Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Gyerekbicikli 16”- os mérettel - Hány éves gyereknek ajánlott?

2021.05.26 09:13

A gyerekek első tekerése mindig igazi élmény, s természetesen a szülőknek a további útjuk során is támogatniuk kell őket. Azonban nagyon oda kell figyelni arra, hogy a megfelelő méretű bringát szerezzük be számukra. A gyerekbicikli 16”-os méretben például nem minden gyereknek ajánlott.

De akkor hogyan válasszuk ki a tökéletes bringát? Melyek a legfontosabb kritériumok? Hány éves gyerekeknek ajánlott az adott kerékpár?

Az életkor vagy a magasság a döntő?

A gyerek biciklivel történő első pár találkozása meghatározhatja a kerékpározáshoz vagy a sporthoz fűződő viszonyát. Továbbá azt sem árt szem előtt tartani, hogy a kicsik sokkal sérülékenyebbek, mint mi, felnőttek. 

 

Bizonyára sokak fejében ott a lapul a dilemma, hogy az életkor vagy a magasság alapján érdemes-e kerékpárt választani a gyereknek. Az igazság az, hogy természetesen van egy jól behatárolt korosztály, akiknek az adott bringaméret ajánlott, azonban azt szoktuk javasolni, hogy a gyerek magassága legyen a döntő. Ahány gyermek, annyiféle alkat létezik, így nem érdemes csak az életkorra hagyatkozni! 

 

Nagy kínálattal rendelkező webáruházunkban minden korosztály megtalálja a számára ideális bringát! Rendkívül fontos azonban, hogy soha ne vásárolj a “majd hozzánő” címszóval bringát a gyereknek, mivel a nagyobb biciklik könnyen a biztonság rovására mehetnek!

 

 

Röviden a kerékpár méretekről

A kerékpárméreteket általában collban adják meg, és a kerékméret függvényében megkülönböztetünk eltérő nagyságú bringákat. Gyerek Kerékpárjaink között minden szülő rákereshet a tökéletes darabra, hiszen olyan megbízható márkanevek termékeivel találkozhatnak, mint amilyen a Cube, KROSS vagy a Neuzer.

A 12”-os gyerekbringák leginkább a 2-4,5 éves korosztály tagjainak ajánlottak. Általában ezeket szokták megelőzni az úgynevezett futóbiciklik. 

A 14”-os biciklik célcsoportja a 85-105 cm közötti magassággal rendelkező gyerekek.

A 16”-os méret már a 4-6 éves gyerekek számára ideális, a 20”-os 6-10 éves, míg a 24”-os darab a 8-12 éves korosztálynak lesz megfelelő.

Gyerekbicikli 16”-os kivitelben

A 16”-os méretű kivitel tulajdonképpen egyfajta szintugró bringának is tekinthető. Ekkor ugyanis lekerül a pótkerék, és nagyot nőnek a kis bringások. 

Egy minőségi Cube gyerekkerékpár segít ráhangolni a gyerekeket a pedálozás élményére. A mérnöki tervezésű bringák olyan speciális tervezést és masszív szerkezetet tudnak magukénak, amelyeknek köszönhetően a kicsik teljes biztonságban sajátíthatják el a bringázás trükkjeit. A beépített kontrafék segít irányítás alatt tartani a bringát.

Mit tarts észben?

Ne feledd, hogy a fenti adatokat csupán a tisztán látás kedvéért adtuk meg, valójában a gyerek magassága a döntő! További segítségért igénybe veheted mérettáblázatunkat! 

Mivel a tanulási folyamat rendkívül fontos, így kizárólag minőségi gyerekkerékpárokat ajánlott beszerezni, ebben támogathat téged a Cube vagy a Neuzer márka is! 

Webáruházunkban minden szülő megtalálja a megfelelő gyerekbiciklit, legyen szó bármekkora lurkóról!