Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Női MTB kerékpár a hegyi amazonoknak!

2020.11.23 16:05

Bizony sokszor a nők férfiakat meghazudtoló módon képesek elsajátítani egy-egy tevékenységet vagy végezni valamilyen sportot. Nos, ma már szinte minden nemtől független a világban, különösen igaz ez a kerékpározásra. Vannak olyan bevállalósabb hölgyek, akik a hegyi biciklis túrákba is belevágnak! A következő pár sorban mutatunk néhány női MTB kerékpárt, amitől talán neked is megjön a kedved, hogy a jóga helyett valami extrémebbre válts!

 

 

Miért vannak külön női bringák?

A női biciklik megalkotásának számos oka van, de leginkább az eltérő testfelépítéssel hozható összefüggésbe. Köztudott, hogy a nőknek átlagosan rövidebb a felsőtestük és a karjuk, mint a férfiaknak. Sokan ezért úgy gondolják, hogy a nők lábaiban és karjaiban emiatt sokkal kevesebb az erő, s így jobban meg kell dolgoztatniuk a testüket. Így jött képbe a rövidebb, speciálisabb váz és a magasabb ülés. 

 

Aztán megint más elméletek szerint a nők egészen mást élményt kapcsolnak a tekeréshez, így a legtöbb gyártó a relaxációs és állóképességet javító sportok élményét szeretné biztosítani számukra. 

 

Végül szóba jöhet még az egyensúlyozás, ami eleve más keretek között zajlik a nők esetében. 

 

Bármelyik érv is döntő, annyi biztos, hogy mindig azt csináld, ami jólesik! Ha éppen egy vadabb hegyi túrára vágysz, akkor tájékozódj bátran a hegyi bringákról weboldalunkon! 

 

 

Miben más az MTB a többi kerékpártól?

Az imént már górcső alá vettük a férfi és női testfelépítés, biciklik közötti eltéréseket. Most pedig utánajárunk, hogy mitől más és egyedi egy MTB kerékpár a többi biciklitípushoz viszonyítva!

 

A hegyi kerékpártúrákat sokan szeretik, mivel kizárhatjuk a külvilágot, feltöltődhetünk, s gyakorlatilag a szervezet számára is ideális mozgásformának tekinthetőek. Egyáltalán nem meglepő, hogy az MTB kerékpárjaink is a speciális terepviszonyokhoz lettek kialakítva. Ez a bringatípus általában stabil, robosztus vázzal, bivalyerős kerekekkel rendelkezik. A kerekek ennek köszönhetően a laza talajon is jól tapadnak. Egyedi teleszkópokkal van ellátva, ami miatt a tekerés is sokkal könnyebb. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően képes az extrémebb túrák, hegyvidéki terepek megtételére is. 

 

 

A női MTB kerékpár kiválasztása

A kerékpárok kiválasztása nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. A komfortos tekeréshez a kulcs, hogy a tested és a bringa méretei összhangban legyenek. A kerékpár méretének kiválasztása megoldható, ha tudjuk a vázmagasságot. Ennél egyszerűbb módszer azonban az, ha az átlépési magasságból vagy a saját testmagasságunkból határozzuk meg a kerékpár méretét. 

 

Jól lehet, a megfelelő méret a legfontosabb, viszont nem utolsó a minőségi márka kiválasztása sem. Egy Cube női MTB kerékpár például különleges élményt nyújt a terepen. Speciális felszereléseinek köszönhetően maximálisan megbízható, ráadásul a márka egyedi designokkal is ellátja termékeit, így biztosan megtalálod a hozzád illő darabot!

 

 

Légy önmagad!

Nincsenek írott szabályok, hogy nőként ne tekerhetnél a szabadban, s ha úgy érzed, bátran éld ki ambícióidat akár a terepen is! Ma már nem egy női versenyzőről hallunk a sport világában! Miért lenne a hegyi kerékpározás a te világod? 

 

Ha kezdő vagy, mindenképpen figyelj a fokozatos terhelésre, nehogy hirtelen megerőltesd magad! 

 

Amennyiben már kitűzted a célokat, és csak egy jó bringa kell hozzá, akkor látogasd meg kerékpáros webáruházunkat, ahol minden a kerékpározás körül forog! Szerezd be nálunk a bringát, ami társ a tekerésben!