártási folyamatokat meghatározó szabályok. Ez mind a Te biztonságos kerékpározásod szolgálja. Soha ne vásárolj olyan helyen, ahol nem vagy 100%-ig meggyőződve róla, hogy az adott üzlet is fontosnak tartja ezen szabályok betartását! A MaxBikebon csak olyan kerékpárt találsz, ami tökéletesen megfelel az összes előírásnak, tehát biztos lehetsz benne, hogy a bringád minden szempontnak minőségi szabálynak megfelel.

 


 

2.    Fő a biztonság - válassz körültekintően gyerekkerékpárt!

Gyermek kerékpárvásárlás esetében a legfontosabb szempont a biztonság. Jó minőségű, strapabíró alkatrészek, megbízható fékek, kényelmes geometria, komfortos nyereg és a láncvédő. A kormányvégeket puha gumis markolatok, a csavarok végződésénél szivacs borítás védi a kicsiket az ütődéstől. Minden gyerekkerékpár láncvédővel van szerelve, ami nem csak a kicsik lábát védi meg attól, hogy bekapja a lánc, de az olajfoltok sem teszik tönkre a ruhájukat. Alacsony vázkialakítás segítheti a gyerekek könnyű fel és leszállását. Hátul könnyen használható kontra fék, elől pedig speciális fékmodulátorral ellátott V fék van, így fokozatos fékezésre képesek a gyerekek, nem eshetnek el a hirtelen fogó fék miatt.

 

Azokat a gyerekkerékpárokat, amelyek nem tartalmazzák ezeket a védőfunkciókat, gyakorlatilag nem is lehetne forgalomba hozni, így ha tehetjük, messziről kerüljük ezeket! A Maxbikeon minden gyerekkerékpár nem csak 100%-ig biztonságos, de rendkívül szép is! Ezért ha Te, vagy valamelyik ismerősöd, rokonod ilyet keres, ajánlj nyugodtan minket. Hálásak lesznek érte!

 

 

 

3.    Korszerű technológia a nagyobb kerékpáros élményért!

Ahogy minden ipar, úgy a kerékpárgyártás is hihetetlen ütemben fejlődik. Néhány éve elképzelhetetlen volt az elektromos váltórendszer, ma viszont már a Shimano jóvoltából szinte bármely kerékpár átalakítható. Minden technológiai újítás a könnyebb és élvezetesebb kerékpározást szolgálja, így fontos, hogy a vásárolni készült kerékpár rendelkezzen azokkal a korszerű technológiai megoldásokkal, amik tartósabbá teszik a kerékpárt, és igazi élménnyé varázsolják a kerékpározást. Mindig tájékozódj, kérd ki a JóBringa munkatársainak véleményét mielőtt meghozod a döntésed. Segítünk a bringásoknak, hogy pénztárcabarát áron jussanak a legkorszerűbb technológiájú kerékpárokhoz! Az idei év – és egyben az utóbbi 15 év - legnagyobb újítása a 29-es kerékméretű MTB, mely gyakorlatilag minden terepen tökéletes használatot tesz lehetővé, gyors és kényelmes, terepen és aszfalton egyaránt. Éppen ezért a JóBringában rengeteg 29-es MTB közül válogathatsz, és bátran ki merjük jelenteni, hogy országos viszonylatban is legjobb áron! 

 


 

4.    Design - Ne csak jó legyen, de tetsszen is az új bringád!

Egy jó kerékpár legyen szép is! Elvégre általában hosszútávra tervezzük az új kerékpárunkat, így nem árt, ha a funkciók mellett még jól is mutat a választott modell. Az igényes gyártók komoly kutatásokat végeznek, mielőtt kiválasztják a megfelelő színeket, illetve csak és kizárólag szakképzet designerekre bízzák a festés megtervezését. Mind a CUBE vagy akár Capriolo modellek színválasztását is ilyen komoly előkészületek előzik meg. Ezen felül pedig mi magunk is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyártók modelljei közül a legszebbeket állítsuk ki az üzletünkben, így biztos, hogy a Maxbikeon mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő kerékpárt,

 

 

 

5.    MINDIG szaküzletben vásárolj!

Ma már szinte bárhol vásárolhatunk kerékpárt, a nagy hipermarketek jól hangzó akciókkal kecsegtetnek, viszont ami a szórólapon vagy a reklámban jól mutat, az élőben kiábrándító. A nagy bevásárlóközpontok széles termékkínálatának hátránya a szakosodás hiánya, így biztos, hogy nem fogsz olyan eladót találni, aki biztosan ért a kiállított modellekhez, arról nem is beszélve, hogy ezeknek a multiknak sok esetben nem a minőség a céljuk… Ne köss kompromisszumot. Ha meg szeretnéd magadat kímélni a rossz minőség miatt érzett csalódástól, mindenképp igazi szakértőktől vásárolj! A Maxbikeon biztos lehetsz benne, hogy több éves szakértelemmel és készséggel állunk a rendelkezésedre, legyen szó kerékpárról, kiegészítőről, alkatrészről vagy ruházatról. Mi segítünk megtalálni a számodra legjobb bringát a legjobb áron!