Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A jó bicikli márkákról

2019.08.01 10:58

Egyértelműen megmondani, hogy melyek a jó bicikli márkák, szinte képtelenség. Bringás berkekben is állandó vitatéma ez. Ugyanis az, hogy kinek melyik gyártó, márka kerékpárjai válnak be leginkább, azt javarészt a saját igények határozzák meg. Egyéni tapasztalat függvénye, hogy kinek melyik márka a legideálisabb. Ki erre, ki arra esküszik. Összeállításunk a témában segít Nektek eligazodni a kerékpárok piacán fellelhető márkák között.

Mitől jó egy bicikli márka?

 

Természetesen nem mindegy, hogy milyen célra keresel bringát. Egy gyors városi tekerésre kiválóan alkalmas city bike vásárlása a cél, vagy inkább egy komolyabb trekking kerékpárt keresel? Vannak márkák, amelyek az előbbi, és vannak, amelyek az utóbbi gyártásában erősebbek. Először is tehát azt kell átgondolnod, hogy milyen célból vásárolsz bringát.

 

Abban a szakértők is egyetértenek, hogy a márka akkor lehet csak igazán jó, ha megbízható. Vagyis nagyon fontos a minőség, és a rejtett részletek. Így például a hegesztés minősége, az alkatrészek, a könnyed járású, határozott nyomáspontú fék vagy akár a fényezés minősége és egyenletessége.

 

Néhány megbízható márka

Íme néhány megbízható márka webshopunkból, amelynek minőségében biztosan nem fogtok csalódni.

 

Cube 

A gyártó számára a legfontosabb a magas minőség biztosítása. A németországi gyárban két szinten zajlik a gyártás, a tervezéstől és a dizájn kialakításától kezdve egészen az összeszerelésig és a csomagolásig.

A felhasznált alkatrészek mindegyike szigorú ellenőrzésen megy át, ami egy közel 2500 négyzetméteres tesztüzemben zajlik. Egy váz például nagyjából 1000-szer lesz meghajlítva, tekerve és csavarva a teszt során, míg a kiegészítők esetében ezt közel 10000 alkalommal teszik meg. A teszteket követően pedig egy 5 évnek megfelelő terheléses szimulációt hajtanak végre a bicajokon, így garantálva a maximális minőséget és megbízhatóságot.

A Cube egyik modellje, a Touring Pro Easy Entry 2019 egy ideális választás a trekking kerékpárt keresők számára.

Ghost

A cég 1993 óta gyárt kerékpárokat. Minden bringa egy összetett fejlesztési folyamat eredménye, amelyben az alap a funkcionalitás, a tervezés és a kreativitás. A fejlesztés első lépése egy vázlat, majd ez 3D-ben megjelenik vizualizáció segítségével a számítógépen. A prototípusok ezután átesnek egy tesztelésen a gyártó saját laborjában, majd éles körülmények között is, így garantálva a termék megbízhatóságát és tartósságát.

A Ghost márka számos modellje fellelhető nálunk, így mindenki megtalálhatja a számára ideális kerékpárt.

 

 

Capriolo

A márka egy 1996-ban induló családi vállalkozás eredménye. Azonban nagyon gyorsan óriási múltra tettek szert. A szerb piac korán felismerte a Caprioloban rejlő értékeket, napjainkban már több mint 100 munkavállalója van a gyártónak Szerbiában. A termékeik pedig egész Európában kaphatóak.

A Capriolo márka kollekciójából egy remek választás a Capriolo Level 9.1-es kerékpár.

 

 

Electra

A szenvedély ihlette márka jellemzője a Flat Foot Technology, amelynek előnye a magasabb kényelmi szint és a könnyebb irányíthatóság. A különféle bringáik közös tulajdonsága a maximális szuper kényelem és az élmény, amelyet a tekerésük nyújt.

A gyártó egy igazán vagány modellje az Electra Loft 7I Ladies’ Blizzard Blue 2018.


Számos márka képviselteti magát a kerékpárok világában, így valóban csak a pénztárca szabhat határt a választásban. Mindenképpen érdemes azonban minőségi modellt választani, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket.