Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A bicaj “szeme”, a kormányvégtükör

2020.06.22 14:19

A biciklizés egyszerű rutintevékenység, azonban nem árt körültekintőnek lenni útjaink során. Ma már számos hasznos kerékpáros kiegészítő segít biztonságosan közlekedni. Ilyen például a kerékpár szemének is nevezhető, kormányvégtükör is, ami nagyban megkönnyíti közlekedésünket. A következő pár sorban ennek előnyeiről és típusairól olvashatsz bővebben.

 

 

Biciklizz biztonságosan!

Nem kezdek el arról regélni, hogyan válaszd ki a kerékpárod, hol vedd meg és hogyan tekerj vele! Ugyanakkor köztudott, hogy az utakon mennyire fontos a biztonságos tekerés, de mégis mit tehetünk ennek érdekében?

 

Használat előtt nem árt átnézni a bringát, hogy közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van-e, mert bizony olyan is előfordulhat, hogy kilazult a fék, elkopott a gumi, vagy más egyéb alkatrész szorul cserére. Nem egyszer előfordult már, hogy félvállról vettük ezen dolgokat, pedig valójában kifejezetten életveszélyesnek minősül a műszaki feltételek figyelmen kívül hagyása.

 

Kerékpárbarát-weboldalunkon tájékozódhatsz a különböző alkatrészek jellegzetességeiről és azok cseréjéről.

 

Ajánlott figyelemmel kísérni a KRESZ-t is. Néhányan úgy gondolják, hogy ez csupán az autósokat érinti, azonban számos szabályt változtattak meg a kerékpárosok és a gyalogosok biztonságának növeléséért, így jó, ha te is tisztában vagy azokkal!

 

 

Kerékpáros kiegészítők

A biztonságodat tehát olyan minőségi kerékpáros kiegészítők garantálják, amelyeket egyszerű be - vagy felszerelni, ráadásul pénztárcabarátak is. 

 

A kormányra ragasztó bandázsok például sokkal kényelmesebbé teszik a kerékpárok fogását, sőt, elegánsabb megjelenést is kölcsönöznek bringádnak.

 

Ha kopott a kormányszarv, szerencsére nem lesz problémád, hiszen ebből is széles a választék. Ezt akkor is lecserélheted, ha a jelenleginek kényelmetlen a fogása.

 

Nem beszéltünk még a kormány markolatáról, ami tulajdonképpen a kerékpár legfontosabb része, hiszen ez az a pont, ahol érintkezünk a bringával. Így kifejezetten fontos, hogy szilárdan, kényelmesen tudjuk tartani a kormányt a megfelelő irányítás érdekében. A kényelmetlen markolat ráadásul még balesetveszélyes is lehet!

 

Természetesen a kormányvégtükör sem hagyható ki a hasznos kerékpár-kiegészítők felsorolásából!

 

 

A kormányvégtükör haszna

Szinte az egyik legfontosabb kiegészítőnek nevezhető a speciális kormányvégtükör, hiszen megannyi előnyt tulajdoníthatunk neki. Legyen szó túrázásról vagy városi közlekedésről, semmi esetre se hagyd ki bringád felszereléséből! Ezek a kormányra szerelhető kis tükrök ugyanis megkönnyítik a tájékozódást, sőt segítenek elkerülni a baleseteket is. Gyakorlatilag amolyan biciklis visszapillantóként szolgálnak, így el tudod képzelni, milyen galibát okozhat a hiányuk. A Zefal és a Cateye márkák termékei között több típusú tükröt is találhatsz. 

 

Ha tanácstalan vagy, ne csüggedj! Weboldalunkon minden hasznos információt megtalálsz majd! Sőt, mi több, egyszerűen, online kitanulhatod a bicajozás műszaki fortélyait részletes leírásainknak köszönhetően, így neked csak hátra kell dőlni és rendelni!