Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Praktikus és szükséges bringás kiegészítők

2019.07.30 10:05

A bringás kiegészítők listája végtelen. Számos tétel közül lehet választani, így mindenki maximálisan a saját igényeire tudja szabni a kerékpárját. Vannak kiegészítők, amelyek nem feltétlen szükségesek a bicajozáshoz, de jelentős mértékben megkönnyítik és még kényelmesebbé tehetik azt...

Vannak azonban olyan bringás kiegészítők, amik egy kerékpáron nem csak ajánlottak, hanem egyenesen kötelezőek. A KRESZ meghatározása alapján ugyanis a bicikli is járműnek minősül, így vannak szabályok és előírások a kerékpározással kapcsolatban is, amiket be kell tartani, és amiknek bizony szigorúan meg kell felelni mindenkinek az utakon.

A bicikli kötelező tartozékai

Egyik alapvető felszerelés, ami nélkül nem szabad útnak indulni a kerékpárral, az a lámpa. Ebből is szükségünk van egy első és egy hátsó lámpára. Az első lámpa adjon fehér vagy sárga fényt, míg a hátsó lámpa fénye legyen piros. Tökéletes választás lehet erre a webshopunkban megvásárolható CUBE első + hátsó LTD, szettben kapható lámpa. A kötelező felszerelések közé tartozik még a csengő, a piros színű hátsó fényvisszaverő, az első kerékre legalább két darab borostyánsárga színű küllőprizma (ezt kiegészítheti vagy akár helyettesítheti is az abroncson található reflexcsík) és természetesen a megfelelő fényvisszaverő ruházat. Ez utóbbi viselése ugyanis lakott területen kívül, éjjel vagy nem megfelelő látási viszonyok között kötelező.

Egyéb biciklis kiegészítők

A sisak viselése hazánkban a jelen szabályozás értelmében nem kötelező, vagyis egyéni döntés, de biztonsági szempontból fontos. Hiszen egy esetleges borulás esetén megvéd a kisebb sérülésektől, nagyobb baleset alkalmával pedig akár életmentő is lehet! Az aktuális rendelet szerint Magyarországon csak lakott területen kívül, 40 km/h sebesség felett kötelező a kerékpárosoknak a bukósisak használata. Hogy ne csak megtippeljük aktuális sebességünket, nagyon profi sebességmérő felszereléseket is kínálunk. Így például a Cube Race Train Computer, amely egy nagyon komplett felszerelés.

További hasznos kiegészítő lehet még bringádra egy kitámasztó, csomagtartó, lakat, kulacstartó és hozzá egy kulacs, sárvédő, pumpa vagy akár valamilyen biciklis táska, ha hosszabb kerékpártúrára indulnál.

Vannak komolyabb, nagyobb anyagi ráfordítást igénylő felszerelések is természetesen, mint például a szállításhoz szükséges kerékpártartók és tetőboxok. 

Kényelem

Emellett pedig vannak olyan bringás kiegészítők, amelyek abszolút kényelmi funkciókat látnak el. Ilyen például a kormányra illeszthető bandázs, a markolatok vagy akár egy tükör. Egy-egy ilyen tartozékkal igazán egyedivé varázsolható a kerékpárod, maximálisan a saját igényeidre és stílusodra tudod szabni a járgányodat. Mindegyik felszerelésből számos típust találsz meg nálunk, ahol kollégáink bármilyen felmerülő kérdésedre választ adnak, és segítenek eligazodni a termékek széles kínálatában. Nagyon széles a bringás kiegészítők palettája. Vannak kötelező felszerelések, amelyeket mindenképpen meg kell vásárolni, de ezekből is óriási a kínálat. És természetesen vannak azok a kerékpáros kiegészítők, amelyekkel biciklidet maximálisan a saját stílusodra tudod szabni és olyan felszerelésekkel ellátni, amik neked hasznosak. Más igényei vannak ugyanis egy hobbi biciklistának, és más egy profi kerékpárosnak, aki hosszabb és gyakoribb tekerésekre indul el.