Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A női városi kerékpárokról

2019.08.23 11:24

A női városi kerékpár alapvetően rövidebb távok komfortos megtételére hivatott. Mindemellett fontos szempont természetesen a hölgyek számára, hogy stílusos is legyen a bicikli. 

A városi kerékpár funkciója

 

A városi kerékpár egy környezettudatos és sportos megoldás arra az esetre, ha a városban rövidebb távokat gyorsan szeretnél megtenni. Strapabíróak, hajtásrendszerük egyszerűbb, mint más kerékpároké, így kevésbé karbantartás-igényesek. A városi kerékpárok talán a legkényelmesebb bringák, mert egyenes testtartással tekerhetők.

 

Összeállításunkkal segítünk eligazodni, hogy milyen tulajdonságokat érdemes keresni egy városi kerékpáron.

 

A női városi kerékpár jellemzői

 

Az ideális városi bringának az alábbi jellemzőkkel kell bírnia ahhoz, hogy alapvető funkciójának eleget tudjon tenni, vagyis hogy kényelmesen és gyorsan eljuss vele rövidebb távokra a városon belül:

Könnyű
Egy nehezebb vázú biciklivel nehézkesebb és lassabb is a városban való cirkálás. Mivel így több erőt kell kifejtened a tekeréshez, fárasztóbb és izzasztóbb is, ami nem kifejezetten előnyös a hölgyek számára.

 

Kevésbé széles és hajlított kormány
Fontos szempont, hogy ne legyen túl széles a kormány, hogy szűkebb helyeken is gond nélkül elférj a bicajjal. A hajlított kormánynak köszönhetően pedig megfelelő támaszt tud biztosítani a testednek.

 

City váz geometria
Ennek a kialakításnak köszönhetően a kormány magasabban van, mint az ülés. Az effajta geometria révén egyenes háttal tudsz ülni tekerés közben.

 

Láncvédővel felszerelt
Szintén a városi kerékpár funkciójából adódóan lényeges, hogy láncvédő is legyen a bringán, mert így megóvhatod a ruhádat az olajfoltoktól.

 

Rugóval ellátott nyereg
Erre azért van szükség, hogy a kátyúkkal és bukkanókkal teli utakon biztosítsa a megfelelő védelmet.

 

Extrák
Mivel a városi bringázás közben szimpla hétköznapi ruhában tekersz, így szintén előnyös lehet, ha annak védelme érdekében van a kerékpáron sárvédő.

 

A kényelmi funkciót betöltő csomagtartó vagy kosár rendkívül hasznos lehet egy városi kerékpáron, hisz bár nem nagyok ezek a kosarak, sok apróság elfér bennük.

 

 

Hogyan válassz városi kerékpárt?

 

Vásárlás előtt gondold át, hogy milyen céllal szeretnéd használni a bringádat. Ennek megfelelően vannak tulajdonságok, amelyek fontos szempontok lehetnek a választás során.

Ha például sokszor hordasz szoknyát, akkor számodra az alacsonyabb átlépési magasságú bringa az előnyös.

Lényeges lehet a választás során az is, hogy milyen terepen és milyen távolságban fogod használni a bringát. Ha nincsenek nagy szintkülönbségek az útvonaladon, és nem tekersz 5 kilométernél többet, nincs feltétlen szükséged váltóra. Ennél hosszabb távok esetén azonban már mindenképpen javasolt, például egy három sebességes váltó.

Ha igazán stílusos, de mindemellett minőségi, praktikus kerékpárra vágysz, a webáruházunkban kapható Cube Touring 2019 városi kerékpár egy tökéletes választás. A bringa ötvözi a funkciót, kényelmet, divatot és a biztonságot. 24 sebességes Shimano váltóval, csomagtartóval, sárvédőkkel és kitámasztóval van felszerelve. Könnyű, de erős járgány, alacsony átlépési magasságú vázzal. Színekben passzoló kiegészítői teszik igazán modern és stílusos biciklivé.

 

A nők számára az ideális városi kerékpár megtalálása hasonló kihívásokkal jár, mint a tökéletes táska vagy cipő kiválasztása. De a megfelelő bringával nem csak a közlekedés válik könnyebbé és gyorsabbá, hanem tökéletesen kiegészítheti a megjelenésedet.


Amennyiben még mindig lenne kérdés a tökéletes városi kerékpár kiválasztása kapcsán, keresd bizalommal kollégáinkat, szívesen állnak rendelkezésedre!