Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Elengedhetetlen bringás kiegészítők - a pumpa

2021.07.12 09:22

Minden bringásnak szüksége van olyan kiegészítőkre, amelyek kényelmesebbé teszik az utakat és segítenek karbantartani a kerékpárt. Pumpára például mindenkinek szüksége van, hiszen a kerék felfújását akkor sem ússzuk meg, ha nem kapunk defektet. 

Felmerülhet a kérdés azonban, hogyan érdemes a telített piac termékei közül választani. Nos, a minőségi pumpa akár egy életen át támogathat minket. Éppen ezért a következő pár sorban a legelterjedtebb változatokról és azok előnyeiről tudhatsz meg kicsit többet.

Lapos kerék - a bringás rémálom

Az ember azt hinné, hogy nincs is rosszabb a defektes keréknél, de bele sem gondolunk, mennyi kellemetlenséggel járhat, ha lapos kerekekkel kell megtenni az utat.

Mivel jól tudjuk, milyen bosszantó lehet egy ilyen eset, ezért igyekeztünk úgy kialakítani speciális bringás webáruházunk kínálatát, hogy kiküszöbölhető legyen minden hasonló probléma. Nálunk többek között a Cube szerelmesei is rátalálnak kedvenc termékeikre!

Egy lapos kerék megnehezíti a dolgunkat, ugyanis sokkal nehezebb lesz a tekerés, ami tulajdonképpen csak felesleges erőlködéssel jár majd. Az sem utolsó, hogy egy ilyen állapotú bringával közlekedni balesetveszélyes is lehet. 

Ne felejts el mindig időt szánni a karbantartásra! A kerékpárral törődni kell, így garantált a hosszú távú használata.

Pumpa kiválasztása

Itt jön a másik probléma; a döntésképtelenség. A piac ma már telítve van a különböző termékekkel. Habár már vannak pumpák 1000 Ft-ért is, azonban érdemes beruházni egy komolyabb összegű darabra, hogy akár egy életen át társ legyen a kerekek felfújásában.

Számos típusú termékkel találkozhatsz, most megmutatjuk neked, hogy milyen lehetőségeid vannak! Válogass bátran a Cube, Zefal vagy a Longus márka termékei közül, és szerezd be az ideális kiegészítőt!

Sokféle pumpa létezik; mint például a teleszkópos, a patronos, a műhely, a mini, a váz- vagy a lábpumpa. Mindegyikkel jól és könnyedén lehet pumpálni, de minden darabnak más és más az erőssége.

Pumpatípusok

A műhelypumpa használata például akkor ajánlott, ha gyorsan és sokat szeretnénk vele pumpálni. Mindenféle szelep, adapter és labda is jár hozzá. 

A patronos pumpa az egyik nagy kedvencünk, hiszen ez méretéből kifolyólag bárhová magunkkal vihető. Ezzel nagyon gyorsan tudunk pumpálni, hiszen pár másodperc elegendő, hogy a kerekek visszanyerjék az eredeti formájukat. 

A mini pumpa szintén könnyen szállítható, alacsony a tömege. Elfér a bicajos táskában, de a járműre is rögzíthetjük. Egy jó Cube Race micro pumpa mérete például elég megtévesztő lehet, mivel a kis eszköz rendkívül hatékonyan képes működni.

Aztán meg kell még említeni a lábpumpát is, mely kifejezetten az otthoni használatot támogatja, de segítségünkre lehet kemping vagy más outdoor programok alatt is. Nagy hatásfokú darab, így akár matracokat is felfújhatunk vele. 

A vázpumpát, ahogy a neve is mutatja, a kerékpár vázára rögzíthetjük. Ez a típus kifejezetten nagy nyomást képes létrehozni.

Bringás webáruház

Ha nem szeretnél a legjobb kerékpáros kiegészítők nélkül útnak indulni, akkor ideje meglátogatnod bringás webáruházunkat, ahol olyan nagy márkákkal találkozhatsz, mint amilyen a Cube is! Nincs más dolgod, mint kiválasztani a legszimpatikusabb termékeket, majd rákattintani a “Kosárba” opcióra!