Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A bringás kesztyűkről

2019.08.23 11:11

A kerékpáros felszerelések egyik alapvető eleme a bringás kesztyű. A biciklis nadrág, mez, sisak és egyebek mellett érdemes beszerezned egy bringás kesztyűt is magadnak, hiszen egy jól kiválasztott kesztyű megnöveli a biciklizés élményét.

A bringás kesztyűkről

A kerékpáros felszerelések egyik alapvető eleme a bringás kesztyű. A biciklis nadrág, mez, sisak és egyebek mellett érdemes beszerezned egy bringás kesztyűt is magadnak, hiszen egy jól kiválasztott kesztyű megnöveli a biciklizés élményét.

 

A bringás kesztyűk kialakítása speciális, így nem érdemes például télen egy szimpla kesztyűvel helyettesíteni. Ugyanis a normál téli kesztyű sajnos más szerepet tölt be, nincsenek meg azok az előnyei, amelyeket a bringás kesztyű tud nyújtani. Egyik funkciójuk a kényelem biztosítása, de emellett védelmet is nyújt viselője számára. 

 

A bringás kesztyűk funkciói

Minden évszakhoz és időjárási körülményhez van megfelelő kesztyűviselet. Ehhez mérten érdemes indulás előtt kiválasztani a kesztyűt, hogy az betöltse funkcióját. A géles párnázás és csúszásgátlók révén biztosabb és kényelmesebb kormányfogást tudsz kialakítani, és kezedet is képes tehermentesíteni. 

 

A tépőzárazható csuklórésznek köszönhetően mindenki a saját méretére tudja igazítani a kesztyűt. A felső rész homloktörlővel van kiegészítve, így menet közben is könnyen letörölheted az izzadságot, ami ráadásul nem marad benne a kesztyűben, hiszen gyorsan száradó, technikai anyagból készül.

 

Emellett pedig természetesen megóvja kezedet az esetleges bőrproblémáktól, védi az ízületeket.

 

A bringás kesztyű típusai

1. Rövid ujjú kesztyű

 A rövid ujjas kesztyű elsősorban nyári viselet, mert az ujjak szabadon tudnak mozogni és szellőzni. 

Ebből a típusból kiváló választás webáruházunk kínálatából a Cube WLS Natural Fit női kesztyű, amely kiválóan elvezeti a nedvességet, és emellett kényelmes és pontos fogást biztosít a kormányon.

 

2. Hosszú ujjú kesztyű

A hosszú ujjú kesztyűk között is található nyári és átmeneti viselet is. Ugyanis vékony anyagból készül, légáteresztő.

Abszolút jó választás a Cube Race hosszú ujjú kesztyű, amely különleges kialakítása révén érintőképernyős telefon használatára is alkalmas, és remekül elvezeti a nedvességet, vagyis az eső és az izzadság nem jelent gondot.

 

3. Thermo kesztyű

Speciális anyaga révén védelmet nyújt a zord időjárás ellen. Külső része szélálló membránnal átszőtt és vízlepergető. Belső része meleg béléssel ellátott, hosszított csuklórésszel. Van belőle három és ötujjas változat is.

A Pearl Izumi Select Softshell Lite Glove Black kesztyű tudja mindazokat, amiket elvárunk egy thermo kesztyűtől, ugyanis szél- és vízálló softshell anyagból készült, bélelt, izzadságtörlő frottír hüvelykujj kialakítással és jól tapadó szilikonbetétes tenyérrel. 

 

 

Biciklis kesztyű gyerekeknek

A gyermek kerékpáros kesztyűket maximálisan a gyerekek igényeihez mérten alakították ki, és az ő kezeikre tervezték. Anyagának köszönhető kényelmes viselet, valamint élettartamuk is meghosszabbított. A bringás kesztyű nélkülözhetetlen a gyermekek számára kerékpározás közben, akárcsak a sisak. 

 

Védik ugyanis a gyermeket, és a kesztyű emellett stabil markolást is biztosít. Ráadásul nagyon vagány darabok közül válogathatnak a fiúk és lányok egyaránt. Ilyenek például a webshopunkban kapható CTM Digger Bob, Police és Barbie kesztyűk. 

Költséget tekintve nem nagy beruházás egy jó bringás kesztyű, viszont annál nagyobb előnyei vannak viselője számára. Kényelmet és védelmet is biztosít egyben a bringázás során, így mindenképpen érdemes venni egy kerékpáros kesztyűt. Így elkerülhetőek egy esetleges baleset következtében a sérülések vagy akár csak a súrlódás következtében kialakuló sebek a kezeken.