Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Mountain bike – hegyi kalandoroknak

2020.07.25 14:52

Ha te is szívesen tekernél a hegyekben a családoddal, akkor bizonyára elgondolkoztál már azon, hogy milyen bicaj lenne ideális számotokra. A különböző kerékpárok más-más utakhoz ajánlottak. Szerencsére van kifejezetten a hegyi kalandokhoz tervezett kerékpár, ilyen a mountain bike is. A következő pár sorban erről a speciális bicikliről olvashatsz részletesebben.

Kikapcsolódás kerékpáros túrákon 

 

A kerékpározás egészségre gyakorolt jótékony hatása kiemelkedő. Jelentősen erősíti a keringési rendszert, serkenti az agyműködést is, de az ízületekre és a fizikai teljesítményre is nagy hatással van. Ugyanakkor nagy segítségedre lehet a zsírégetésben és az izomerősítésben is.

 

Kerékpározás során csak az itt és most számít, így ez a mozgásforma stresszcsökkentő hatásáról is ismert. 

 

Nem is beszélve a mérhetetlen szeretetről, amelyet a családdal töltött közös utakon kapunk. Akár a nyaralás alatt is beiktathatunk egy-egy bringás túrát, vagy akár a pihenés helyszínéig is mehetünk biciklivel. Webáruházunk kerékpáros tudnivalói segítenek megismerkedni a legfontosabb alkatrészekkel és eszközökkel, amelyeknek köszönhetően még a kerékpárszállítás is megoldható.

 

Mit kell tudni a mountain bike-ról?

Nos, azt már tudod, hogy minden egyes kerékpár más terepre lett tervezve, így a kerékpár-felhozatal igen vegyesnek nevezhető. Nálunk különböző típusú kerékpárok is megtalálhatóak, és közelebbről is megismerkedhetsz az MTB-vel. Az utóbbi években rengeteg változata lett ismert, ezek látszólag egyformának tűnnek, de mégis alapvetően különböznek egymástól. 

 

De mégis miről ismerhető fel a mountain bike? Az erős kerekeket stabil, robosztus vázakra szerelték, emiatt a hegyi bukkanók övezte vidéken vagy a laza talajon is kiválóan tapadnak. Az egyik legjellegzetesebb alkatrésze talán a teleszkóp, amelynek köszönhetően a nehezebb terepeken is könnyedén tekerhetünk. 

 

Legyen szó versenyről, hegyi túráról, ez a típusú bringa kitűnő választás az egész család számára!

 

 

Ismertebb MTB márkák

A Kross Hexagon, a Kross Lea, a Neuzer Nelson, a Neuzer Mistral, valamint a Cube márka összefüggésbe hozható az MTB bringákkal. Ha tehát Te is szeretnél egy bombabiztos MTB kerékpáron tekerni, akkor elég, ha kinézed a weboldalon a legszimpatikusabb darabot, ráadásul mindent intézhetsz online! Ehhez nincs másra szükséged, csak elolvasni a legfontosabb információkat, amelyekről weboldalunk tájékoztat. Szóval bármilyen kérdésed is van a bringázás világáról, itt biztosan mindenre megkapod a választ.

 

Cube mountain bike 

Találkoztál már valahol a Cube márkanévvel? Ha nem, akkor engedd meg, hogy bemutassam neked pár sorban. A márka gyakorlatilag egyenlő a magas minőséggel és műszaki technológiával. A hibátlan felszereltségű termékek ráadásul különleges design segítségével ragadják meg a figyelmed. A Cube Attention, Cube Access, Cube Aim vagy a Cube Reaction a legnépszerűbb típusok közé sorolhatóak. Az eltérő márkanevek szintén különféle tulajdonságokat rejtenek, amelyek felfedezéséhez elég csak rákattintanod a szimpatikus névre.

 

Miután körbejártuk a témát, ideje beszerezned a saját mountain bike-odat, hogy vidáman szívd magadba a friss hegyi levegőt. Ne feledd, két keréken szép az élet, így ne hagyd ki a legérdekesebb bringák felfedezését. Miután kinézted az igazit, egyszerűen kattints a “Kosárba” opcióra, hogy egy zseniális bringával gazdagodj!