Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Milyen külső gumit vegyek a bringára?

2021.05.03 16:53

Minden bringás tudja, hogy milyen fontos a kerékpár speciális kialakítása, és ehhez különféle alkatrészek pótlására és cseréjére is szükség lehet. A kényelmes és biztonságos tekerést például többek között a gumik minősége is befolyásolja. Éppen ezért a következő cikkben a külső gumikról lesz szó, és megtudhatod, hogyan válaszd ki azokat!

Hogyan vásároljak a kerékpárra gumit? 

Általában minden biciklis alkatrész és kiegészítő vásárlása során körültekintően kell eljárni, nincs ez másképpen a gumi vásárlása során sem. Erre például kerékpáros weboldalunk is gondolt, így széles körű kínálatot tár eléd, amelyből neked csak ki kell választanod a legjobb minőségű termékeket. Olyan neves márkákkal találkozhatsz nálunk, mint amilyen a Cube vagy a Shimano is. Azonban most lássuk, hogy neked mire kell ügyelned! 

 

Először is gondold át, hogy milyen területen hasznosítanád a bringát, s ezáltal a külső gumikat. Ugyanis köztudott, hogy minden területhez és minden bringatípushoz más-más változatok ajánlottak.

 

Aztán ügyelj arra, hogy minőségi gumikat vegyél, mivel ezek lehetővé teszik a biztonságos tekerést. A gumi felépítését és mintázatát is figyelembe kell venni a vásárlás során. Végül természetesen a méret sem mindegy!

 

 

Méret és kompatibilitás - tipikus hibák

A kerékpáros gumik méretezésének kérdését mindig is körüllengte egyfajta “mítosz”, miszerint ez egy bonyolult folyamat. Azonban valójában sokszor csak túlkomplikáljuk az egészet. Szóval, milyen tipikus hibákat ejtünk a gumik kiválasztásakor?

 

Az első ilyen hiba például, hogy sokan összekeverik a felniméretet a kerékmérettel. A külső guminak ugyanis a felnivel kell kompatibilisnek lennie. Szóval, ez esetben a felniméretet kell ismerned.

 

A második gyakori hiba a “jelek tévesztése”. A sok gumijelölés közül sokszor nem tudjuk eldönteni, mire van szükségünk. A peremátmérő a belső felni méretét adja meg, tehát amire a külső gumi pereme fekszik fel. Míg a szélesség azt határozza meg, hogy milyen széles gumit szerelhetsz fel a kerékpárra. 

 

Ha már ideje lecserélni a megviselt gumikat, akkor külső gumi kategóriánkon belül megtalálhatod a számodra ideális darabokat! Ráadásul más kiegészítőket is beszerezhetsz; a Cube szerelmesei is rálelhetnek a kedvenc márkájuk által piacra dobott termékekre.

 

 

Néhány minőségi külső gumi

Azt már tudjuk, hogy a bringás alkatrészek kiválasztásának elsődleges kritériuma a minőség. Ezt szerencsére nálunk olyan márkák garantálják, mint amilyen a SCHWALBE vagy a Cube.

 

Ha ezen márkák termékeit választod, igazából már garantált a minőség, azonban a biztonság kedvéért vegyük csak át, hogy melyek egy minőségi külső gumi ismertetőjegyei!

 

A jó külső gumi tehát alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ezáltal biztosított a maximális tapadás, és a nehezített terepeket is könnyen járhatjuk. Na és persze a defektvédelem is garantált. Az igaz, hogy ezek a termékek a “kopó alkatrészek” táborát erősítik, de egy-egy minőségi darabbal hosszú távon szolgálhatjuk majd biztonságunkat és a bringa felszereltségét. 

 

 

Online bringás webáruház!

Majdnem mondhatjuk azt, hogy a külső gumi a bringa biztonsági rendszerének egy részét alkotja, emiatt is fontos jól válasszunk a sok-sok termék közül. Látogasd meg webáruházunk kínálatát, ahol a Cube páratlan alkatrészei és kiegészítői mellett a SCHWALBE külső gumijai között is válogathatsz!

 

Nálunk sok hasonló bejegyzéssel találkozhatsz, amelyek segítenek neked kiválasztani a megfelelő terméket!