Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Minden, amit a kerékpár táskákról tudni érdemes

2020.03.23 12:59

Túlzás nélkül állítható, hogy a mai világban egy kerékpár táska nélkülözhetetlen társ a biciklizés során. Ugyanis nincs az a méretű kabátzseb vagy nadrágzseb, amelybe akár csak a legszükségesebb dolgok (mobiltelefon, kulcs, pénztárca) beleférnének. Szerencsére már sokféle típus és stílus létezik belőlük, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideálisat.

Ne vacillálj!

A kérdés nem az, hogy szükséged van-e rá, hanem hogy milyen típust válassz magadnak. Hiszen ritkán engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy minden nélkül csak kerékpárra pattanj. Ha már egy telefont vagy pénztárcát viszel magaddal, akkor a kényelmed érdekében a zsebeid kitömése helyett sokkal jobban jársz egy kerékpáros táskával. Így ugyanis szabadon biciklizhetsz, nem kell azon aggódni, hogy esetleg útközben elhagysz valamit.

 

 

Kerékpár táskák típusai

A biciklis táskákat az alapján különböztetjük meg egymástól, hogy a kerékpár melyik részére kell rögzíteni. Léteznek belőlük kormánytáskák, váztáskák, nyeregtáskák és csomagtartóra rögzíthető táskák is. Ezenkívül van még egy típus, amelyik nem igényel rögzítést, ez pedig a válltáskák és hátizsákok csoportja.

 

Nagymértékben függ magától a kerékpárostól, valamint a felhasználás elsődleges céljától, hogy melyik típus lenne a legmegfelelőbb. Webáruházunk széles kínálatában mindenféle kerékpáros táska megtalálható, így a választék hiánya biztosan nem akadályozhat meg abban, hogy megtaláld azt a kivitelt, amelyik ideális útitársad lesz.

 

Melyiket és miért?

Az egyes típusok elég különbözőek, elsősorban méret és elhelyezkedés tekintetében. 

 

A váztáskák például alapvetően rövidebb biciklizések során tesznek jó szolgálatot, hiszen űrtartalmuk éppen annyira elegendő, hogy a legszükségesebb apróságokat magaddal vihesd. Sem a mérete, sem pedig az elhelyezkedése nem akadályoz a tekerésben, mégis könnyen hozzáférhetsz a belepakolt dolgaidhoz. 

 

A kormánytáskák egyik legnagyobb előnye, hogy mindig szem előtt vannak, így a tartalmát még a piros lámpánál is biztonságban tudhatod. Többnyire vízálló anyagból készülnek ezek a táskák, illetve átlátszó telefon- és térképtartóval vannak felszerelve, ami nagymértékben megkönnyíti a menet közbeni tájékozódást. 

 

A praktikus nyeregtáskák kapacitás szempontjából leginkább a váztáskákhoz hasonlítanak, hiszen űrtartalmuk nem túl nagy, körülbelül 1 liter. Mivel többnyire versenyzők használják ezt a verziót, a legtöbb típus dokkolóval felszerelt. Nem akadályozza a tekerést, a ki- és bepakolás azonban menet közben nem lehetséges.

 

A csomagtartóra rögzíthető táskák talán a legjobban kihasználhatóak, hiszen méretükből adódóan egyaránt rövidebb és hosszabb túrák során is alkalmazhatóak. Könnyen rögzíthetőek, és nem zavarnak tekerés közben sem. Ennek a típusnak azonban a használata feltételhez kötött, hiszen fontos, hogy a kerékpárod rendelkezzen csomagtartóval.

 

A külön csoportot alkotó hátizsákok elsősorban a maratonosok és a városi kerékpárosok körében népszerűek. A vállpántok megfelelő beállítására érdemes odafigyelni, ugyanis a túl rövid vagy épp hosszú pántok kényelmetlenséget okozhatnak.

 

A kerékpáros táskák sok mindenben különböznek egymástól, az viszont közös bennük, hogy nagyon hasznosak, és megkönnyítik számodra a tekerést, valamint növelik annak komfortfokozatát. Így valóban arra tudsz figyelni, amire kell: az útra és a kerékpározásra.