Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Kerékpártükör, a bringások visszapillantója

2020.08.11 15:00

A biztonságos közlekedés egyik kulcsa mindig a tükör, gondoljunk csak az autós visszapillantóra. Nem szabad azt gondolni, hogy kerékpározás esetén kevésbé fontos mindezt figyelembe venni. Mivel itt egyik irányból sem védelmez minket semmi, talán még lényegesebb észnél lenni. De olyan speciális kerékpáros kiegészítők is segíthetnek a közlekedésben, mint a kerékpártükör. A következő pár sorban ennek előnyeiről is szót ejtünk.

 

 

Néhány fontosabb kerékpáros KRESZ-szabály

Általában csak a kerékpárúton vagy olyan út mellett szabad kerékpározni, ahol az úttesten kerékpáros nyom (piktogram) fel van festve. Ezzel szemben tilos például autópályán bringázni. Arra is érdemes figyelni, hogy a kerékpárt tolva már gyalogosnak minősülünk, és ekkor csak az ilyen táblával jelzett úton szabad tolni a biciklit.

 

Mivel általában a biciklisek az úttesttel párhuzamosan közlekednek, a szabályok rájuk is érvényesek. 

 

Az irányváltoztatást mind az autósnak az irányjelzővel, mind a kerékpárosnak a kezével jeleznie kell. Ez balra kanyarodás esetén a bal kézzel, jobbra kanyarodás esetén a jobb kézzel történik. 

 

Néhány egyszerű szabály betartásával sokat tehetsz a biztonságod megőrzéséért. Kerékpáros weboldalunkon számos hasznos információval találkozhatsz a bringás élethez kapcsolódóan!

 

 

Melyek a legfontosabb kerékpáros kiegészítők?

A kerékpáros kiegészítők nem “dísznek” készültek. Valójában ezek a term‌ékek nem csak megkönnyítik a bringás utakat, túrákat, de sokkal felkészültebben és nyugodtabban vághatunk neki egy-egy kétkerekű kalandnak. 

 

Ott van mindjárt a ‌gyerek‌ ‌szállításában segédkező kerékpáros gyerekülés, ami lehetővé teszi, hogy a legifjabb családtagjainkat is magunkkal vigyük. Természetesen különféle típusok közül választhatunk; vásárolhatunk ‌elöl,‌ ‌hátul‌ ‌vagy‌ ‌ ‌vázra‌ ‌rögzíthető‌ ‌változatot. Kerékpáros kiegészítőink kínálata segít felkészülni még a hosszabb túrákra is.

A sárvédő szintén központi szerepnek örvend a tekerés alatt, különösen akkor, amikor mindent eláraszt az eső és a sár‌. Segítségével vigyázhatunk öltözékünkre.

A ‌kormányzás‌ kiegészítői‌ ‌‌a legfontosabb kerékpáros termékek közé sorolhatóak: a kormányszarv, a markolat, a bandázs vagy a kormányvégre rögzíthető tükör. De olyan “kiegészítő kiegészítők” is jó, ha a kerékpáros szettjeinkhez tartoznak, mint a kerékpáros utánfutók, a csomagtartó, a lakat, a görgők vagy a kerékpárápolás kellékei.

 

A kerékpártükör szerepe

‌A‌ ‌városi‌ ‌közlekedéshez‌ ‌vagy akár a természetben tett túrák során is sokat segíthet a kerékpártükör. ‌Mivel a kerékpár visszapillantójaként szolgál, sok dologra felhívhatja a figyelmünket. Egyrészt segít,‌ ‌hogy‌ ‌jobban‌ ‌belássuk‌ az utat, így megelőzhetőek a balesetek. Láthatjuk a forgalomban közlekedő egyéb járműveket. A túrák során pedig abban támogat, hogy ne tévesszük szem elől egymást, és ha valaki lemarad, be tudjuk várni.

Ha eddig nem szereltél fel tükröt a bringádra, akkor ne gondolkozz sokat, hiszen mindig hasznos, a te biztonságodért alkották meg! Minőségi kiegészítőink között Te is megtalálod a tökéletes darabot! Nálunk egyszerűen tájékozódhatsz mindenről a weboldalon, és még a rendelést is intézheted online, kényelmesen!