Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A túra kerékpárok világa

2020.03.23 17:03

A trekking, avagy a túra kerékpárokat elsősorban a túrázás szerelmeseinek álmodták meg a gyártók. Kialakításuk és felszereltségük ugyanis mind-mind azt a cél szolgálják, hogy egy hosszabb táv letekerése esetén se okozzon csalódást a bringásoknak ez a típus.

Kerékpár típusok 

A kerékpárokat a legegyszerűbben aszerint kategorizálhatjuk, hogy milyen távok megtétele, milyen útviszonyok és milyen körülmények között ideális a használatuk. A városi közlekedésre kialakított városi kerékpárok, a hegyi terepre megálmodott MTB és a vékony gumikkal felszerelt, gyors haladást biztosító országúti bringák mellett a túra kerékpárok alkotják a negyedik fő csoportot.

 

A túra biciklik alapvetően túrázásra, aktív sportolásra és vad tekerésekre ideálisak, de szakértő kollégáink nyugodt szívvel ajánlják a mindennapos közlekedésre is. 

 

 

Túra kerékpárok jellemzői

Felépítése és felszereltsége ideálissá teszi arra is, hogy hosszabb túrára induljunk vele. Ülőhelyzete sokkal kényelmesebb, mint az MTB esetében. A tekerés pedig a bicikli- és országutak mellett még köves, homokos talajon se jelent a kerékpáros számára kihívást, ha egy túra kerékpáron ül. De még a nagyobb emelkedőket is könnyűszerrel legyőzik ezek a bringák.

 

Nagy átmérőjű kerekek, kényelmes és stabil vázgeometria, erős és magas építésű váz, rugós nyeregcső, enyhén hajlított kormány és állítható kormányfej jellemzi ezt a kerékpár típust.

 

A túra kerékpárok tehát bár elsősorban hosszabb kirándulásokra, túrázásokra lettek kialakítva, tulajdonságaik mégis alkalmassá teszik a mindennapi közlekedésre is.

 

 

A választás nem könnyű 

Webáruházunk trekking és túra kerékpár kínálatában számos kiváló márka képviselteti magát. A weboldalunkon található szűrők segítségével mindenki könnyedén leszűkítheti a termékválasztékot aszerint, hogy mely paramétereket tartja fontosnak egy bringával kapcsolatban.

 

A gyártók közül a Capriolo, a Neuzer, a Kross valamint természetesen a Cube képviselteti magát. Azért mondjuk, hogy természetesen, mert aki ismer minket, az tudja, hogy a MaxBike nagy rajongója a Cube márkának. 

 

A Cube Touring Pro Grey’N’Orange 2020 trekking kerékpárban például a Shimano hidraulikus tárcsafék ereje egyesül egy praktikus túragéppel. Két tulajdonsága kiemelkedik az összes közül, ez pedig a magas minőségű alumínium váz és az erős hidraulikus tárcsafék szett. Ez utóbbi lehetővé teszi a biztonságos fékezést bármilyen időjárási körülmény mellett. A 24 sebességes Shimano hajtás, a csomagtartó, a lámpák, a sárvédők és a beépített világítási rendszer mind azt a célt szolgálja, hogy a bringa megbízható társad legyen a leghosszabb túrák során is.

A weboldalunkon található segédtáblázat segít eligazodni, ha elbizonytalanodnál, hogy melyik kerékpár méret az ideális számodra. A túra bringák vázmérete centiméterben van meghatározva, és a testmagasságod alapján tudod kikalkulálni, hogy mekkora méretű kerékpár lenne a legmegfelelőbb számodra. Természetesen bármilyen felmerülő kérdés esetén kollégáink is állnak rendelkezésre.

 

A túra kerékpárok elsődleges célja az aktív sportolás, vadabb tekerések és nagy kirándulás lehetővé tétele. Ezek a biciklik akár egyénileg is testre szabhatóak, de alapfelszereltségük és kialakításuk arra szolgál, hogy hosszabb túrák alkalmával is kényelmes tekerést tegyenek lehetővé.