Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Praktikus vonóhorogra szerelhető kerékpártartó

2020.06.23 14:22

Minden bringás életében eljön az a pillanat, amikor nekivág az ismeretlennek. Ehhez viszont a bringád biztonságos szállítása szükséges. Az, hogy milyen kerékpártartót választunk, nagyon fontos, viszont egyáltalán nem olyan bonyolult. A következő pár sor most ebben nyújt neked segítséget, valamint egy konkrét kiegészítővel, a vonóhorogra szerelhető kerékpártartóval ismerkedhetsz meg.

 

 

Kerékpárszállítás speciálisan

Ha végre nekivágnál egy nagyobb kerékpáros kalandnak, de utadat nem teheted meg kerékpárral, ilyen esetben kénytelen vagy autóval szállítani a bringádat. Ez különösen akkor okoz némi nehézséget, ha az egész család “kétkerekű vakációra” szánta el magát.

 

De vajon melyik kerékpár-szállítási módszer a legjobb? Nos, a kérdésre nincs egyértelmű vagy egységes válasz, hiszen mindez egyén- és autófüggő is. Nem árt figyelembe venni a szállított kerékpár adottságait is, sőt, mi több, a legjobb az, ha már a kerékpárvásárlásnál is a szállíthatóságot szem előtt tartva választasz a bringák közül. Weboldalunk megannyi kerékpározási kérdésedre választ adhat, megkönnyítve ezzel döntésedet. Ráadásul minden tudnivalót egyszerűen elsajátíthatsz, így gyorsan és online intézheted ügyeidet!

 

 

Kerékpártartó típusok

Szerencsére van egy módszer, aminek köszönhetően minden esetben kényelmesen és biztonságos szállíthatod a kerékpárokat. Kerékpárszállító kiegészítőink között megtalálhatod azon speciális kerékpártartókat, amelyek minden típusban rendelkezésedre állnak. 

 

Ezek már az elhelyezést tekintve is különböznek egymástól. Nálunk egyaránt elérhetőek a vonóhorogra, tetőre és a hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartók is. Mindegyik más-más funkcióval rendelkezik, a különböző igényeknek megfelelően.

 

A tetőre szerelhető kerékpártartókkal például akár 5 darab kerékpár is szállítható a kirándulásokra. Ezek nem kifejezetten autóspecifikusak, hiszen bármilyen tetőcsomagtartóra rögzíthetőek.

 

A hátsó ajtóra rögzített darabok esetében pedig soha nem szükséges lehajolni a rakodás folyamán. Ez már sokkal inkább autóspecifikus megoldás, alacsony légellenállással.

 

Persze ne feledkezzünk el a vonóhorogra szerelhető kerékpártartóról sem, amely  előnyeiről egy külön fejezetben olvashatsz.

 

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó előnyei

Manapság ez minősül a legkedveltebb kerékpárszállítási módszernek. Az egyetlen előfeltétele igazából csak a vonóhorog beszerzése.

 

Minőségi kerékpártartóink között bizonyára Te is megtalálod a számodra megfelelőt. Lássuk, hogy az általunk is gyakran ajánlott vonóhorgos módszer miért is éri meg annyira!

 

A vonóhorgos modell rendkívül biztonságos, hiszen ekkor tökéletes az illeszkedés a vonóhoroghoz. Ez a kerékpárszállító továbbá teljesen stabil, kifejezetten jó teherbíró képességgel van megáldva. Felhelyezése is meglepően kis energiabefektetéssel jár, így például a nők is könnyebben teszik fel a bringát. Nagy utazás előtt kifejezetten fontos az is, hogy időt spóroljunk a felhelyezéssel, ráadásul a vonóhorgos modellek nagyon könnyen kezelhetőek.