Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Megbízható társ a biciklizéshez - a kerékpárkesztyű

2020.07.24 14:50

A kerékpározás egy életérzés, így minden kerékpáros tudja, hogy csak akkor lehetnek teljesek a kétkerekű kalandok, ha rendelkezünk olyan ruházati kiegészítőkkel, amelyek nem csak teljessé teszik kerékpáros szettünket, de némelyik darab a kényelmes bringázást is biztosítja. Ilyen például a kerékpárkesztyű is. A következő pár sorban most ennek előnyeiről olvashatsz.

Miért jó kerékpározni?

Valójában ez a mozgásforma egyáltalán nem korhoz kötött, és rendkívül jótékony hatást fejt ki az egészségre. Weboldalunk a kerékpározás rajongóinak segít felkészülni egy-egy hosszabb útra, olvass bele a kerékpározás legnagyobb előnyeibe, és dönts a tekerés mellett!

 

Rendszeres kerékpározással megelőzhetőek vagy jelentősen mérsékelhetőek a szív- és érrendszeri betegségek, ilyen lehet a szívinfarktus, az agyvérzés, az érszűkület vagy a magas vérnyomás. 

 

Serkenti az anyagcserét, ezenkívül növeli a kalóriafelhasználást is, ez az oka, hogy sokan a diétába is beiktatják. Azoknak is ajánlott kerékpározni, akiknek gerincproblémái vannak, vagy izompanaszokkal küzdenek.

 

Még akár az aktív dohányosok leszokását is segítheti, mivel köztudott, hogy a rendszeresen biciklizők sokkal kevesebb cigarettát szívnak. 

 

Szóval a kerékpározásnak ezer és ezer jótékony oldala van, ráadásul egy környezetbarát mozgásforma is!

 

 

Kerékpáros ruházat?

A legtöbben csak a kerékpáros kiegészítők megválasztásában tanácstalanok, azonban akadnak olyanok is, akik szinte minden vásárlási kérdésre nehezen lelnek választ. Kerékpár ruházatunkkal egyedi megjelenéssel indulhatsz útnak, de tulajdonképpen számos más előnyei is van egy-egy speciális bringás szerkónak.

 

Lássuk, milyen ruházati termékek segíthetik utunkat! Azok számára, akik hosszabb útra mennek, sokszor kellemetlenséget okoz, ha hosszabb ideig kell ülniük a kemény kerékpárülésen, rosszabb esetben kipirosodhat és fájhat az érintett terület. Ennek megelőzésére vásárolhatunk speciális kerékpáros nadrágokat. 

 

Mivel a lábunkkal tekerünk, kiemelten fontos a megfelelő cipő kiválasztása is. De vásárolhatunk még olyan egyéb ruházati kiegészítőket, mint a mez, póló, kamásli, szemüveg vagy a sisak.

 

Tulajdonképpen arra is érdemes gondolni, hogy milyen felszerelésre van szükség hűvösebb időben, ilyenkor az aláöltözetek, dzsekik, kabátok sapkák és kesztyűk viselése ajánlott. 

 

 

Milyen a jó kerékpárkesztyű?

A kesztyű használata gyakorlatilag elengedhetetlen a kerékpározás során, hiszen ez a második érintkezési pont a bringával. A tenyér, valamint az erek eléggé nagy nyomásnak vannak kitéve, ami miatt gyakorta zsibbadhat a kezünk. Ez nem csak kellemetlen érzést okozhat, de veszélyes is. A balesetek megelőzése érdekében érdemes olyan minőségi kerékpárkesztyűt beszerezni, amely akár egyenesen tehermentesíti a kéz bizonyos részeit, speciális szivacsozása révén. 

 

Szóval foglaljuk össze, miért érdemes kerékpárkesztyűt viselni! Kényelmes és biztonságos utat tesz lehetővé, ami a hosszabb kalandok során kiemelten fontos. Hűvösebb időben sem fog fázni a kezünk, ráadásul segítségével teljessé tehetjük megjelenésünket! Szerencsére ma már számos nagy márka közül válogathatunk, ilyen például a CTM, a Pearl Izumi vagy a CUBE.