Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Milyen a jó lánctisztító?

2020.11.11 15:32

Azt mondják, a lánc a kerékpár igazi lelke, éppen ezért kell annyira óvni azt. De sajnos minden kerékpár életében eljön egyszer az a pillanat, amikor a tekerés alatt meghalljuk a zavaró, nyikorgó hangot. Ez egyfajta ébresztőként szolgálhat számunkra. Ilyenkor hagyd abba a tekerést, és kezeld lánctisztítással a helyzetet! Megfelelő karbantartással meghosszabbíthatod élettartamát. A következő cikkben speciális lánctisztítókról lesz szó.

A lánctisztítás menete

Ha már valóban speciálisan szeretnénk nekilátni, és az sem mindegy, mennyi koszt hordunk be a lakásba, akkor használjunk állványt a lánctisztításhoz, és végezzük külső területen! 

 

A lényeg, hogy profi lánctisztító eszközöket használjunk, így egyszerűen és koszmentesen végezhetjük el a műveletet. A tisztítás tulajdonképpen kétféleképpen is történhet; a lánc leszedésével és a lánc fennhagyásával. Ez utóbbi nagyon könnyű, elég, ha oldószerrel töltjük fel a tisztítódobozt, a láncra helyezzük, s a hajtókar forgatásával az eszközben található apró kefék végigfutnak a láncszemeken. 

 

Minden kerékpáros tevékenység egy érdekes kihívás lehet. Weboldalunk csapata segít a kerékpárod megfelelő karbantartásában, s néhány speciális tippel gazdagodhatsz a felületünkön.

 

 

Egyéb lánctisztítási módszerek

Vannak természetesen egyszerűbb változatok is, ha lánctisztításról beszélünk. Ilyenkor elég egy szivacs és egy kis oldószer is. Az oldószerrel átitatott szivaccsal könnyen átdörzsölhetjük a láncot. Ebben az esetben ajánlott egy régi fogkefét is befogni, ami jobban befér majd a szemek közé. 

 

Az erősen összekoszolt és szennyezett lánc esetében már csak az áztatás segíthet. Az áztatáshoz már le kell szednünk a láncot a bicikliről. Tölts egy vödörbe vizet, amibe mehet bele az oldószer. Ezután helyezzük bele a láncot. Egy óra áztatás elég lesz, ezt követően hagyjuk megszáradni, vagy törölgessük át egy tiszta ronggyal!

 

A kerékpárunk megfelelő gondozása speciális módszereket és eszközöket igényel, így sose vegyük félvállról egyiket sem! Ebben segíthetnek neked speciális kerékpárápoló kellékeink

 

Lánctisztító és egyéb karbantartó eszközök

Szerencsére ma már nem kell túl sokáig gondolkoznunk, mit vegyünk a tisztításhoz. A Cube lánctisztító szerszámszett például minden szükséges eszközt tartalmaz, amire szükségünk lehet a folyamat alatt. Maga a márka is biztosítja a tartós használatot, a speciális kialakítást és a páratlan minőséget. 

 

A szerszámokon kívül szükségünk lehet még defektgátló folyadékra, lánctisztító oldatra, kerékpárápoló szettre, láncvillavédőre, kerékpártisztító spray-re és minőségi olajra is.

 

Az olajozás is egy nagyon fontos tevékenység, azonban sose feledd, hogy csakis a tisztított láncot olajozd meg! Az olajozással elkerülhető a kellemetlen nyikorgás, és sokkal könnyebben hajthatjuk is majd a bringát! Sőt, mi több, a kopás idejét is jelentősen késleltethetjük!

 

 

Kerékpár karbantartása

Egy kerékpár karbantartásának kihagyhatatlan lépése tehát a lánctisztítás, de valójában a bringa minden alkatrészét gondozni kell, különösen, ha hosszú távon szeretnénk használni azt. Így biztosak lehetünk benne, hogy sok-sok kétkerekű kalandon át kísérnek majd minket. Remélem, cikkem segített egy kicsit tisztábban látni a témában, és te is bátran nekifogsz majd a nagy karbantartásnak otthon! Ehhez szerencsére minden szükséges eszközt megtalálsz webáruházunkban! Rendelj kényelmesen, online, légy te is profi kerékpárszaki!