Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Bizony kell az a kulacstartó a kerékpárra!

2020.11.11 15:18

Az emberek sokszor feleslegesnek tartják az olyan kerékpáros kiegészítőket, mint amilyen például a kulacstartó is, pedig bizonyos esetekben nagyon nagy hasznát vehetjük. De mikor érdemes felszerelni? A következő pár sorban ezt is megtudhatod, így leginkább a speciális kerékpáros kiegészítőkről és a kulacstartó szerepéről lesz szó bővebben.

Milyen kiegészítők kellenek egy kerékpárra?

A kerékpáros kiegészítők abból a célból születtek, hogy megkönnyítsék bringás túráinkat, aminek köszönhetően sokkal felkészültebben indulhatunk útnak. 

 

De melyek a legjellegzetesebb és legfontosabb kiegészítők? Jó példa a kerékpáros gyerekülés, amely elsősorban a családos embereknek ajánlott. Segítségükkel együtt tölthetjük szabadidőnket családunkkal, és még a kicsiknek sem kell lemondaniuk a tekerés élményéről. 

 

A sárvédő jóllehet, alapfelszerelésnek minősül, azért mégis lényeges megemlíteni, mint kulcsfontosságú kiegészítőt. Értéke leginkább esős időben mutatkozik meg, hiszen megakadályozza, hogy “nyakig” sárosak legyünk.

 

De megemlíthető még a közlekedésben jelzőként funkcionáló csengő vagy a túrákat támogató csomagtartó, kitámasztó vagy kulacstartó is. Bringás weboldalunk minden kerékpáros kérdésére választ ad, és megannyi termék biztosítja a kényelmes tekerést. 

 

 

A kulacstartó szerepe

A kulacstartót valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen ahogy a neve is mutatja, azt a célt szolgálja, hogy magunkkal vihessük az innivalónkat. Ez tulajdonképpen a túrázók számára nagy előny, de tévhit, hogy csak ekkor számít hasznosnak. 

 

Az igazság az, hogy minden kerékpárra érdemes felszerelni egy kulacstartót. Miért? Temérdek érv szól e mellett, de a lényeg nagyjából annyi, hogy bárkinek bármikor szüksége lehet egy kis vízre. Sportoláskor biztosan, de a hétköznapi tekerés alatt is történhetnek váratlan dolgok, például jöhet egy hirtelen rosszullét vagy az is előfordulhat, hogy valamilyen friss sebet kell leöntenünk, megtisztítanunk. 

 

Minőségi kerékpáros kulacstartóink között te is megtalálhatod a megfelelő darabot, hogy semmilyen helyzet ne érjen váratlanul!

 

 

Milyen a jó kulacstartó és kulacs? - Vásárlási szabályok

Persze adja magát a kérdés, hogy milyen típusú, tulajdonságú kulacstartóra érdemes beruházni. Most ezt is eláruljuk neked! 

 

Először is ügyeljünk a megfelelő űrtartalomra. Általában a 0,5-0,75-1 literes változatokban kapható, ezek már elegendő folyadékmennyiséget képesek raktározni. Aztán figyelj a kialakításra. A csavaros nyílású kulacsok egyrészt nagyon jól zárnak, másrészt könnyen tisztíthatóak is. Vannak speciális thermo kulacsok is, amelyek megőrzik az innivaló hőmérsékletét.

 

Mire lesz még szükség? Egy minőségi kulacstartó egyszerre tartja szorosan a kulacsodat, mégis gyorsan hozzáférhetsz, ha szükségét érzed. Masszív anyaguknak köszönhetően strapabíróak, és könnyen felszerelhetőek a biciklire. Ha szeretnéd, akár még színben is összehangolhatod a biciklivel és a kulaccsal! 

Amennyiben feldobnád végre egy kicsit kerékpárod felszerelését, nézz szét webáruházunkban, ahol minden információt megtalálsz, és kitanulhatod az internetről a bringás szakmát. Ráadásul nálunk mindent megrendelhetsz online, így gyorsan és rugalmasan bonyolíthatod le a vásárlást is, nem kell hosszú sorokban állnod emiatt!