Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Fitness kerékpár a mindennapokra

2020.08.18 15:02

Régen a bicikli csak egyszerűen bicikli volt, és jól lehet, már akkor is léteztek különböző változatai, mégsem számított ennyire a szakszerű választás, mint napjainkban. Ma már szinte elengedhetetlen a felhasználási célnak megfelelő választás. Azok, akik a hétköznapok alatt is szeretnének tekerni, hadd mutassam be az ún. fitness kerékpárt! 

 

 

Hogyan hat a kerékpározás a szervezetre? 

Mindenkinek ott a köztudatában egy mondat; “a biciklizés egészséges”, azonban csak kevesen tudják, hogy pontosan hogyan hat szervezetünkre a tevékenység. 

 

Valójában a teljes izomzatra hatással van, hiszen megmozgatja valamennyi izmunkat, és különösen a comb- és farizmokat fejleszti. A kerékpározás továbbá kiválóan edzi a szív- és keringési rendszert, továbbá a tüdő kapacitását is megnöveli. Ráadásul tekerés közben elterelődnek gondolataink, könnyebben felszabadulnak a boldogsághormonjaink is. Ezáltal a bringázás pszichológiailag is jótékony hatással bír, hiszen csökkenti a stresszt és a szorongást. Nem is beszélve arról, hogy egy kortalan mozgásformáról beszélünk, így az egész család részt vehet rajta. Így a tekerés lehet egy közös program is, ahol mindenki jól érzi magát. 

 

Bringás weboldalunk támogatja a kerékpározás élményét, speciális felszerelésekkel. Ha érdekel a téma, nálunk még többet olvashatsz a biciklis létről!

 

Milyen kerékpárok kaphatóak?

Ha nehezen igazodsz el a bringa kiválasztása kapcsán, akkor a következő pár sorban bemutatjuk neked a legismertebb kerékpártípusokat, amelyek segíthetnek a döntésben.

 

A city vagy városi kerékpár rövidebb távokra ajánlott, és a városi közlekedésben nyújtanak nagy segítséget. Sokan bevásárló-kerékpárnak is nevezik a gyárilag kormányra szerelt csomagtartó kosár miatt.

 

Az országúti kerékpár könnyű és gyors, mivel az országúton való egyenletes haladást teszi lehetővé. Vékony gumival és vázzal rendelkezik, versenybicikliként is emlegetik. 

 

Az ún. trekking kerékpár a közepes nehézségű terepeken, mint amilyen az erdei út vagy a földút, állja meg a helyét. Hosszú távon is kényelmes, általában sárvédővel és csomagtartóval van ellátva. Több különböző változata is van, ilyen például a cross vagy a cyclo-cross. 

 

A mountain bike masszív felépítésének köszönhetően a terepen való, hegyvidéki tekerést teszi lehetővé. Az emelkedők és lejtők sem jelentenek számára akadályt.

 

Természetesen csupán a biciklitípusok töredékét említettük, ugyanis megemlíthető még a triatlon, downhill, BMX vagy a fitness kerékpár is. Weboldalunkon megannyi kerékpártípus megtalálható, így nincs más dolgod, mint megtalálni a tökéletes kategóriájú biciklit!

 

 

Milyen esetben használható a fitness kerékpár?

A fitness kerékpár napjaink egyik legismertebb bringatípusa, amely a hétköznapi használat mellett a sportolásra is alkalmas. Ha hasonlítanunk kellene valamelyik másik biciklihez, akkor azt mondhatnánk, hogy az országútihoz áll a legközelebb. Országúti, keskeny kerékkel és gumimérettel rendelkezik, egyenes kormánnyal van ellátva. Ez utóbbi biztosítja a kényelmes használatot. Továbbá könnyű alumínium váza és letisztult formavilága van. 

 

Ezt a biciklitípust általában a közepes vagy hosszabb távok megtételére alkalmazzák, de a mindennapi közlekedésben is alkalmazható. Minőségi fitness kerékpárjaink között olyan neves márkájú termékekre lelhetsz, mint amilyen a Cube vagy a Kross.

 

Nem kell mást tenned, mint informálódni weboldalunkon, majd egyszerűen rendelhetsz online is!