Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Kerékpár hátsó lánckerék - Mi kerül a kerékagyra?

2021.12.23 12:25

Az új bringák általában már minden szükséges alkatrésszel el vannak látva, azonban még így is lényeges, hogy legyen a háznál néhány tartalék darab. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után az alkatrészek is kopnak, mi pedig nem hunyhatunk szemet az eset felett. A kerékpár hátsó lánckerék kiválasztása során például számos szempontot kell figyelembe vennünk.

A következő pár sorban most ebben segítünk neked! Tarts velünk egy rövid cikk erejéig, és járjunk utána, mi mivel lesz kompatibilis!

 

Mit kell tudni a hajtásrendszerről?

Az agytest tulajdonképpen a kerékagyban elhelyezett csapágyazott tengely mentén forog körbe-körbe, akörül pedig maga a kerék. Fontos tudni, hogy általában az első és a hátsó kerék különféle agykialakítást kap, amelynek több oka is van. Egyrészt más a tengelyhossz, másrészt a hátsó szerkezet eltérő felépítése miatt. Ez utóbbi ugyanis a lánckeréksort is magában foglalja. 

 

Régen a lánckeréksor menetes rögzítést kapott, manapság viszont a kazettatestre kerül fel. A kerék és a kerékagy vásárlása során fontos, hogy a fékrendszerhez is passzoljon az alkatrész.

 

Meglehet, hogy ez elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de bringás webáruházunk további tippjeivel biztosan könnyen veszed majd a felmerülő akadályokat! 

 

 

Mi mivel legyen kompatibilis?

Azt már tudjuk, hogy nem mindegy, milyen a kerék, kerékagy, valamint hogy első vagy hátsó fogaskerékről beszélünk. A lánc hosszát ki is számíthatjuk, ami lényeges, hogy igazodjon a váltórendszerhez, a gyártó fokozatszámához. 

 

A lánckerékről, lánckeréksorról érdemes tudni, hogy nem mindig csereszabatosak. Éppen ezért érdemes a vásárlás során odafigyelni, hiszen van olyan gyártó, amely esetében csak a saját alkatrészei lesznek kompatibilisek egymással. 

 

Amennyiben a hajtóművön vagy a hátsó soron kell lánckereket cserélni, akkor mindig a bringán lévő fokozatszám szerint kell választanunk. Kazettarendszer esetében csak a Campagnolo/Shimano közötti különbségekre kell figyelnünk. Lánckerék kínálatunkban remélhetőleg te is megtalálod, amit keresel, így gondtalanul megoldhatod a cserét.

 

 

Kerékpár hátsó lánckerék - csak a minőség!

A minőségi csere érdekében minőségi termékeket kell beszereznünk! Egy speciális kerékpár hátsó lánckerék általából acélból készül, kifejezetten strapabíró és kedvező áron hozzájuthatunk. A gyártók már ezeket a darabokat is váltássegítő mechanizmusokkal látják el.

 

A Shimano márka alkatrészei nem okoznak csalódást! A lánckerekek nemcsak csendesek, de biztosítják a könnyű váltást is, még az extrém helyzetek sem jelentenek problémát. Fogazatuk kialakítása szintén professzionális, így gyakorlatilag hibátlan tervezéssel van dolgunk. Ezek a termékek hosszú távon szolgálják majd a kerékpárod, és biztonságosan közlekedhetsz, ami persze nem utolsó szempont!

 

 

Hogyan szerezhetem be?

Nem szükséges boltról boltra járnod azért, hogy megtaláld a biciklidhez illő produktumokat! Sokkal egyszerűbben megoldhatod az alkatrészvásárlás kérdését! Látogass el hozzánk, webáruházunkba! A bringások számára ez igazi “kerékpár-paradicsom”, ugyanis szinte mindent forgalmazunk, amely a témát érinti!

 

Néhány kattintással a “Kosárba” is helyezheted a termékeket, és az ajtódig viszik azokat! Amennyiben még bizonyos kérdések nem tisztázódtak benned, akkor szakembereink szívesen segítenek megválaszolni azokat!