Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Kormányvég, a kormányzás kiegészítője

2020.05.25 14:05

Akár hobbi, akár profi szinten tekersz a bringán, azzal már bizonyára Te is tisztában vagy, milyen fontos, hogy kerékpárod teljesen “egyben legyen”. Minden alkatrész a biztonságodért van, ennek tetejében még a minőségi tekerést is garantálja egy hibátlan bicaj. Legyen szó egy kis testedzésről vagy nagyobb kerékpáros túráról, a kormányzás alkatrészei “tartanak” jó irányban. Most megtudhatod, mire jó a kormányvég vagy hasonló más alkatrész a kormányzás kelléktárából.

Kerékpártúra-ötletek 

Mielőtt komolyabban megismertetnélek a kormányzás vívmányaival, szeretnélek néhány érdekes túraötlettel meglepni! Az alábbi útvonalakat mindenképpen ki kell próbálnod életedben legalább egyszer! 

 

A Dunakanyar gyönyörű biciklis útvonala Budapesttől Leányfaluig került kiépítésre, onnan pedig a főúton közlekedhetsz tovább. A Duna tulajdonképpen itt mutatja a legszebb arcát, és a Pilis és a Visegrádi-hegység lélegzetelállító vonulatai láttán te is átértékeled majd a hétköznapi rohanást! A táv összesen 90 km.

 

Népszerűek a Balaton körüli túrák is. Ráadásul ez a vonal kezdőknek is tökéletes, hiszen a komp adta lehetőségeknek köszönhetően kedvünkre variálható vagy megszakítható. Nyáron pedig bármikor leugorhatunk a partra egy jó fürdőzés erejéig. A táv körülbelül 200 km.

 

Nos, a csodálatos vadvidéki kikapcsolódást weboldalunk széles kerékpár-orientált kínálattal segíti. Ráadásul nem szükséges mindent tesztelgetned, néhány egyszerű tájékoztató után online is rendelhetsz!

 

A kormányzás eszközei 

A kormányzás tulajdonképpen a megfelelő irányítást jelenti. Megkülönböztethetünk alapvető alkatrészeket, amelyek segítik a kormányzás kiteljesedését. Ilyen például a kormányszár, amelynek elsődleges feladata, hogy a helyén tartsa a kormányt. Ugyanakkor találkozhatsz még a témában kormánycsapágy hézagolóval, de komplett kormánnyal is. Ez utóbbi gyakran futhat a Cube márkanév alatt. Ha ilyen termékkel találkozol, akkor valószínűleg jó helyen jársz, hiszen ezen név a kiemelt minőségű termékeket fogja össze. 

 

Továbbá elkülöníthetők a kormányzás kiegészítői, amik inkább sajátos funkciójuk révén támogatják a kerékpározás élményét. Ide sorolható a markolat, amelynek kiválasztása szintén fontos, hogy számunkra is kényelmes legyen az irányítási folyamat. Speciális kiegészítőink valamennyit darabot tartalmazzák. Végül a kormányszarv vagy a tükör is lényeges kiegészítő, az utóbbi különösen, hiszen elősegíti a biztonságos közlekedést. A kormánybandázs vagy a kormányvég pedig csak hab a tortán. 

 

Mire jó a kormányvég?

Nem is gondolná az ember, mennyi mindenre jó és hasznos a kormányvég. Egyedi desingú kerékpármarkolatainkkal még meg is teremtheted a szuper összképet! A Pro Ergonomic Dual Density például egy kemény vad bringás kerékpárját is feltuningolja.

 

Elsősorban biztonsági funkciókat lát el. Biztosítja a kényelmes “vezetést”, ugyanakkor azt is, hogy ne sértsük meg kezünket a véletlenszerű borulások alkalmával. Jómagam nem is indulnék egy hosszabb kerékpáros útra ezen kiegészítő nélkül! Sokkal egyszerűbb a bicajozás is, ha nem csúszkál és idegesít a markolat. Ráadásul, ha tényleg felborul a bicaj, az sem fog felhúzni minket, hogy telemegy földdel a kiegészítő.