Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Ezekre van szükséged egy egész napos bringázáshoz

2019.01.09 16:20

Egész napos bringázást tervezel a családdal és a barátaiddal? Szeretnél kellőképpen felkészülni? Alábbi cikkünkben eláruljuk, mi az amire mindenképp figyelned kell, mire lesz szükséged a tekerés során.

Egész napos bringázást tervezel a családdal és a barátaiddal? Szeretnél kellőképpen felkészülni? Alábbi cikkünkben eláruljuk, mi az amire mindenképp figyelned kell, mire lesz szükséged a tekerés során.

 


 

Megfelelő ruházat

Mindenképpen szánjunk időt rá, hogy előzetesen felmérjük, várhatóan milyen idő lesz a bringázós napon. Ha szükséges, egy plusz dzsekit, vagy esőkabát, védő ruházatot készítsünk oda. A speciális kerékpáros ruhák nem csak kevesebb helyet foglalnak, de a 

 

 

Energiapótlás

Egy egésznapos bringázás során rengeteg kalóriát égetünk el, aminek a pótlása elengedhetetlen ahhoz, hogy bírjuk reggeltől estig a tekerést. Nehéz ételekkel, vagy fél tucat szendviccsel megpakolni a hátizsákot nem biztos, hogy szerencsés vagy szükséges, hiszen magas kalóriatartalmú energiaszeleteket vásárolhatunk, amikkel elláthatjuk kellő energiával a testünket. Ilyen energiaszeleteket több formában, ízben kaphatunk sportboltokban, de akár drogériákban is.

 


 

Folyadékpótlás

Az egyik, ha nem a legfontosabb dolog, amiről mindenképp bőségesen gondoskodnunk kell, főleg ha nyári nagy melegben szeretnénk egész nap tekerni, az a megfelelő mennyiségű folyadék. A folyamatos tekerés során rengeteg vizet veszít a testünk, amit a legideálisabb vízzel pótolni. Így több liter

 

Szerszámkészlet, pót belső

Először is, fontos hogy a kerékpárunk jó műszaki kondícióban legyen, váltórendszer, fékek mindenképp jól működjenek. Emellett alap szerszámokat, pót belsőt, gumileszedőt, kis pumpát mindenképp tegyünk a táskánkba, ne egy lapos kerék legyen az, ami a nap felénél tönkreteszi a túrát.

 


 

EÜ pakk

Senki nem úgy készül, hogy el fog esni, viszont a pakliban benne van egy esetleges sérülés, amire nem árt felkészülni sebtisztítóval, sebtapaszokkal. A napégés ellen is fontos védekezni, mindenképp válasszunk magas faktorszámú, fizikai naptejet, illetve ha tavas, vizes terület mellett bringázunk, egy szúnyogriasztó sem árthat.